Kummitädin tehtäviä ja tähtiä taivaalla

Jos kaikki tähdet pysyvät taivaalla järjestyksessä, tulee meistä kahden pienen pojan kummivanhempia tänä syksynä ja talvena. Olen saanut vauva-uutisia kuluneena vuonna melkein joka viikko, mutta on totta kai ihanaa, kun saa tällaisia kunniatehtäviä. En malta odottaa, että saan nähdä nuo pikkuiset taaperot. Tuleva kummitäti on mennyt täällä onnesta jopa hivenen sekaisin, sillä olen jo ostellut tuleville seiloreille (kyllä, purjehtijoille) pieniä paketteja Petit Bateausta.

Pretty in pink

Monella tasolla kummitädin ja – sedän läsnäolo on jollain lailla uskonnollinen. Oma rakas kummitätini ei tosin ole todellakaan ollut millään lailla uskonnollinen (ei pahalla ja hyvä niin) enkä myöskään omaa rooliani näe uskonnollisesta kulmasta, lähinnä tukena silloin kun omat vanhemmat ovat ihan tylsät eivätkä tajua mitään sekä silloin kun pitää tehdä jotain kivaa.

Minulla on kolme kummia, mutta yhden kanssa olen enemmän tekemisissä ja on hän täällä blogissakin vilahdellut. Hän on minulle yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä ja ollut esimerkillinen kummitäti. Paras suunnannäyttäjä. Hänen takiaan menin Vaasan Yliopistoon, ihastuin Alessin sitruunapuristimeen sekä on kotini pääväritys valkea.

Olen useasti sitä miettinyt, että miten hänen läsnäolollaan on ollut minuun niin suuri vaikutus. Hän opetti minut 12-vuotiaana syömään Helsingin Kauppahallissa sushia sekä rakastamaan Töölöä. Ensimmäinen oma kotini sijaitsi myös ihan kummitädin kotinurkilla, Sammonkadulla Etu-Töölössä.

Vaikka nämä pienet pojat tulevat asumaan eri maissa mitä me, en koe sitä haasteeksi. En minäkään kummitätiäni jokaisille synttäreilleni saanut, mutta hän oli silloin läsnä, kun häntä eniten tarvitsin. Pääasiallisena tehtävänäni koen näille tuleville seiloreille olevani se samanlainen kummitäti mitä omani. Olla tukena sekä välillä hieman patistaa menemään eteenpäin kun sellainen hetki tulee <3

 

You may also like

7 Comments

 1. Hei!

  Postauksen kuvat eivät näy ollenkaan. Toisessa indiedays blogissa oli kuvien tallennus nimessä ääkkösiä ja siksi eivät näkyneet.

  1. Heippa,

   anteeksi että en reagoinut aiemmin, mutta olin patikoimassa koko päivän aamusta ilta kahdeksaan.

   Varmaan riippuu selaimesta, sillä omani on Chrome ja toimii koneella, mutta puhelimessa minulla on Safari ja törmäsin samaan ongelmaan vaikka kuvien nimissä ei ole ääkkösiä.

  1. Niin tekee, heillä on mitä ihanimpia juttuja. Ja se on minusta vielä kivempi juttu, että niiden hintoja ei ole vedetty pilviin. Ranskassa on esimerkiksi merkki Tartine et Chocolat, joilla on mitä kauneimpia vaatteita, mutta maksavat enemmän mitä esimerkiksi omani :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*