Kesän kaunein grilliherkku l truffle burrata carrots

Avec Sofié Blog l Truffle burrata bbq carrots

Mitä kesään tulee, pyörivät kaikki ajatukset grillin ympärillä. Mietin, että mitä kaikkea voisin tehdä grillissä perinteisten ruokien lisäksi lisäkkeistä jälkiruokiin. Varsinkin nyt kun on niin moni tuote sesongissa, tulee grillailtua ihan hetken päähänpistosta kokeilumielessä.

Kuvan porkkanat löysivät grilliin viikonloppuna, kun mietin broilerille lisäkettä. Reseptin idea lähti ruotsalaisesta Elle Mat och Vin -lehdestä, mutta burrata muuttui tryffeliburrataksi. Ja koska rakastan tryffeliä, lisäsin vielä tryffelilastuja koko komeuden päälle.

Avec Sofié Blog l Truffle burrata bbq carrots

Resepti on helppo toteuttaa eikä paljoa vaadi, mutta on todella herkullinen ja kaunis kesäpöydän lisäke. Totta kai reseptin voi tehdä mozzarellalla ja ilman tryffeliä, jos ei burrataa ole lähikaupassa. Porkkanaa, yrttejä, öljyä ja balsamicoa taasen löytyy jokaisen lähikaupasta.

Tarvitset:

1 nipun porkkanoita (10 kpl)

300g burrataa tai mozzarellaa

Timjamia

Öljyä

Balsamicoa

Suolaa tarvittaessa

Pese ja kuori porkkanat (kuoriminen ei ole pakollista).  Laita grilli päälle ja lado porkkanat grilliin. Paista porkkanoita ainakin 10 minuuttia, että ne pehmenevät ja saavat kauniin värin. Lado porkkanat kauniiseen astiaan. Lisää öljyä ja balsamicoa. Revi burrata tai mozzarella auki ja laita se porkkanoiden päälle. Lisää timjamia ja muita yrttejä. Lisää suolaa oman maun mukaan.

 

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

2 Comments

  1. Ihanaa, nam! Toimisikohan tryffeliöljy tässä, kun en tiedä pk-seudulla paikkaa josta nyt saisi tuoreita tryffeleitä? Tai tiedätkö sinä?

    1. Joo toimii varmasti! Mietin, että saisikohan kauppahallista? Tai onkohan meillä jotain pientä italialaista herkkukauppaa? Hyvä kysymys!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*