Kun minusta tuli jouluihminen

Avec Sofié blog jouluihminen

Kaupallinen yhteistyö, Risenta & Asennemedia

En ole aina ollut jouluihminen, käytännössä päinvastoin. Joulunajan hössötykset ovat tuntuneet nuoruudesta asti suhteellisen ikäviltä, koska vanhempani erosivat minun ollessa ala-asteella. Sen takia en ole koskaan oikein ollut joulufiiliksellä aiemmin kuin vasta oikeastaan viimeisenä muutamana vuotena. Mieheni on ollut samanlainen kuin minä aiemmin, mutta yhdessä olemme löytäneet joulumielen.

Avec Sofié blog jouluihminen

Avec Sofié blog jouluihminen

Nyt tämä joulufiilistely on ehkä mennyt sinne aivan toiseen laitaan, sillä meillä joulu alkaa 1.11 ja marraskuun alusta olen jo kuunnellut joululauluja ja kaivanut joulukoristeet esille. Viime vuonna koin hivenen jouluahdistusta, sillä se loppui minusta aivan liian lyhyeen. Kuin seinään. Sen takia tänä vuonna fiilistellään reilusti etuajassa, jotta joulun jälkeistä pienehköä tyhjyyden tunnetta ei tulisi.

Vaikka en sen kummemmin koristele, löytyy jouluvalot jo kirjahyllyn päältä, havukoristeet pöydiltä sekä kynttilöitä on ripoteltu sinne tänne. Joulufiilis tulee minulle ruoasta, musiikista ja joulutoreista. Sen takia joka aamu alkaa niinkin kliseisellä joulufiilistelyllä kuin Michael Bublé:n joulubiiseillä. Tätä en ehkä vielä viisi vuotta sitten nähnyt tapahtuvan :D

Avec Sofié blog jouluihminen

Tänä vuonna olemme myös tekemässä päiväreissun Düsseldorfin joulutoreille, sillä sitä on kehuttu yhdeksi Euroopan kauneimmaksi. Amsterdamista löytyy myös monia erilaisia joulutoreja, joita suosittelen teille, ketkä olette suuntaamassa tännepäin. Joulukuu huipentuu kumminkin Pariisiin, jossa näen kauniit jouluikkunat juuri ennen aattoa.

Nyt kun olemme fiilistelleet joulutunnelmaa kotosalla, olemme myös aloittaneet joulunaposteltavien syömisen. Söimme ennen blinejä, mutta mieheni gluteeniherkkyyden takia viime vuonna söimme lohet kurkun päältä, mutta tänä vuonna söimme jouluiset herkut Risentan linssikakkujen kera.

Linssikakut eivät pelkästään ole gluteenittomia, vaan ne ovat myös proteiinirikas vaihtoehto vaikkapa blinien tai riisikakkujen sijaan. Koostumus on myös hivenen erilainen ja maku herkullinen. Jos siellä on gluteenittoman ruokavalion ihmisiä tai riisikakkujen rouskuttajia, suosittelen kokeilemaan Risentan linssikakkuja seuraavalla kerralla.

Päälle voi laittaa lohen lisäksi, esimerkiksi paahtopaistia, hummusta, avokadoa, raitajuurta sekä parsaa. En ole niinkään perinteisten jouluruokien ystävä, vaan pidän nimenomaan ehkä kasvis- ja kalapainotteisista ruoista omalla tyylillä valmistettuna.

Kauan se kesti löytää minusta se jouluihminen, mutta onneksi sen vidoin löysin. Onko siellä muita joulufiilistelijöitä? En usko, että olen ainut näiden joulujuttujen kanssa :)

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

8 Comments

 1. Sohvi!
  Voi miten meissä on paljon samaa, vaikka olet niin paljon nuorempi.
  Minä olen ollut antijouluihminen näihin vuosiin asti.
  Kotioloista se minullakin aikoinaan lähti. Melkein vihasin joulua monet vuodet. Muutama vuosi sitten tajusin että joulu asuu sydämessä jos sen oikein osaa sinne rakentaa. Itse itselleen.
  Oltiin lasten kanssa monet joulut ulkomailla palmun alla, ja se oli aina paras joulunviettotapa. Tai jos oltiin kotona niin hukutin läheiseni lahjoilla. Ettei vaan kukaan huomaa että en pidä koko joulusta. Ja kyllähän minullekin vapaat, lekottelu ja joulusuklaat aina kelpasi. Joulun jälkeen oli helpottunut olo, se on taas ohi vuodeksi.
  Nykyään syödään niitä herkkuja mistä kaikki pitävät ja pakko ei ole tehdä yhtään ainoata ruokaa mistä ei tykätä. Näin ei aina ollut kun sukulaisia tuli jouluksi. Oli ”pakko” tehdä ne perinteiset setit.

  Nykyään vähemmän on niin paljon enemmän.
  Kiitos Sohvi blogin ajatuksia herättävistä kirjoituksistasi.

  1. Heippa, olen sinun kanssa niin samanlainen. En pitänyt siitä, että piti valita missä on joulun kun aina tuntui että oli väärässä paikassa. Nyt olen onneksi jo sen ikäinen, että kukaan ei edes kysele missä olen joulun enkä saa siitä mitään syyllistämistä. Mutta tiedän tuon tunteen, että kun joulu oli ohi, olo oli niin helpottunut.

   Me olemme kumpikin aivoeroperheen lapsia ja sen takia ymmärrämme tässä asiassa toisiamme (niin kuin monessa muussakin). Olen onnekas kun vierellä on ihminen, joka ei myöskään halua hössöttää ja mennä paikasta toiseen kun joku sitä vaatii, vaan uskaltaa itsenäisesti myös päättää, että me voidaan viettää joulu nyt niin kuin halutaan eikä tarvitse miellyttää ketään. Sen takia me menemme tänä jouluna myös palmun alle ystävien kanssa :)

   Kiitos paljon kommentistasi <3

  1. Olen ollut hieman laiska leipuri viime aikoina. Täällä saa kaupasta mini-blinejä joita olen ostanut jouluisin, niin ei tarvitse itse väkertää. Näitä samoja blinejä oli myös Ranskassa ympäri vuoden :)

   Pitää kyllä tehdä blinejä taas pitkästä aikaa :)

 2. Tykkaan kylla joulusta, mutta se alkaa liian aikaisin, etenkin taalla Briteissa – ruokia myydaan jo syyskuussa marraskuisella parasta ennen paivayksella, kuten myos joulukoristeita ja ravintolat myyvat joulujuhlatiloja jo kesalla. Sitten kun tulee joulukuu, ryhdyn itsekin fiilistelemaan. Eli 1.12 odottaen

  1. Oh, siellä ollaan kyllä jo aika edellä tässä hömpötyksessä. Marraskuu on jollekin jo aikaiasta, mutta sentään on jo pimeää niin ei tunnu kesäiseltä vaikka lämpötilat ovat olleet aika korkealla. Sain ensimmäisen jouluun liittyvän uutiskirjeen elokuussa ja se oli minulle aivan liian aikaisin.

   1.12 on hyvä aika aloittaa joulufiilistely <3

 3. Aloin pitämään joulusta kun muutin omilleni ja sain tehdä siitä omanlaiseni. Joulumusiikki soi kotona varsinkin aamuisin kynttilät sytytettyinä. Helpottaa myös selviämään marraskuusta täällä Suomessa.
  Ostan jopa joulukalenterin. Pahvisen tai teetä sisältävän. Kosmetiikkakalanteri sotii arvomaailmaani vastaan, jos ei varmasti tarvitse kaikkia sieltä tulevia tuotteita.
  Perinteiset jouluruoat rosolli ja laatikot on mieleeni, mutta jokainen tehkööt joulusta omanlaisensa.
  Joululahjoja tulee ostettua vähän. Vien kukkia tai syötävää, mutta en tarpeetonta roinaa.
  Sen sijaan osallistun kaupungissani toimivaan “joulu lapselle -kampanjaan”. Eri ikäisille lapsille voi ostaa lahjan/lahjakortin vinkkilistan mukaan ja järjestö toimittaa ne vähävaraisille perheille. Lisäksi on ruokakassien jakoa, jota mm. Wolt järjestää.
  Pieni vaiva itselle, jos joku tarvitseva saa paremman mielen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*