Keittiössä

..Rentona lauantaina.

En yleensä näytä teille kuvia mistään realistisimmista vinkkelistä, vaan ruokakuvani ovat usein aika aseteltuja ja mietittyjä. Aina välillä saan kommentteja, että olisi kiva nähdä kuvia ruoan teostakin. Haluaisin että blogini olisi enemmänkin valokuvaportfolio, kuin perinteinen ruokablogi, jossa ruoka valmistuu kuva kuvalta. Sen takia blogissani ei nähdä kuvia ruoan valmistuksesta.

Ystävämme oli meillä viikonlopun kylässä ja tämä meillä vieraillut herra on myös aika kova laittamaan ruokaa. Kerrankin minä sain katsella vierestä ja kuvailla, kun joku muu hääri keittiössä. Illan aikana lautasillemme ilmestyi riimihärkää ja vietnamilaisittain tehtyä kalaa.

Riimihärkä on yksi asia jolla olen herkutellut kesäisin Helsingissä ollessani. Valitettavasti en ole siihen täällä Vaasassa törmännyt, joten olisipa tullut tämä herkkuni aiemmin puheeksi ystäväni kanssa, sillä riimihärän valmistus on todella helppoa. Saatte valmistusohjeen pian  :)

Taustalla kuvissa näkyy muuten itselleni joululahjaksi ostama Indoor Garden. Herbieni on ollut päällä tammikuusta lähtien, mutta viime viikonloppuna sammutin siitäkin valot muuton takia. Yrttini lähtivät itämään ihan muutamassa päivässä ja basilikani ovat innostuneet kasvamaan niinkin hyvin, että korkeimmalle kivunneet latvat ovat palaneet koskettaessaan lamppuun. Herbieeni mahtuu kolme erillistä kasvualustaa, mutta valo on niin kirkas, että sen ympärillä olevat yrttikipponi ovat myös selvinneet hyvin hengissä. Ostin jopa kokeiluksi kaupasta nipun basilikaa ja katsoin kuinka kauan se elää herbien rinnalla.  Kaupasta ostamani basilikanippu eleli Herbien valon ansiosta kolme viikkoa. Eli ei se Herbie ihan niin turhake ollutkaan mitä vähän silloin joulukuussa mietiskelin ;)

____________________________________________________

Our friend was visiting us last weekend. This young gentleman is very good chef and for once I could just relax and take pictures while he was preparing food in our kitchen.  He made Finnish style beef carpaccio  and Vietnamese style white fish to us. Simply delicious!

Beef carpaccio is my favorite appetizer and I have sometimes felt quite sad, because you can’t find it in the stores from the city I live in. I have spent all my summers in Helsinki and that’s why carpaccio has been my special appetizer in summer.

You may also like

30 Comments

 1. Siitä fb-kuvasta vähän veikkailinkin onko tuolla taustalla indoor garden.:)

  Sain samanlaisen synttärilahjaksi, ajateltiin tosin ottaa se käyttöön vasta uudessa kodissa tän jatkuvan tilanpuutteen takia. Tekis kyllä mieli laittaa jo yrtit itämään… Ehkä sittenkin tuon sen jo pääsiäisenä Helsinkiin!

  1. Sepä juuri :)

   Luulin saavani sen joululahjaksi, mutta eipä tullut imuria tai yrttitarhaa, niin piti ostaa ne sitten itse :D.

   Basilikat alkoivat versoamaan (ei varmastikaan ole oikea termi) jo neljän päivän jälkeen, mutta korianterit eivät alkaneet itämään. Tuon lampun avulla uskaltaisin ottaa kotiini jopa orkideoja, sillä ne voisivat saada vähän valoterapiaa tuon lampun avulla.

   Se lamppu on tosi tehokas, niin kannattaa kurkkailla veden määrää aika aktiivisesti, sillä se haihtuu ihan huomaamatta.

   En malta odottaa, että näen sinut, masusi ja uuden kotinne<3

   1. Jeee! Ootan tosi kovin kyllä muuttoa uuteen kotiin, tänään fiilistelin ikeassa sitä että meillä on kohta parveke! Mut vielä pitää odottaa, saadaan avaimet vasta toukokuun lopussa. Toivottavasti nähdään pian <3 !

 2. Siitä fb-kuvasta vähän veikkailinkin onko tuolla taustalla indoor garden.:)Sain samanlaisen synttärilahjaksi, ajateltiin tosin ottaa se käyttöön vasta uudessa kodissa tän jatkuvan tilanpuutteen takia. Tekis kyllä mieli laittaa jo yrtit itämään… Ehkä sittenkin tuon sen jo pääsiäisenä Helsinkiin!

 3. Sepä juuri :)Luulin saavani sen joululahjaksi, mutta eipä tullut imuria tai yrttitarhaa, niin piti ostaa ne sitten itse :D. Basilikat alkoivat versoamaan (ei varmastikaan ole oikea termi) jo neljän päivän jälkeen, mutta korianterit eivät alkaneet itämään. Tuon lampun avulla uskaltaisin ottaa kotiini jopa orkideoja, sillä ne voisivat saada vähän valoterapiaa tuon lampun avulla. Se lamppu on tosi tehokas, niin kannattaa kurkkailla veden määrää aika aktiivisesti, sillä se haihtuu ihan huomaamatta. En malta odottaa, että näen sinut, masusi ja uuden kotinne<3

 4. Muakin kiinnostaisi tuo Indoor Garden. Poikaystävällä on sellainen Aerogarden ja se on aika iso ja siinä on todella kirkas valo ja pitää myös aikamoista pulputusta. Se on siksi kylppärissä. :) Mietin että oiskohan tuo pieneen kotiin kivempi? Ja kun on yksiö, niin sitä ei saa muuhun huoneeseen, joten siksi on jäänyt hankkimatta. Hmm. No, kohta on kesä, mietin ehkä uudestaan kun syksy taas koittaa…

  1. Herbie on uusi rakkaani. Hän on hyvin hiljainen ja herättää valovoimaisuudellaan pimeimpänäkin aamuna ;)
   No juuri tuon kompaktin koon takia halusin tuollaisen pienen ja huomaamattoman. Ja Herbien valo on niin kirkas, että siihen ympärille voi myös kylvää yrttejä erillisiin ruukkuihin. Eli mihinkään jättimäiseen laitokseen ei sen takia ole tarvetta investoida.

   Voi olla, että herbie jää vähemmälle huomiolle taas kesän tullen, mutta syksyllä taas kaivan sen kyllä esiin :)

   Tunsin itseni muuten ihan toopeksi, kun kysyin myyjältä että mihin multa laitetaan :D
   Myyjä katsoi minua ystävällisesti ja ihmetellen ja sanoi, ettei näihin nykyajan laitteisiin käytetä enää multaa… Tervetuloa high-tech viherpeukalointi! :)

 5. Muakin kiinnostaisi tuo Indoor Garden. Poikaystävällä on sellainen Aerogarden ja se on aika iso ja siinä on todella kirkas valo ja pitää myös aikamoista pulputusta. Se on siksi kylppärissä. :) Mietin että oiskohan tuo pieneen kotiin kivempi? Ja kun on yksiö, niin sitä ei saa muuhun huoneeseen, joten siksi on jäänyt hankkimatta. Hmm. No, kohta on kesä, mietin ehkä uudestaan kun syksy taas koittaa…

 6. Herbie on uusi rakkaani. Hän on hyvin hiljainen ja herättää valovoimaisuudellaan pimeimpänäkin aamuna ;)No juuri tuon kompaktin koon takia halusin tuollaisen pienen ja huomaamattoman. Ja Herbien valo on niin kirkas, että siihen ympärille voi myös kylvää yrttejä erillisiin ruukkuihin. Eli mihinkään jättimäiseen laitokseen ei sen takia ole tarvetta investoida. Voi olla, että herbie jää vähemmälle huomiolle taas kesän tullen, mutta syksyllä taas kaivan sen kyllä esiin :)Tunsin itseni muuten ihan toopeksi, kun kysyin myyjältä että mihin multa laitetaan :DMyyjä katsoi minua ystävällisesti ja ihmetellen ja sanoi, ettei näihin nykyajan laitteisiin käytetä enää multaa… Tervetuloa high-tech viherpeukalointi! :)

 7. Jeee! Ootan tosi kovin kyllä muuttoa uuteen kotiin, tänään fiilistelin ikeassa sitä että meillä on kohta parveke! Mut vielä pitää odottaa, saadaan avaimet vasta toukokuun lopussa. Toivottavasti nähdään pian <3 !

 8. Kyllä on taas kauniita kuvia! Miten inkiväärikin näyttää niin hyvältä sinun kuvaamanasi.. :)
  Olipa kiva lukea kommenteista tuosta Indoor Gardenista. Itsekin olen harkinnut tuota nyt uuteen kotiini, kun tuoreet yrtit ovat niin ahkerasti käytössä. Olen pohtinut juuri tuota äänentasoa ja kokoa, joten on kiva kuulla positiivista kommenttia tuosta.

 9. Kyllä on taas kauniita kuvia! Miten inkiväärikin näyttää niin hyvältä sinun kuvaamanasi.. :)Olipa kiva lukea kommenteista tuosta Indoor Gardenista. Itsekin olen harkinnut tuota nyt uuteen kotiini, kun tuoreet yrtit ovat niin ahkerasti käytössä. Olen pohtinut juuri tuota äänentasoa ja kokoa, joten on kiva kuulla positiivista kommenttia tuosta.

 10. Mmm! Tänään syötiin illalliseksi carpaccioa, tulee keväinen fiilis. On muuten loistavaa tarjottavaa kuumina kesäiltoina!

 11. No voi kiitos :)Kun sen laittaa päälle, niin se hurisee hivenen aikaa. Kun moottori tottuu veden kiertoon niin se hiljenee :)

 12. Hei,
  Löysin tänään taivaallisen ihanan blogisi, en vaan löytänyt tuota lupaamaasi riimihärän ohjetta (anteeksi mamma ei ole ihan haka näissä hommissa ) Ehtisitkö laittamaan tähän linkin ohjeeseen, kiitos olisin todella kiitollinen.
  Ihana blogi Sinulla!

 13. Hei,Löysin tänään taivaallisen ihanan blogisi, en vaan löytänyt tuota lupaamaasi riimihärän ohjetta (anteeksi mamma ei ole ihan haka näissä hommissa ) Ehtisitkö laittamaan tähän linkin ohjeeseen, kiitos olisin todella kiitollinen.Ihana blogi Sinulla!

 14. Voi kiitos linkistä, en tyhmä tajunnut että kyseessähän oli tuo ihanainen carpaccio :)
  Täytääpä kokeilla tätä herkkua vaikka vappuna.
  Ihanaa kevättä!

 15. Voi kiitos linkistä, en tyhmä tajunnut että kyseessähän oli tuo ihanainen carpaccio :)Täytääpä kokeilla tätä herkkua vaikka vappuna.Ihanaa kevättä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*