Kesäherkku

Noniin, eli vihdoinkin olisi sen kesäisen herkun vuoro. Pahoitteluni etten tätä aiemmin ole postannut, mutta viime viikolla minulla oli pienoisia teknisiä ongelmia ja muuta kirjoitettavaa. Tein tämän jälkiruoan meidän tyttöjen brunssille, josta voitte nähdä lisäkuvia täältä. Minun piti itse asiassa tehdä ihan muu jälkkäri ja olin suunnitellut tekeväni lemon possettia ystävilleni. Tarvitsemani elintarvike oli kumminkin loppu, joten päätin hieman soveltaa ja kokeilla onneani. Toisaalta, sokerilla, mascarponella, suklaalla ja marjoilla harvemmin mennään metsään. Vai mitä?

Tämä resepti on rennolla kesäotteella tehty, joten ihan tarkkoja määriä en siinä kerennyt merkkaamaan muistiin. Eikai sen niin väliä, useimmiten ne ei niin suunnitellut jutut ovat niistä kaikista parhaimpia. Kauniimpia ainakin ;)

Tarvitset:

250g mascarponea

3 dl vaniljakermavaahtoa

Tuoretta minttua

Melonia

Marjoja

Suklaata

Marenkia

Pilkoin melonit palasiksi ja lisäsin sekaan kunnon kourallisen tuoreita mintunlehtiä. Puristin joukkoon yhden tai kahden sitruunan mehun ja laitoin melonit marinoitumaan jääkaappiin noin tunniksi. Vatkasin vaniljavaahdon kuohkeaksi ja lisäsin mascarponen joukkoon. Vaahdon sekaan laitoin myös sokeria. Asettelin melonin paloista jonoja diagonaalin lautaselle ja täytin välit mascarponevaahdolla. Päälle ripottelin marjoja, suklaahippuja, mintunlehtiä ja marenkeja. Lopputulos oli  kaunis, helppo ja nopea kesäherkku :)

_______________________________________

Now is time for one summer treat recipe. I made this dessert couple of weeks ago when I met my lovely friends. My plan was actually make one another dessert, but I couldn’t find all the ingredients so I needed to improvise a bit. But how wrong can you actually go with sugar, chocolate, berries, and cream? ;)

I made this recipe with quite laid back kind of a summer attitude so I don’t remember all the amounts precisely.  I hope that you follow the same kind of attitude when you prepare this same summer dessert. I will promise that with these ingredients you will do just fine.

You will need:

250 g of mascarpone cheese

3 dl of vanilla flavored cream (normal whip cream goes also)

Fresh mint

Melon

Berries

Chocolate

Meringues

Chop melons into small pieces. Add handful of fresh mint leaves. Squeeze the juice from two lemons and mix the juice with chopped melon pieces and fresh mint. Let the melons to marinate around one hour in the fridge. Whip the vanilla cream into fluffy mousse and add mascarpone into the mousse. Add sugar. Place the marinated melon pieces into a big plate, add cream mousse on top and garnish with berries, mint leaves, chocolate chips, and meringues.

You may also like

44 Comments

 1. Njam, ihanalta kuulostaa tämä kesäherkku! :) Vanhempani tulevat kyläilemään ensi viikonloppuna, joten taidankin napata tämän ohjeen heti käyttöön. Jääkaapissa sattuu nimittäin odottamaan purkki mascarponea ja parvekkeella minttu kasvaa kohisten.

  Mukavaa alkuviikkoa Sofié!

  1. Oi, tee ihmeessä :))

   Oh, minun pitää myös laittaa yrtit taas pian alulle.. Haluaisin niin kovasti tulla taas Turkuun. Puhuin eilen kaverini kanssa, että ei ole oikeasti varmasti parempaa paikkaa elää kuin Turun Kakskerta. Siis ihan oikeasti minä niin <3

   Kiitos samoin Petraliini :)

 2. Njam, ihanalta kuulostaa tämä kesäherkku! :) Vanhempani tulevat kyläilemään ensi viikonloppuna, joten taidankin napata tämän ohjeen heti käyttöön. Jääkaapissa sattuu nimittäin odottamaan purkki mascarponea ja parvekkeella minttu kasvaa kohisten.Mukavaa alkuviikkoa Sofié!

 3. Oiii, kuola valuu kuvaa katsoessa! :P Ehdottomasti haluan kokeilla tätä. :) Milloinka on mahdollista saada ostettua sinun kirjasi? En viimeksi saanut tilaisuutta kysyä asiaa, ja ehdottomasti haluan naisen nimmarin kirjaani <3

  1. Heippa hei!

   Olen näköjään unohtanut vastata näihin kommentteihein. Siis kirja on edelleen vielä on progress, mutta toivottavasti pian :)

 4. Oiii, kuola valuu kuvaa katsoessa! :P Ehdottomasti haluan kokeilla tätä. :) Milloinka on mahdollista saada ostettua sinun kirjasi? En viimeksi saanut tilaisuutta kysyä asiaa, ja ehdottomasti haluan naisen nimmarin kirjaani <3

 5. Aika herkku ohje. Mulle on lauantaina tulossa kavereita vähän synttäreitä juhlimaan, ja ohje kuulostaa erittäin hyvältä sitä ajatellen. Täytyi vain googlettaa mascarpone ;)

  Kiitos vinkistä!

 6. Aika herkku ohje. Mulle on lauantaina tulossa kavereita vähän synttäreitä juhlimaan, ja ohje kuulostaa erittäin hyvältä sitä ajatellen. Täytyi vain googlettaa mascarpone ;) Kiitos vinkistä!

 7. Näyttääpä hyvältä. Ja kuulostaa jotenkin, miten sen nyt sanoisi, “irtonaiselta”, kun ilmeisesti pohjaa ei ole. Joku dominikekseistä tehty pohja voisi sopia aika hyvin tuohon, vai oisko sulla jotain suositusta enempi piirakkamaiseen sovellukseen? Tuosta herkusta saisi varmaan aika kauniin jälkiruoan myös valmiina annoksina vaikkapa coctail-laseissa tarjoiltuna. Toki tämä sinun esillepano on kyllä huiman raikkaan ja kauniin näköinen ihan tällaisenaan.

  1. Siis pohjaa ei ole, vaan kyseessä on enemmänkin sellainen hedelmäsalaatin tyyppinen jälkiruoka. Itse en lähtisi sotkemaan minttua ja puhtaita makuja dominoilla, vaan ehkä laittaisin jälkiruoan nimenomaan vaikka shottilaseihin :)

 8. Näyttääpä hyvältä. Ja kuulostaa jotenkin, miten sen nyt sanoisi, “irtonaiselta”, kun ilmeisesti pohjaa ei ole. Joku dominikekseistä tehty pohja voisi sopia aika hyvin tuohon, vai oisko sulla jotain suositusta enempi piirakkamaiseen sovellukseen? Tuosta herkusta saisi varmaan aika kauniin jälkiruoan myös valmiina annoksina vaikkapa coctail-laseissa tarjoiltuna. Toki tämä sinun esillepano on kyllä huiman raikkaan ja kauniin näköinen ihan tällaisenaan.

  1. Kiitos Elle-Marie. Vastaan nyt vähän myöhässä, mutta toivottavasti viikonloppu suijui mukavasti :)
   Viikko on tainnutkin alkaa Lontoossa:)

 9. Näyttää mielettömän hyvältä!! Menee ehdottomasti kokeiluun!! Kiitos ihanasta reseptistä! Ihanaa tiistai-iltaa!!:)

 10. Oi, tee ihmeessä :))Oh, minun pitää myös laittaa yrtit taas pian alulle.. Haluaisin niin kovasti tulla taas Turkuun. Puhuin eilen kaverini kanssa, että ei ole oikeasti varmasti parempaa paikkaa elää kuin Turun Kakskerta. Siis ihan oikeasti minä niin <3Kiitos samoin Petraliini :)

 11. Kiitos ihanasta kesäherkkuohjeesta, pitää heti tänään tai huomenna kokeilla. Kiitos muutoinkin aivan mahtavasta blogista, asiat, joista kirjoitat ovat mielenkiintoisia ja tyyli kirjoittaa ainutlaatuinen! Ihanaa kesän jatkoa!!

 12. Kiitos ihanasta kesäherkkuohjeesta, pitää heti tänään tai huomenna kokeilla. Kiitos muutoinkin aivan mahtavasta blogista, asiat, joista kirjoitat ovat mielenkiintoisia ja tyyli kirjoittaa ainutlaatuinen! Ihanaa kesän jatkoa!!

 13. Heippa hei! Olen näköjään unohtanut vastata näihin kommentteihein. Siis kirja on edelleen vielä on progress, mutta toivottavasti pian :)

 14. Siis pohjaa ei ole, vaan kyseessä on enemmänkin sellainen hedelmäsalaatin tyyppinen jälkiruoka. Itse en lähtisi sotkemaan minttua ja puhtaita makuja dominoilla, vaan ehkä laittaisin jälkiruoan nimenomaan vaikka shottilaseihin :)

 15. Kiitos Elle-Marie. Vastaan nyt vähän myöhässä, mutta toivottavasti viikonloppu suijui mukavasti :)Viikko on tainnutkin alkaa Lontoossa:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*