Kong – Paris

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Te ketkä olette seuranneet Sex and the City – sarjaa, huomaatte kuvissa tutun paikan. En ollut käynyt Kongissa aiemmin vaikka se on ihan kotini lähellä, mutta jostain syystä en vain ollut siellä piipahtanut edes vaikka ilta-teellä. Halusin juhlistaa Pampulani syntymäpäiviä jossakin muualla kuin alakerran ravintoloissa (vaikka ne miten ihania ovatkin).

Mietin pitkään mikä olisi ihana paikka viettää isoa päivää, ja sitten muistin Kongin. Kong sijaitsee ihan lähellä point neuf:n metroasemaa  ja lasikaton alta avautuu näkymä Seinellle. Ravintolasta on suora näkymä myös Louis Vuittonin HQ:n ikkunoista sisään, joten fiilis on todellakin kuin elokuvassa.

kong6 kong5

kong11

kong2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin itseasiassa yllättynyt, että ravintolassa oli pelkästään pariskuntia, sillä minusta Kong olisi täydellinen paikka ystäväporukalle ja varsinkin tyttöjen reissujen ruokapaikaksi. Sisustus oli hempeää ja kevyttä, kauniita yksityiskohtia pullollaan. Ravintola oli alun perin Kenzon omistama, mutta jos en nyt ihan väärin mene sanomaan, niin naapurin LV sen taitaa tällä hetkellä omistaa.

Ruoka on ravintolan mukaisesti aasialaista, ei kumminkaan sitä ehkä ihan perinteistä. Ruoka oli hyvää, mutta enemmän Kong:ssa maksaa näköalasta kuin kulinaarisesta kokemuksesta. Yhtälö toimii tosin upeasti. Söin mangolla maustettua lohitartaria aluksi ja hummeri-udoneita pääruoaksi. Tartarin skippaisin, mutta udoneita en ;)

Kun tulette Pariisiin, niin Kong on kyllä näkemisen arvoinen paikka. Palvelu on erinomaista, ruoka hyvää ja näkymä mitä kaunein. Kongiin kannattaa mennä heti kun se avautuu jos haluaa ikkunapöydän. Pöydät täytetään sitä mukaan kun ihmisiä tulee, eli parhainta paikkaa ei voi varata etukäteen.

Haluaisin mielelläni kuulla, että jos teitä ei kiinnosta lukea näin selkeästi Pariisiin liittyviä postauksia. Ymmärrän että suurin lukijakuntani on Suomessa ja nämä postaukset eivät ole teitä lähellä kun ravintolat eivät ole esimerkiksi Helsingissä. Kerrottehan siis haluatteko että kirjoitan Pariisista tai jostakin muusta :)

You may also like

23 Comments

 1. Päästään miehen kanssa ensi viikolla kaksin Pariisiin, ja olen kuumeisesti miettinyt, missä viettää vuosipäivää – kiitos tästä vinkistä, tein varauksen saman tien!

  1. Oi miten ihana kuulla! Laitan vielä teille vinkkejä ennen kun menette ja laita vaikka spostia jos haluat lisää vinkkejä. Katso myös instasta tageilla #avecsofieinparis ja #paristips .

   1. Kiitos paljon! Jos mieleesi tulee ihania vintage/second hand putiikkeja tai sisustusliikkeitä, niistäkin kaivataan vinkkejä. Tai no, mieheni ei ehkä niinkään niitä kaipaa, mutta minä sitäkin enemmän. Instagram oli tosiaan mainio inspiraation lähde, uskon että reissustamme tulee oikein onnistunut <3

 2. Ehdottomasti Pariisi-juttuja kehiin! En ole Pariisissa koskaan käynyt ja tuntuu ihan utopistiselta, että joku asuu noin ihanissa maisemissa. Ymmärrän kyllä, että arki on arkea joka paikassa, mutta silti :) Ja en jaksa lakata ihmettelemästä, miten joku ihminen voi olla niin kaunis kuin sinä. Pariisi tuntuu kaiken lisäksi vain kaunistaneen sinua vai olisiko se rakkaus <3

  1. Heippa murunen, kiitos <3

   No mutta te ette näe niitä ikävämpiä puolia enkä niistä halua kirjoittaakaan. Olisi ehkä hieman erilainen pariisifiilis blogissa jos näin tekisin. Ehkä olen myös ihminen joka havannoi kaikkea koko ajan ympärillä, niin sen takia voi myös olla että näkee myös kaiken kauniin lisäksi ikävät jutut.

   Heheh, se on se Israelin aurinko ja kai ne pusut myös poskella

 3. Pariisi-jutut ovat parempia ainakin siinä suhteessa, että niitä on vähemmän nässä suomalaisissa blogeissa. On hyvä että kirjoitat, koska Suomen ulkopuolella asuvat suomalaiset tuppaavat näkemään ilmiöt eri kantilta.

 4. Pariisi jutut ovat kivoja, joten niitä vaan lisää. Luen muutenkin paljon matkablogeja, joista osa on ulkosuomalaisten kirjoittamia, joten ei missään nimessä haittaa, vaikka en heti huomenna pääsisikään postauksessa esiteltyihin paikkoihin. Tämä on nojatuolimatkailua parhaimmillaan ;) Minkälainen hintataso Kongissa on?

  1. Heippa,

   kiva että tykkäät! Minäkin tykkään nojatuolimatkailla. Mikäs sen parempaa, kun ei tarvitse lentääkään.

   Kong oli minusta aika kallis. Söimme kumminkin ihan perusruokia eikä ne nyt mitään superhyviä olleet. Loppulaskua totta kai kirpaisi sampanja, mutta olisin sillä summalla saanut prempaa ruokaa muualta. Kongissa maksaa tosin paikasta, ei siitä ruoasta. Joten menisin uudestaan ;)

 5. Ehdottomasti Pariisi juttuja! Suomi-juttuja postaa niin moni bloggari.
  Ihana lukea sun vinkkejä ja suosituksia sieltä suomalaisten silmin. Me suunnittelemme matkaa Pariisiin ja käytän kyllä kaikki vinkkisi, kiitos!
  Terkut Helsingistä, Arja-Leena

  1. Heippa,

   ihana kuulla. Kun olen ollut vähän harmissani, kun en voi oikein Suomesta kirjoittaa mitään, kun siellä kun olen niin aikaa ei jää niin sanotusti hengailuun. Tervetuloa tännepäin ;)

 6. Oikein mielellään tulee lueskeltua juttuja ja vinkkejä Pariisista, ihan myös niitä arkisia pikkuhavaintoja elämästä. Vuoden päästä tähän aikaan on tarkoitus asua siellä mieheni kanssa, joten erityisellä mielenkiinnolla koluan kokeneempien kertomuksia!

  1. Heippa,

   oi, ihanaa! Keerothan tarkemmin kun tiedät ;)

   Muista pyytää minua kahville, niin et jää yksin nököttämään niin kuin minä tein . Jooko?

 7. Komppaan edellisiä kommentoijia, ehdottomasti Pariisi-aiheisia juttuja!
  Rakastan Pariisia ja se on tärkein syy miksi luen blogiasi, toki muidenkin asioiden takia, mutta se on ykkönen. Olet hurmaavan kaunis ja sovit niihin maisemiin täydellisesti.
  Ranskalainen sisustus ja Pariisin muoti ovat lemppariaiheitani.
  Ihanaa kesän odotusta sinulle!

 8. Hei!
  Haluaisin kuulla kommentteja oikeasta Pariisilaisesta elämästä. Tietenkin sinun näkökulmasta katsoen ja jos itsekin joskus sinne päätyisin matkailemaan, niin matkailijan edullisista ja hyvistä paikoista.

  Tiina A.

 9. Ehdottomasti Pariisi-juttuja!! Niitä on tosi mielenkiintoista lukea, kuten myös muita matkatarinoitasi. Blogisi muuttui erittäin mielenkiintoiseksi, kun muutit Pariisiin!

 10. Kyllä kiitos lisää Pariisi-juttuja! Kohtisohvamatkailukin avartaa ;) ja tykkään kovasti ruokaan liittyvistä postauksista. Testailin sitä marokkolaista kanapata reseptiä ja hyvää oli, eli kiitosta edelleen! Korianteri jakoi vähän mielipiteitä, kuten kai asiaan kuuluukin, ja hätäinen ;) selitykseni, että se tuoksuu myös yhdessä lempi tuoksussani, eli Channel 5:ssa …ei ihan mennyt läpi kaikille herkuttelijoille. Kivaa kevään jatkoa Pariisiin!

 11. Ehdottomasti Pariisi-juttuja lisää. Oon itse suuntaamassa pitkästä pitkästä aikaa lomalle elokuussa Pariisiin ja sun sivuilta on jo tarttunut monta hyvää vinkkiä sinne, ja näitä ei tosiaan löydä matkaoppaista. Voisit joskus kirjoittaa vaikka lounaspaikoista, missä syödä arkisin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*