Ei keisarille uusia vaatteita vaan astioille uusia käyttötapoja

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’Iittala’ title=’Ei keisarille uusia vaatteita vaan astioille uusia käyttötapoja’]

Kuinka moni sistustuselementti tai ylipäänsä asia mitä omistamme seuraa meitä vuosikymmeniä? Kun eletään nopean kulutuksen maailmassa, harva asia pysyy mukana eri elämänkäänteissä. Yksi brändi ja monet sen klassikkotuotteet ovat tosin pysyneet mukanani vuodesta ja maasta toiseen ja aamusta iltaan. Tässä Indiedaysin ja Iittalan yhteistyössä pohdin siis ajattoman designin pysyvyyttä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain ensimmäiset Iittalan Kartio-lasini ja – kaatimeni kun pääsin ripille. Siitä asti teiniaikojen kesätyörahani ja ylimääräiset euroni ovat menneet Iittalalle. Nämä ovat olleet teini-Sofiélta hyviä päätöksiä, sillä harvemmin samat esineet ovat pysyneet mukana niin kauan.

Avec Sofié blog l Iittala -klassikko

Ajaton klassikko kestää aikaa ja pystyy muuntautumaan vuosien kuluessa. Pienillä värimuutoksilla tai vaikka kääntämällä kuppi väärinpäin kattauksessa, muuntuu klassikon luonne tai käyttötarkoitus helposti. Itseltäni on löytynyt Essence- Teema-, Kartio- ja Aino Aalto-sarjaa monta vuotta, mutta mietin tämän yhteistyön myötä, että miten klassikko muuntuu arjesta juhlaan ja kattauksesta piensisustukseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juhlallisemmaksi kattauksen saa helposti lisäämällä Oiva Toikan Kastehelmi –sarjaa kattaukseen luomaan juhlan tuntua. Kristallimaiset helmet tuovat herkkyyttä neutraalien sävyjen vierelle. Aikoinaan saumakohtien peittämisen takia suunniteltu pintastruktuuri luo ajattoman ja elegantin tunnelman kattaukseen, kun se yhdistetään yksiväristen kattauselementtien kanssa. Toikan Kastehelmi –sarja onkin uusi suosikkini ja ihastuin sarjan purkkeihin aivan totaalisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avec Sofié blog l Iittala -klassikko

iittala4 iittala5

Käytin Aino Aallon laseja myös pieninä vaaseina kattauksen kukka-asetelmassa. Näin jopa hieman arkinen klassikkolasi käy hyvin myös juhlallisempaan tilaisuuteen, eikä vain aamupalapöytään. Aino Aallon lasien harmaa korosteväri tuo myös muiden kattauselementtien muodon paremmin esiin.

Oiva Toikan Kastehelmi on ehtinyt jo 50-vuotiaaksi ja sarja on uudelleen lanseerattu muutama vuosi sitten. Kastehelmi on saanut perheeseensä hiljattain myös purkkeja (116×114 mm & 116×57 mm) ja käytin niitä kattauksessa suolapurkkina, vaasina, drinkkilaseina ja jälkiruokakulhona. Nämä samaiset purnukat sopivat muutenkin hyvin sisustukseen, sillä niihin voi laittaa helposti esimerkiksi korut ja kosmetiikat. Klassikoilla et vain siis luo kauneutta ympärillesi, vaan myös järjestystä.

iittala7

Ajaton design on taipunut eri kodeissani vuosien varrella hyvin eritavoin. Suomessa pidän minimaalisesta kattauksesta, Pariisissa kotini on hieman graafisempi ja niin kuin kuvista näkyy, on Etelä-Ranskassa koti hieman romanttisempi. Vuodesta ja paikasta huolimatta, sopii Iittalan tuotteet kotiini ajankohdasta riippumatta.

Iittala haastoi myös minun lisäkseni muita bloggaajia mukaan inspiroitumaan klassikoista ja näitä luomuksia pääset ihailemaan blogien lisäksi myös Iittalan myymälöissä. Kurkkaa ideat ja jaa myös omasi #inspiroiduklassikoista –hashtagilla. Näytä miten sinä käytät klassikkotuotteita sisustuksessasi!


You may also like

4 Comments

  1. Ihania kuvia! Minä tykkään myös käyttää astioita esim kukka maljakkona. Iittalan eri sarjojen astiat ovat suosikkejani.

  2. Kastehelmi on kaunis sarja jota en tullut hamstranneeksi viime Suomireissulla. Suloinen tuo pikku kukkavaasi-kuva:) Yllätyin positiivisesti kun huomasin että Iittalan Kastehelmeä saa myös mun lempparinettikaupasta La Garconnesta. Ostan sieltä jo nyt melkein kaikki vaatteeni ja varmaan ostolakon jälkeen on pakko tilata myös kastehelmi-lautaset:)

    1. Heippa Susanna,

      niin on. Se on selkeästi tulossa takaisin.

      Kiitos nettikauppavinkistä, pakko käydä kurkkaamassa, että mitä kaikkea sieltä saa. En ole kaupasta kuullutkaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*