Korukeräilijä paratiisissa ja muutama miete Amsterdamin antiikki- ja vintagemarkkinoista

Avec Sofié blog - Antiques jewelry Amsterdam

Amsterdam on minun henkiselle kuraattorille ja keräilijälle hieman hankala paikka, sillä täällä on pitkän historian takia niin paljon kaikenlaista. Koko kaupunki on kuin pieni aarreaitta. En ole mistään muualta tehnyt niin hyviä löytöjä kuin täältä. Amsterdamissa on ihan mieletön tarjonta, etsit sitten koruja, huonekaluja tai vintage-laukkuja ja – asusteita.

Onneksi olen päivät toimistolla päivätöissäni enkä vaeltelemassa vapaana kaupungilla, sillä meidän koti alkaisi aika nopeasti muistuttamaan antiikki- tai korukauppaa. Joskus jopa leikittelen idealla, että alkaisin tekemään jotain sivuliiketoimintaa näiden löytöjeni kanssa, sillä kaikkea ei voi itse kumminkaan aina pitää. Ne eivät sovi itselle koon puolesta tai tyylillisesti, ja sen takia ne on hyvä laittaa kiertoon. Sen takia aina välillä mietin, että miten ihana olisi, jos olisi vaikka edes koruliike onlinessa. Täällä on ollut rikkautta vuosisatoja, joten antiikkikorujen kauppa on valtava ja miten ihana onkaan löytää persoonallinen antiikkikoru ja antaa sille uusi elämä.

Avec Sofié blog - Antiques jewelry Amsterdam

Eilen menin taas lauantai- kävelylle aamulla ja lähdin harhailemaan sivukadulle pääreitiltäni ja eksyin koruliikkeeseen. Koruliikkeen ikkunassa näin helmisormuksen muutamalla pienellä timantilla ja se käytännössä oli rakkautta ensi silmäyksellä. Mieheni oli sillä aikaa apteekissa joten kaupat piti tehdä nopeasti :D.

Sormus on hyvässä kunnossa, vain pientä puhdistusta vailla. Kokokin oli kuin minulle tehty, joten sormusta ei edes tarvinnut pienentää.

Avec Sofié blog - Antiques jewelry Amsterdam

 

Avec Sofié blog - Antiques jewelry Amsterdam
Avec Sofié blog – Antiques jewelry Amsterdam

Tänä kesänä olen ostanut kolme erilaista vintage-sormusta. Kaksi Amsterdamista ja yhden kesällä NYC:stä. Kaikki sormukset ovat todella erilaisia ja käyttötarkoitukseltaan eri tilanteisiin. Kuvan helmisormus on ehkä näistä kolmesta se arkisin ja varmaankin tätä sormusta tulee käytettyä näistä kolmesta eniten.

Onko siellä muita vintage-keräilijöitä? Ja mitä mieltä olette, pitäisikö perustaa pieni sivubusiness blogin rinnalle? Koruliike antiikkikoruille?

 

 

 

 

You may also like

19 Comments

 1. Oi! Mä rakastan vintage juttuja! Etenkin Vintage-koruja tykkään tutkia ja löytää niistä inspiraatiota omiin töihin. Amsterdam olis mulle todellinen paratiisi!

  1. Heippa,

   niin, sinulle koruntekijälle niistä on varmasti niin paljon inspiraatiota. Pidän nimenomaan 1930-luvun koruista joita olen täällä nähnyt. Niin kauniita :)

 2. Ihana sormus! Amsterdam olisi minulle oikea aarrearkku….tuskin uskallan edes ajatella paljonko olisi matkalaukussani ylipainoa paluumatkalla:-)

 3. Aivan ihania! En uskalla edes ajatella miten paljon noitakin eksyisi mukaan sieltä.. Millainen hintataso Amsterdamissa noiden korujen suhteen on?

  1. Täällä on niin mahtava korumarkkina. Vaikka aiemmin olen ostanut Tiffanya yms. Täällä tulee mieluummin mentyä antiikkiliikkeeseen ostamaan uniikkeja koruja. Luulen, että tarjonnan laajuuden takia hintataso on alhaisempi. Mitään dataa minulla ei tosin ole, joten ihan varma en ole.

  1. Hih, olen nyt koko viikonlopun miettinyt miten sen rakentaisin ja pari ideaa on jo. Yritän kehittää tästä ns. testi-toimintamallin, että timantit ei jää kaappeihin :D

 4. Kannatetaan :)
  Kun sormuksista puhutaan, kysyisin kokemustasi Tiffanyn Ziegfeld -kokoelman helmisormuksesta? Näyttää aika painavalle.. Pysyykö se “suorassa” vai vyörähtääkö painonsa takia kämmenen puolelle?

  Ko. sormus on unelmani, mutta en ole päässyt vielä kokeilemaan sitä.

 5. Kannatetaan :)
  Kun sormuksista puhutaan, millainen on kokemuksesi Tiffanyn Ziegfeld -sormuksesta? Vyörähtääkö se muhkean painonsa takia aina sormen sivulle, kohti kämmetä? Pitääkö olla suoristelemassa koko ajan?

  Ko. sormus on unelmani, mutta en valitettavasti ole päässyt testaamaan vielä sitä.

 6. Kannatetaan :)
  Kun sormuksista puhutaan, millainen on kokemuksesi Tiffanyn Ziegfeld -sormuksesta? Vyörähtääkö se muhkean painonsa takia aina sormen sivulle, kohti kämmetä? Pitääkö olla suoristelemassa koko ajan?

  Liina

 7. Hei, tämä ei liity varsinaisesti tähän postaukseen mutta olisin kiinnostunut tietämään miten blogin pyöritys toimii ulkomailta käsin? Mainitsit jossakin (varmaan insta storyn puolella) että jouduit perustamaan asuinmaahasi yrityksen blogin johdosta. Itse asun ulkomailla pysyvästi ja mielessä on pitkään myös pyörinyt blogin perustaminen, joten tästä olisi mielenkiintoista kuulla lisää :) miten hoidat yhteistyöt ja muut palkat vai onko sinulla Suomessa verotus sekä pankkitili? Olisi ihana jos voisin vähän enemmän valaista miten yrityksen perustaminen siellä auttaa/liittyy blogiisi. Kiitos :)

 8. Hei, täällä Suomessa on monessa kultasepänliikkeessä ruvettu ottamaan myyntiin vanhoja koruja. Hesassa on kaksi oikein isoa liikettäkin, joilla on myös nettisivut.
  Näin korujen omistajana 25% välityspalkkio myyntihinnasta on aika paljon, mitä täällä veloitetaan. Vein kahdeksan sormusta myyntiin keväällä, yksi on nyt myyty.

  1. Heippa,

   kiva kuulla, että Helsingissä on herätty :)

   Niin, onhan se paljon, mutta siten saa korut liikkeelle helpommin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*