Kevyt kesäsalaatti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

melon4

Huh hellettä. Tämä viikko on ollut kaiken puolin suhteellisen tukala kuumeilun ja flunssan takia ja eilen vielä alkoi taas kunnon kesähelteet. En tosin valita, kunhan tämä flunssa hellittäisi.

Olen todella huono juomaan vettä. Saatan helposti unohtaa juoda koko päivänä ellei vesipullo ole koko ajan näkyvillä. Mieluummin syön vaikka kurkkuja päivät pitkät kun juon vettä. Tämän takia hedelmiä pitää olla aina kotona näkyvillä, että saan päivittäisen vesiannokseni.

Vesimeloni on nimensä mukaan hyvin vetinen ja se onkin kesieni pelastus kun saan sitä kautta tarvittavat nesteet. Syön sitä ihan sellaisenaan tai salaateissa. Meillä ei ehkä Suomessa ole tapana laittaa vesimeloniin suolaa niin kuin esim. jenkeissä, mutta salaateissa meloni näkyy. Tein muutama ilta sitten minulle salaattiannoksen ja jaoin kuvan Instassa. Kiitos teidän aktiivisten kommentoijien, sain muutaman vinkin. Kerroitte että laitatte salattiin suolapähkinää ja minttua.

Suolapähkinät unohtui eilen kauppaan, mutta minttu ei. Eli kuvissa siis pinaatilla ja fetalla höystetty vesimelonisalaatti. Sekaan voi rouskaista hivenen mustapippuria, mutta ilmankin pärjää. Eli kovinkaan kompleksisesta salaatista ei ole kyse.

Tarvitset:
Vesimelonia
Minttua
Pinaattia
Fetaa
Mustapippuria
Suolapähkinöitä (en ole itse vielä kokeilut, mutta instagramissa yksi teistä vinkkasi).

Kivaa viikonloppua!

You may also like

3 Comments

 1. Heissan.
  Löysin blogisi vast’ikään ja tykkään kovasti. Näin vapaapäivän kunniaksi lueskelin vanhoja postauksia läpi oikein urakalla, ja huomasin että olet havainnut Pariisin sisustuskauppojen erämaaksi.
  Minusta se oli kiintoisaa, koska muutama oma ykkössuosikkini taas sattuu sijaitsemaan juuri Pariisissa! Tunnetko kenties jo nämä seuraavat puodit? (Ja onhan Pariisissa Merci, sen kaupan tiedät varmasti! Sieltähän saa suomidesigniakin…) Muutenkin skandinaavinen minimalismi on ollut viime aikoina hyvin trendikästä siellä, joten sitä (vihdoin) myydään myös Pariisin sisustusliikkeissä. Tässä juttua ja yksi liikevinkki
  http://www.cntraveler.com/stories/2014-05-03/paris-coolest-new-boutique-scandinavian
  Pariisissa on myös esim Muji ja Zara Home jotka Suomesta uupuvat, Habitat täältäkin nykyään löytyy.

  http://www.fleux.com/
  Noita Fleuxeja on kolme tai neljä kauppaa vierekkäin, kaikissa hiukan eri sisältö. Myös skandihenkeä, mm tanskalaista designia.
  http://www.letre-ange.fr/

 2. Mä olen myös koukussa vesimeloniin. Tässä yksi tarjoiluehdotus:
  Leikkaa melonista noin 3 cm paksu kiekko, leikkaa se tarjoilulautaselle ‘pizzaslaisseiksi’. Päälle homejuusto- tai fetamurua, oliivirenkaita ja ruohosipulia. Muutamia viiruja viikunabalsamicosiirappia. Voila! Tässä pizzassa on maut kohdillaan. Myös helteellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*