Kevään sisustusinspiraatiota – suosikkimerkkini maailmalta

Avec Sofié blog l Interior dreams

Mitä sisustukseen tulee, ollaan Hollanissa jossakin Skandinavian ja Ranskan välimaastossa. Hollannissa arvostetaan paljon designia, mutta uskalletaan käyttää väripensseliä hivenen enemmän mitä meillä pohjolassa. Muotokieli on myös hyvin moninaista ja materiaaleillakin uskalletaan leikitellä.

Kun etsimme meille kotia viime syksynä, oli se monella tasolla kivaa puuhaa. Kodit kun ovat Hollannissa aika persoonallisia kera laadukkaiden materiaalien, teki nämä asiat kotien etsinnästä ja asuntonäytöistä todella kivaa puuhaa. Tekisin sitä nytkin inspiraatiomielessä joka ilta, jos vain olisi enemmän aikaa.

 

Avec Sofié blog l Interior dreams

Vaikka meidän koti on hyvin valkoinen, kaipaan aina ajoittain paljon värejä. Varsinkin nyt kun olen ollut Amsterdamissa kauemmin, tuntuu oma koti t-o-d-e-l-l-a tylsältä, kun katselee muiden kauniisti värien kautta sointuvia koteja.

Mitä olen huomannut täällä, on se, että koti voi olla vaaleansävyinen, mutta silti kodissa on paljon värejä ja erilaisia sävyjä. Muistatte varmasti ystäväni ihanan kodin, jonka kuvasin reilu kaksi vuotta sitten ensimmäisen kerran?  Näette sen postauksessa Lovely Home in Amsterdam.

Mitä sitten näen täällä sisustuksessa trendeinä? Paljon klassikoita ja varsinkin tanskalaisia sisustustuotteita, mutta myös ranskalaisia merkkejä on paljon. Täältä itseasiassa olen ranskalaiset merkit usein bongannutkin enkä Ranskasta.

Avec Sofié blog l Interior dreams

Yksi asia mihin täällä olen aina kiinnittänyt huomiota ovat valaisimet. Hollannissa näkee paljon erilaisia valaisimia, joilla tuodaan sisustukseen särmää ja muotoa.  Listasin muutaman suosikkini valaisimiin liittyen; Bocci, Gubi, Tom Dixon, Brokis, Martinelli Luce ja Pradina. 

Avec Sofié blog l Interior dreams

Jos minun pitäisi mainita yksi ranskalainen sisustusmerkki, joka näkyi vuonna 2017 Hollannissa ja myös Pariisissa, olisi se Ligne Roset. Heidän moderneja sohviaan näkyy myös paljon sisustuslehdissä  huonekalukauppojen lisäksi. Togo löytyy myös ystäväni kodissa ja se on kyllä todellinen karkki ja tuo kivasti rentoutta sisustukseen. Kuvan Togo on nahalla päällystetty, mutta ehkäpä näette Togon sametilla päällystettynä jo tällä viikolla ;)

 

Avec Sofié blog l Interior dreams

 

Avec Sofié blog l Interior dreams

Kun katsoo sisustuslehtiä, huomaa, että 70-luku on tekemässä jonkinlaista paluuta. Murrettuja sinapin sävyjä, kultaa ja marmoria sekä pyöreitä peilejä. Olen kovasti etsinyt omaan työhuoneeseeni (lue: Sohvin girly girl -huoneeseen) pyöreää peiliä, mutta vielä ei ole napannut. Gubin Randaccio seinäpeili on yksi vaihtoehdoista, mutta etsin sellaista, jossa ei olisi yhtään koristuksia ja sen takia taidan jatkaa etsimääni vielä hivenen. Toinen Gubin 70- luku henkinen peili josta pidän myös on F.A. 33.

Avec Sofié blog l Interior dreams

Jos taasen yksi italialainen sisustusmerkki pitäisi mainita, olisi se Moroso. Patricia Urquiola on suunnittelijoista yksi suosikeistani ja hänen Redondo -nojatuolia ja sohvaa olen nähnyt myös paljon sisustuslehdissä. Samoin myös  Redondo vie takaisin sinne 70-luvulle. Eikö?

Avec Sofié blog l Interior dreams

Hollannissa meitä hellitään kasveilla ja kukilla. Jos viime vuonna kaktukset olivat hip, tällä hetkellä näkyy myös paljon erilaisia lehtikasveja joka paikassa. Olen oppinut pitämään kasveistani hieman parempaa huolta ja olen jopa onnistunutkin pitämään muutakin elossa kuin kaktukset.

Avec Sofié blog l Interior dreams

Itse en niinkään kovasti pidä ruskean sävyistä kotonani, mutta kun näen niitä jossain muualla, ihastun. En tiedä mistä johtuu, että en vain osaa sisustaa ruskean sävyillä vaikka muualla ihastelenkin niitä. Etelän kodissa meillä on yksi seinä lämpimän beige, mutta muuten olen kylmien sävyjen ystävä.

Avec Sofié blog l Interior dreams

Tiedän, että kotini on Iittalalla varustettu, mutta on yksi tanskalainen merkki, jota olen seurannut viime aikoina todella tiiviisti, Lyngby Porcelaen. Lyngbylla on todella kauniita vaaseja, laseja ja karahveja. Itse pidän erityisesti heidän vaasien värivaihtoehdoista ja neutraalien värisävyjen yhdistämisestä. Heillä on myös todella kaunis ja inspiroiva Instagram-feed meille, jotka rakastavat kukkia. Jos olisin sinä, niin laittaisin seurantaan merkin sekä feedin ;)

 

Mitä uusia merkkejä te olette viime aikoina löytäneet?

 

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

7 Comments

 1. Aivan upea värimaailma kuvissa! Minulla on juuri nyt rusehtava-innostus, mutta en osaa käyttää sitä sisustuksessa. Tuntuu, että se tuo jotenkin tunkkaisen vaikutelman. Mutta ei kyllä pidä paikkaa, kun katsoo näitä sisustuskuvia. No, ostin sentään ruskean kynttilän :)

  1. Kiitos :)

   Sama juttu täällä, innostun, mutta en jotenkaan osaa itse sisustaa ruskealla. Juuri tuota tunkkaista vaikutelmaa minäkin pelkään, vaikkakin näissä ottamissani kuvissa tunnelma ei ole tunkkainen :)
   Se on jo edistystä, en ole vielä päässyt edes niin pitkälle :)

 2. Voi että miten upeita ja niin mun makuisia sisustuksia. Mistä oletkaan löytänyt näin ihania ja mieltä hyväileviä värejä. Nämä todella ilahduttivat, koska eilisestä ‘säästä ja sairasvakuutuksesta -jutusta, jäi minulle ystäviesi puolesta todella surullinen mieli. Toivon sinulle jaksamista ja toivon, että kevätaurinko tuo vähän iloa näinä raskaina aikoina.

  Kivoja ja ajattomia peilejä ovat. Sitten vielä yksi malli mistä tykkään myös on Riflessin Lumiére jossa kehykset on lakattua kullanroosan ja graniitin sävyä.
  Itse kaipaisin pienempää peiliä eteiseen. Muut hankinnat saa olla vähän aikaan jäissä koska panostimme Jensen-sänkyyn. Näemme enempi nyt kauniita sisustusunia. :) Sohva jonka vaihtoimme muuton yhteydessä on ‘täysi susi’, ja nimesin sen terapiasohvaksi sinisen värin vuoksi. Ei ikinä enää saksalaista sohvaa! Ligne Roset -sohva meillä oli Saksassa ja me hölmöt vaihdoimme sen Suomessa ollessamme. Olisi pitänyt vain päällystää uudelleen ja korjauttaa nariseva osa siitä. Nyt on vain kärsittävä muutama vuosi tämän kanssa.. Ja muistettava että sohva-ostoksessa ei pidä ainakaan hötkyillä..

  PS. mä en sitten yhtään pidä tuosta koodijutusta. ;)

  1. Heippa,

   kannan aina kameraa mukana ja keräilen materiaalia sieltä täältä :)

   Viimeiset viikot ovat olleet todellista vuoristorataa. Aluksi juhlittiin hoitojen loppumista, mutta sitten tulikin ikävin uutinen mitä voi odottaa. Sen takia olen ollut nyt vähän Carpe Diem-tunnelmissa ja yrittänyt miettiä, että miten voisi tehdä tästä ajasta parasta mahdollista. Vaikka olen sen aina tiedostanut että, aikaa ei kannata hukata tylsien tyyppien kanssa ja tehden jotakin josta ei pidä, on tämä vuosi ollut itselle hyvä muistutus tästä asiasta.

   Kiitos vinkistä, kurkkaan merkin :)

   Näissä expat-hommissa tämä kodin rakentaminen on välillä hankalaa ja mainitsemasi askeleet kuulostaa niin tutuille. Voi ei, Lignet Roset!Älä ota pahalla, mutta saksalainen sohva kuulostaa Lignet Rosetin jälkeen hieman liian epämukavalta :D Joo, ei pidä hötkyillä sohvan tai muidenkaan juttujen kanssa.

   Äh, mä olen pahoillani, mutta en osaa muuttaa sitä :/

 3. Ihania kuvia! Toi ekan kuvan seinäväri alkoi kiinnostaa… meillä on kaikki seinät valkoisia, niin olis kiva saada muutamaan huoneeseen jokin tehosteseinä. Sisustuksella ollaan kuitenkin koitettu saadaväriä. Esim. meillä on sininen sohva :D

  1. Heippa, voin kysyä siitä jos he tietäisivät :)

   Riippuu niin paljon kodista, että missä asuu ja millaiset värit sinne sopii. Jos asuisimme ns. ei näin modernissa kodissa, olisi meillä varmasti hivenen enemmän värejä. Mietin Gubini kohdalla sinistä samettia, mutta en sitten uskaltanut ja onneksi niin, se ei olisi ollut hyvä idea.

   Jos asuisin jossakin särmikkäämmässä kodissa jossa ei olisi vaaleaa lattiaa, haluaisin smaragdin värisen sohvan :)

 4. Nämä eivät välttämättä ole uusia, mutta viime aikoina minua ovat viehättäneet kotimaisen Hakolan Note-säilytin, tanskalaisen Ferm Livingin Plantbox -kukkapöytä ja Ragmaten Throw Rug -ryijy. Kaksi viimeistä onkin jo löytäneet paikkaansa meidän olohuoneesta ja tyttäreni huoneesta :)
  Ihana tuo Moroso, uusi tuttavuus, eli kiitos vinkistä!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*