Kaunis iho – nyt ja aina

Avec Sofié blog l Elivo kapselit

Kaupallisessa yhteistyössä Elivo ja Asennemedia

Kaunis iho minulle ei tarkoita epäkohtien peittämistä jo pitkiä meikkihetkiä. Minulle kaunis iho voi olla ryppyinen ja hieman vaikka epätasainen, mutta sen pitää hehkua ja näyttää terveeltä. Minulle kaunis iho on luonnollinen ja kuultava, ei mattainen ja liialla meikillä peitetty.

Olen pitänyt teinistä asti ihostani hyvää huolta. Suojelen sitä auringolta, kosteutan sitä seerumeilla, öljyillä ja voiteilla, yritän juoda paljon vettä ja syön paljon kasviksia. Nukkuminen on ainut asia, jonka toivoisin lisääväni listaan, sillä en usko, että ihoni saa tarpeeksi aikaa lepäämiseen ja uusiutumiseen. Nukkumista olen yrittänyt harjoitella, mutta herään käytännössä automaattisesti ennen kuin kello lyö kuusi ja varsinkin nyt kesällä en osaa mennä nukkumaan ennen klo:22.

Avec Sofié blog l Elivo kapselit

Pariisissa suojelin ihoani saasteilta erilaisilla suoja aineilla, sillä vaikka iso osa ihostamme tulee geeniperimän kautta, vaikuttaa ulkoiset seikat siihen paljon. Se mitä syömme, miten liikumme ja missä asumme vaikuttaa ihoomme todella paljon. Sain Pariisissa asuessa monesti kuulla, että miten ihoni hehkuu ja näytän ikäistäni nuoremmalta. Tämä johtuu ihan siitä, että olen pitänyt ihostani hyvää huolta, se ei ole ollut koko ikääni saasteiden tai tupakansavun kanssa kosketuksissa, elämä Suomessa ei ole niin hektistä mitä suurkaupungissa ja me suomalaiset emme ole niin paljoa auringon kanssa kosketuksissa.

Avec Sofié blog l Elivo kapselit

Käyn vuosittain ihon syväanalyysissa ja jo muutama vuosi sitten minulle selvisi, että vanheneminen on välttämätöntä näin juuri kolmekymmentä täyttäneellä myös. Vaikka monta asiaa tekee oikein, ei vanhenemiselle voi mitään. Minulle ongelma ei koskaan ole ollut ihon epäpuhtaus, vaan ihon kuivuus. Ihoanalyysin kuvissa näen selkeästi missä kohtaa ihossani on kuivuutta ja sen takia olen yrittänyt entistä enemmän juoda vettä ja syödä terveellisemmin, jotta ravitsen ihoani myös sisältäpäin, enkä pelkästään ulkoapäin.

Iholaatuni on kuiva ja se reagoi ilman vaihteluihin, syömiseen ja varsinkin lentämiseen. Lentäminen ei koskaan ole ollut lempipuuhaani ja sei ei myöskään ole iholleni hyväksi. Lentoilma kuivattaa ihoani todella paljon ja sen takia maskit ja vesipullot ovat lennoilla tuttu näky aurinkosuojien lisäksi.

Miten ihoa voi hoitaa sitten sisäisesti muuten kuin juomalla vettä ja syömällä öljyjä ja ravitsevaa ruokaa? Olen ollut Elivo-kuurilla kuukauden verran. Syön kolme kapselia päivässä ja boostaan siten vitamiinintuotantoa elimistössäni. Vaikka olen reilusti alle 40, pitää näitä asioita miettiä jo tässä vaiheessa ihan samalla tavalla, kuin minkä tahansa muunkin vitamiinin osalta.

Ihon veltostuminen ja oheneminen alkaa viimeistään jo kolmekymppisenä, mutta kiihtyy kun täytämme neljäkymmentä. Kollageeni pitää huolta Ihon kimmoisuudesta ja sen tuotanto alkaa heikkenemään ennen kuin ehdimme täyttää edes kolmekymmentä ja sen takia vitamiinikapselien vierelle on myös hyvä ottaa kollageenikapseli.

Elivo-kapselit sisältävät c-vitamiinia, joka edistää kollageenin tuotantoa sekä hyaluronihappoa, joka pitää huolen ihon elastisuudesta ja kosteudesta. Kapselit sisältävät myös kuparia, joka pitää ihonsävyn tasaisena ja epätasaiset pigmenttiläiskät loitolla.

Minulle ehkä suurin odotus ravintolisälle oli, että ihostani tulisi paksumpi ja se ei olisi niin herkkä erilaisille ilman vaihteluille. Palan helposti ja ihoni kuivuu myös talvikuukausina, niin toivoin, että ravintolisä antaisi iholleni enemmän elinvoimaa sekä paksuutta, että se ei olisi niin herkkä kaikenlaisille ulkoisille vaihteluille. Pitkällä tähtäimellä toivon, että ihoni säilyisi kimmoisana ja elinvoimaisena pitkään.

Mitä sitten olen huomannut tässä muutamassa viikossa jo? Mitään sen suurempaa en ole huomannut, mutta ihoni väri on tasaisempi jo ihan muutaman viikon käytön jälkeen. Tässä pitää tosin muista, että olen orjallisesti ottanut kapseleita monta viikkoa. Pidän vielä muutaman viikon kuurin päällä ennen kuin menen seuraavaan ihoanalyysiin ja katson miten kapselit ovat vaikuttaneet omaan elimistööni ja ihonvointiini.

Syömme paljon erilaisia vitamiineja ja varsinkin meidän naisten tulee jo ihan biologisista syistä pitää parempi huoli elimistöstämme ravintolisien kautta. Suosittelenkin miettimään mitä muuta voisi ihonhyväksi sisäisesti tehdä kuin pelkästään nukkua, juoda paljon vettä ja syödä pähkinöitä.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*