Keväinen parsasalaatti

 

Kiitos teille niin paljon kaikista kehitysehdotuksista. Moniin niistä aion kyllä pureutua ja parantaa blogiani, jotta blogini palvelisi teidän toiveita. Nyt kun asun Helsingissä, niin blogini sisältö varmasti muuttuu hivenen, sillä nyt voin tehdä juttuja monista asioista vähän eri näkökulmasta. Mielessäni on jo vaikka mitä ideoita ;)

Nyt kun parsakausi käy vielä kuumimmillaan, niin ajattelin että voisin tehdä kevyehkön lounaan kauden antimista. Parsa kuuluu ihan ehdottomiin suosikkeihini ja näin keväisin syön sitä aika useasti milloin missäkin muodossa. Tämä salaatti on todella helppo, nopea ja näyttävä. Parsasalaattini sopii niin lounaaksi kuin myös brunssipöytään.

Tarvitset:

500g vihreää tankoparsaa

150g kirsikkatomaatteja

Muutama siivu pekonia

Parmesaania

Pippuria

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.  Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne pellille siemenkota ylöspäin. Ripottele päälle öljyä ja yrttejä. Anna tomaatinpuolikkaiden uinua uunissa ainakin 10-15 minuuttia.

Kuori parsat ja leikkaa varresta kovin osa pois. Laita parsat kiehuvaan suolaveteen ja keitä n. 2 minuuttia. Parsat pehmenevät todella nopeasti, joten kokeile niitä tikuilla koko ajan etteivät parsat vaan ylikypsy.

Ota muutama siivu pekonia ja käristä ne rapeiksi. Pilko käristetyt pekonit pieniksi paloiksi. Anna palojen jäähtyä hivenen.

Asettele parsat tarjoilukulhon pojalle. Asettele tomaatit parsojen päälle. Ripottele pekonilastuja tomaattien päälle. Sirottele parmesaania ja pippuria koristamaan salaattia.

P.S. Chef & Sommelier-lahjakortin voitti Erica kommentillaan:

“Luomu ja lähiruoka minulle tarkoittaa puhtaita ja raikkaita makuja. En ole nipottaja e-koodeista y.m, mutta omaan jääkappiini suosin näitä tuotteista luomuhyllystä, tai jostain pikkukaupasta m.m. mainistemastasi Anton&Antonista. Parhautta on toki itsekasvatettua, ja kesän projekti onkin kasvimaan tekeminen mökille”

Laitatko minulle sähköpostiini  avecsofie@gmail.com osoitteesi, niin laitan sen sitten eteenpäin :)

_________________________________________________

At the moment we are enjoying from asparagus season. Green asparagus especially is one of my absolute favorites. This salad is really easy, fast and tasty.

You will need:

500g green asparagus

150g cherry tomatoes

A few slices of bacon

Parmesan cheese

Pepper

Preheat the oven to 150 degrees. Halve the cherry tomatoes and place them in a baking sheet core upwards. Sprinkle oil and herbs over. Place the tomatoes into oven for at least 10-15 minutes.

Peel the asparagus and cut of the ends of your stalks. Put the asparagus into boiling water and boil the stalks for about 2 minutes. Please make sure that you don’t overcook them.

Take a few slices of bacon and fry until they are crispy. Chop the fried bacon into small pieces. Let the fried bacon pieces cool a bit.

Place the asparagus stalks into serving plate. Put the tomatoes on top. Add fried bacon chips on top. Sprinkle over pepper and Parmesan cheese.

You may also like

14 Comments

 1. Mmmmmmm! Muistatko kun sanoin että pekoni missä tahansa on hyvä juttu! Oon edelleen samaa mieltä :D

 2. Parsakausi ei käy kuumimmillaan, se on jo aikalailla lopuillaan. Sama kuin sanoisi, että uusien perunoidan kausi alkaa olla parhaimmillaan lokakuussa. Ymmärrän, että kaupan puisevat valikoimat voivat antaa toisenlaisen kuvan, mutta kokkibloggaajan pitäisi osata mielestäni myös näitä perusasioita.

  1. Tiedän kyllä, että parsakausi on alkanut jo aikoja sitten, mutta se jatkuu vielä edelleen, niin sen takia blogissani lukeekin että “käy vielä kuumimmillaan”. Monet ravintolat pitävät parsat menuissaan vielä tämän kuun loppuun eli mielestäni vielä on parsakausi ;)

 3. Parsakausi ei käy kuumimmillaan, se on jo aikalailla lopuillaan. Sama kuin sanoisi, että uusien perunoidan kausi alkaa olla parhaimmillaan lokakuussa. Ymmärrän, että kaupan puisevat valikoimat voivat antaa toisenlaisen kuvan, mutta kokkibloggaajan pitäisi osata mielestäni myös näitä perusasioita.

 4. Tiedän kyllä, että parsakausi on alkanut jo aikoja sitten, mutta se jatkuu vielä edelleen, niin sen takia blogissani lukeekin että “käy vielä kuumimmillaan”. Monet ravintolat pitävät parsat menuissaan vielä tämän kuun loppuun eli mielestäni vielä on parsakausi ;)

 5. Ihmeellistä miten pienistä asioista ihmisten pitää urputtaa ja näyttää olevansa (mukamas) parempia ja kaikkitietäväisiä. Mun autuaasti paremmasta tietämättömään suukkiin on kyllä kadonnut vielä viime päivinäkin älyttömän hyvää parsaa, ja tämänkin reseptin ehdin vielä kokeilla vaikka äitienpäiväbrunssilla sunnuntaina :) Kiitos Sofié ihanasta blogista ja reseptistä!

  1. Parsaa mekin ollaan vedetty poskiimme tässä lähiakoina :)

   Oi mahtavaa, kiva kuulla! Kiitos sinulle aina niin ihanista ja lämpimistä kommenteista :)

 6. Ihmeellistä miten pienistä asioista ihmisten pitää urputtaa ja näyttää olevansa (mukamas) parempia ja kaikkitietäväisiä. Mun autuaasti paremmasta tietämättömään suukkiin on kyllä kadonnut vielä viime päivinäkin älyttömän hyvää parsaa, ja tämänkin reseptin ehdin vielä kokeilla vaikka äitienpäiväbrunssilla sunnuntaina :) Kiitos Sofié ihanasta blogista ja reseptistä!

 7. Parsaa mekin ollaan vedetty poskiimme tässä lähiakoina :)Oi mahtavaa, kiva kuulla! Kiitos sinulle aina niin ihanista ja lämpimistä kommenteista :)

 8. Ihanan näköinen salaatti, täytyypä kokeilla. Itseeni iski hillitön parsanhimo menneellä viikolla ja sitä löytyy edelleen kaapista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*