Kevään kasvikset vuohenjuustojogurtilla – Ihana herkku grilliruoan vierelle

Avec Sofie l pääsiäispöytä

Ranskan kevät on ollut hyvin vaihteleva ja vettä on tullut paljon enemmän kuin tarpeeksi. Onneksi sentään pääsiäisenä meillä oli hyvät ja aurinkoiset ilmat niin pystyimme korkkaamaan grillikauden. Toivottavasti tämä kylmä rintama menee pian pois, jotta ei mene grillikausi ohi ja omat kasvatukset kuole iltakylmyyteen.

Olen puutarhuroinut täällä jo kuukauden verran ja omat kevätporkkanat ja -retiisit kasvavat kovaa vauhtia. Ihan vielä ne eivät ole ehtineet lautaselle, mutta toivottavasti ennen elokuuta on niiden aika. Vielä pitää siis odotella ja sen takia sitä aurinkoakin toivoisi olevan enemmän.

Olen ollut aika tylsistynyt täällä kun ei ole ollut ns. iltalukemista inspiraatioksi ja sen takia tilasin Elle mat&vin  -lehden pari viikkoa sitten. Ensimmäinen lehti tuli juuri ennen pääsiäistä niin sain heti reseptin kokeiluun. Elle mat&vin on vähän kuin meidän Glorian ruoka ja viini -lehti, mutta ehkä astetta jollain lailla pastellisempi. Glorian ruoka ja viini on jollain lailla ronskimpi, ja siitäkin tykkään kovasti ja se on myös nyt tilattu niin ei inspiraatio lopu.

Avec Sofie l pääsiäispöytä

Avec Sofie l pääsiäispöytä

Avec Sofie l pääsiäispöytä

Avec Sofie l pääsiäispöytä

Avec Sofie l pääsiäispöytä

 

Tarvitset:

Kevään kasvikset:

800g varhaisperunoita

8 parsaa

4 retiisiä

suolaa

pippuria

Vuohenjuustojogurtti:

50g pehmyttä vuohenjuustoa

1dl kreikkalaista jogurttia

1 tls juoksevaa hunajaa

½ sitruuna

Suolaa

Pippuria

Koristeeksi:

Tilliä ja muita yrttejä

Keitä perunat suolavedessä. Kun perunat ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä rauhassa. Siivuta parsa ja retiisit mandoliinin kautta ja laita ne jääveteen jääpalojen kanssa.

Sekoita kaikki vuohenjuustojogurtin aineet keskenään. Maistele ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Laita reilu pari lusikallista vuohenjuustojogurttia lautaselle. paloittele kylmenneet perunat ja asettele ne kauniisti juuston päälle. Lisää parsa ja retiisit vielä keon päälle. Lisää yrttejä koristeeksi.

 

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*