Korut järjestyksessä

jokainen omassa lokerossaan.

En ole välttämättä kaikella tavalla se kaikista järjestelmällisin ihminen, vaikka erilaiset epämääräiset pussukat ja varsinkin niiden sisällöt saavat minut pienoisesti ärsyyntymään. Kun olin muuttopuuhissa, yritin päästä kaikesta epämääräisestä tilpehööristä eroon, myös käyttämättömistä koruista ka killuttimista.

Pariisin neliöistä ja varsinkin niiden huonosta tilasuunnittelusta johtuen, ei tilaa ole ihan kamalasti ylimääräiselle tavaralle. Kaikelle pitää olla oma paikka eikä sellaisia tilpehöörikaappeja täällä oikein voi olla mitä Suomessa. Siispä ehkä minusta kuoriutuu järjestelmällisempi minä.

Muistatte varmaan, että minulla on ollut Mujin läpinäkyviä laatikoita aiemminkin koruilleni. Viikonloppuna ostin laatikoita lisää, jotta saisin koruni kauniisti esille. Laatikoiden lisäksi löysin tuollaisen korvakoru-rekin jonne saan kaikki isommat korvakoruni roikkumaan, jotta ne eivät sotke muun korulaatikon järjestystä. On hassua miten paljon tuollainen pieni järjestely voi tuoda itselle hyvää oloa kun tietää, että tavarat ovat järjestyksessä :)

Taustalla näkyy vanha hattulaatikko, jonka löysin Normandian matkalta. Laatikon sisällä on myös valkoinen hattu melkein alkuperäisessä kunnossaan. Paulette et Janine löytyi aikoinaan samalta kadulta mitä Chanelin ensimmäinen liike. En ollut Pauletesta ja Janinesta aiemmin kuullut, mutta vaaleansininen hattulaatikko sai antiikkiliikkeessä pääni kääntymään.

 

You may also like

9 Comments

 1. Suosin itsekin Mujin laatikoita korusäilytyksessä – ja sisälläni asuva järjestyshirmu on mielissään. :) Olen hyödyntänyt myös esim. Laduréen macarons-laatikot; yhdessä hiuslenkkejä, toisessa vaatteiden varanappeja jne. Vaaleansininen hattulaatikkosi on kovin hurmaava! :)

  Susu

 2. Noi korutelineet on niin kauniita ja käytännöllisiä – ja miten ihania korviksia sulla onkaan! Täytyy kyllä omaankin kotiin kehitellä jotain vastaavaa, kunhan pääsen pahvilaatikoista eroon. -Sofia

 3. Oh, täytyykin käydä Mujin liikkeessä seuraavan kerran ulkomaanreissulla. 

  Ps. Näin sut tänään töissä, itse olin vierailulla. Olisin voinut kertoa olevani lukijasi, mutta en saanut siihen tilaisuutta. Kaunis nainen olet! :) -Tuuli

 4. Hei Sofie,

   

  Tämä ei nyt liity koruaiheeseen mitenkään, mutta ajattelin kysellä sinulta muutamaa vinkkiä. Muistan joskus lukeneeni blogistasi, että sinulla on lentopelkoa. Itse kärsin melkoisesta jännityksestä lentokoneessa, mutta matkustamaan pitää silti toisinaan päästä. Euroopan lennot sujuu minulla hyvin, kun  tiedän, että muutaman tunnin päästä pääsen maan kamaralle. Nyt olisi kuitenkin tiedossa pitkä lento häämatkalle Singaporeen ja se jännittää jo etukäteen – koneessa kun pitäisi istua kokonaiset 12 tuntia! Millä keinoin sinä olet selvinnyt noista pidemmistä lennoista, olisiko jotain hyviä vinkkejä, jotka veisivät ajatuksia muualle ja olo olisi helpompi? :) Onneksi en joudu matkustamaan yksin, mutta ei miehestäkään aina lohtua ole, hän kun ei oikein tunnu tajuavan, kuinka pahaksi pelko saattaa välillä äityä. :(

   

  Kiitos blogistasi, se on päivän piriste! Ihailen tapaasi heittäytyä ja uskaltaa ottaa omista unelmista kiinni! 

 5. Siis ne ovat ihan parhaita! Oh, voikun minustakin tulisi järjestyshirmu. Syytän aina tilanpuutetta :D

  Se oli ihana löytö, josta olen kovin onnellinen vaikka sillä sen suurempaa funktiota ei vielä olekaan :)

 6. No ne on! Olen niistä superonnellinen, sillä nyt olen lähempänä järjestyksellisenpää elämää :)

  No ainahan voit tulla tänne tai pyytää minua lähettämään sinulle niitä ;)

  Ps. Korvikset on monen vuoden keräilyn tulos. Siellä roikkuu myös äidin nuoruuden korviksia :)

 7. No ilman muuta. mujilla on liikkeitä ympäriinsä, Barcelonassa on esimerkiksi tosi iso liike :)

  Voi ei, oliti tullut sanomaan hei! Vaikka töissä olen vähän eri persoona kuin Sohvi, niin silti saan sohveilla siellä ihan vapaasti ja blogini on julkinen asia :)

 8. Heippa,

  Jep, siitä kärsin kovin paljon ja olin aina koneeseen astuessani aivan varma, että alas en tule enää elävänä. Minua ei pelota enää muuta kuin meren päällä lentäminen. Lennot jenkkeihin ovat edelleen niitä kauheita juttuja joita en mielelläni tee.

  Muistan kun jouduin lentämään Hong Kongiin ja koneessa selvisi, että edessä on 12 tuntia koneessa oloa, niin oloni oli varmaan samanlainen mitä sinulla nyt. Itse olen nyt pidemmillä matkoilla, myös tänä kesänä jenkeissä olleena syönyt melamiinia. Se on luontainen tuote, joka laittaa sinut unten maille ja edesauttaa nukkumista. Lensin heinäkuussa Atlantaan ja nukuin melkein koko lennon ajan 8 tuntia. Eli suosittelen melamiinin ostamista apteekista. Se ei ole siis mikään unilääke, vaan meidän elimistö erittää sitä ihan normaalistikin.

  Minulle parhaita paikkoja lentokoneessa on WC, sillä siellä en koe olevani yläilmoissa, vaan junassa menossa Vaasaan :D. Mutta kun sielläkään ei vo ikoko 12 tuntia olla, niin kokeile melamiinia :)

  Toinen vaihtoehto on tietenkin että ottaa koneeseen paljon erilaisia tekemisiä ja katsoo vaikka elokuvia, mutta tiedän ainakin itse että se valveilla olo on niin turhauttavaa kun katsoo koko ajan kelloa.

  Jos muuten lentelette Aasiassa enemmän, älä ikinä kysy onko edessä myrkyä, turbulenssia tai muuta sillä vastaus on aina kaikkeen “yes”. Eli ikinä et saa oikeaa vastausta :)

   

 9. Toivon teille oikein ihanaa matkaa – se menee hyvin :)

  En ole Singaporessa käynyt, mutta vieressä Malesiassa kylläkin. Olet kyllä niin onnekas kun pääset sinne kosteaan ja lämpimään. Ihanaa matkaa ja kerro mitä pidit.

  Jos teillä on aikaa matkustella, niin käykää Tiomanin saarella ja rannalla nimeltä Juara. Ainakin 5 vuotta sitten se oli ihana paikka (ei tosin mikään 5 tähden mesta), mutta luonto oli upea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*