Kuuman kesän juoma

viilentää ja raikastaa

Hävettää ihan hirmuisesti sanoa, mutta en ole voinut nauttia näistä helteistä ollenkaan. Suomessa on varmaankin ollut hienoin kesä pitkään aikaan. Olin koko alkukesän flunssassa ja sitten kun helteet kunnolla pamahtivat päälle, kököttelin sisätiloissa pakkauspuuhissa. Kertaakaan en ole ottanut aurinkoa, mutta onneksi edes yhden kerran ehdin picnicille Charimukseni kanssa.

Ensi viikolla tosin alkaa lomani, se pitkään ja hartaasti odotettu hetki kun muuttopuuhat ovat tehty ja kaikki on edes jollain lailla mallillaan. En halua sen kummempaa edes oikein tehdä, haluan vain olla turistina Pariisissa ja kerrankin kunnolla tutustua uuteen kotikaupunkiini. Moni asia on näkemättä, katu kävelemättä ja ruokapaikka maistelematta, joten ihan sellaista perushengailua on luvassa. Pariisi on muutenkin ihan ”tyhjä” elokuussa, joten täällä saa kerrankin kävellä kaduilla rauhassa. On hassua miten pienet kaupat ja ravintolat ovat kiinni koko elokuun tämän kokoisessa kaupungissa :)

Olimme Chraimuksen kanssa picnicillä heinäkuun puolivälissä ja lupasin hoitaa juomatarjoilun. Te tiedätte, että Aperol Spritz on kuulunut lempi kesäjuomiini jo monen monta vuotta, kun sen joskus vuonna 2008 sieltä itselleni adoptoin. Monesti kävin narisemassa Alkossa, että miksi se ei kuulu vakiokalustoon. Välillä kiltti setä myi ”piilopullon”, joka ei olisi kuulunut normaalin kuluttajakäyttöön. Kiitos siis sille sedälle :)

Aperol Spritziin tulee normaalisti nimensä mukaisesti Aperolia, proseccoa sekä kivennäisvettä. Picnicillä ollessa tosin teimme hieman mehuisamman version, johon tuli muiden ainesten lisäksi Tropicana-mehuja, Ruby Breakfastia ja Mandarin Morningia. Ne ovat lempimehujani muutenkin, niin miksei ne sopisi myös lempidrinkin mukaan?

Monelle Aperol on hivenen kitkerän makuinen joten mehut makeuttavat kitkeryyttä/karvaisuutta kivasti. Makeaa kun ei koskaan voi olla mahan täydeltä, niin jotta ei ihan sokeria tarvitsisi lisätä, niin mehu käy vallan mainiosti. Olisi muuten kiva kuulla missä olette Suomessa juoneet parhaimmat Aperolit. Helsingissä niiden laatu vaihtelee ainakin huimasti ja monesta paikasta sitä ei edes saa. Salutorgetin terassilla olen minä tainnut saada parhaimman Aperol Spritzin. Missä te?

 

Picnicille ja rapujuhlien alkudrinkiksi loistavasti sopivaan mehuisaan Aperol Spritziin tarvitset:

3 osaa Proseccoa, 2 osaa Aperolia, 1 osa kivennäisvettä ja Tropicanan mehuja saman verran. Laita sekaan vielä jäitä ja koristele vaikkapa mintulla :)

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*