Kattauksen koristajat

Te olette kyselleet tilpehöörikaappini sisällön perään ja kattauksissani käyttämiini koristuksiin, niin tässäpä ne tulevat. Tilpehöörikaapistani sen verran, että se sisältää kaikkea maan ja taivaan väliltä. Siellä on jos jonkinmoista kuvausrekvisiittaa ja härpäkettä ja ne eivät tietenkään ole missään mahtavassa järjestyksessä. Tämä tilpehöörikaappini kuvastaa kummitätini mukaan minussa edes jonkinasteista inhimillisyyttä ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olettekin saattaneet silloin tällöin huomata, että kattaus on minulle kuin puoliruokaa. Kauniiseen pöytään on vain kiva istuutua. Tämä ei nyt kumminkaan tarkoita, että meillä on joka ilta pöytä katettuna. Vaan enemmänkin niin, että viikonloppuisin ehdin panostaa ruokaan ja kattaukseen arkea enemmän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1.Ruskea lautaliina: Himla. 2. Valkoinen pellavaliina: H&M Home. 3. Sininen ruutuliina: Linum. 4. Sininen viiruliina: Linum. 5. Beige pellavaliina: H&M Home.

Pidän kauniista lautasliinoista sekä sopivista serviettirenkaista, mutta kauppojen valikoima on välillä täällä meillä aika kehnonlainen. Lautasliinojen kohdalla olen monesti törmännyt siihen, ettei kaupoista vain oikein löydy kuin yksivärisiä liinoja. Muutama vuosi sitten kumminkin havahduin ja huomasin Linumin kankaiden värisävyt ja materiaalien olevan juuri täydellinen lautasliinoja varten. Paksu puuvilla ja kummallakin puolella näkyvä kuvio sopii todella hyvin myös lautasliinoja varten. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talvisin käytän oikeastaan vain yksivärisiä liinoja, mutta kesäisin kattauksissa näkyy kaikkia mahdollisia värisävyjä ja varsinkin sinertäviä ja merihenkeä hohkavia lautasliinoja. Kuvissa näkyvät kesän suosikkini ja picniceillä suosin varsinkin kuvien sinisiä liinoja. Kaapistani löytyy myös punaisia liinoja, mutta jostain syystä kattauksissa pidän enemmän sinertävistä yksityiskohdista.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lautasliinarenkaita löytyy myös tilpehöörikaapistani jos jonkinlaisia. Niitäkin voisi toki Suomesta löytyä enemmän, mutta ainakin Lexingtonin ja Riviera Maisonin valikoimista olen löytänyt ne omat suosikkini. Stockmannilla olen nähnyt joitakin, mutta aina kun  Zara Home on ulottuvilla niin suuntaan rengasostoksille.  Recently Updated601 Recently Updated602

1. Simpukkainen rengas: Riviera Maison. 2. Punosrengas: Riviera Maison. 3. Olkirengas: Lexington. 4. Pitsinen rengas: Zara Home. 5. Lasinen rengas: Zara Home. 6. Leveä metallirengas: Stockmann. 7. Tuplarenkaat: Stockmann.

Joku teistä mainitsi, että Zara Home toimittaa nykyään myös Suomeen. Jos näin on, niin lautasliinarenkaat ovat nyt sitten helpommin saatavilla. Oletteko te tilanneet sieltä mitään? Lautasliinoissa tosin suosittelisin mieluusti Linumin kankaita, sillä paksu puuvilla kestää pesua, käyttöä ja pysyy ryhdissä. Olen ostanut kangasta noin metrin verran ja siitä tulee aina 6 lautaliinaa. Joten jos omistat ompelukoneen, niin tämä DIY-versio tulee loppujen lopuksi paljon laadukkaammaksi ja edullisemmaksi vaihtoehdoksi :)

You may also like

24 Comments

 1. Kauniita tilpehöörejä :) ja kaikki kauniisti yhteensopivia. Oma tilpehöörilaatikko on kyllä ihan eri näköinen :D

 2. Voi kun kauniita! Valkoiset, ruskeat ja siniset yksityiskohdat sulautuvat kauniisti toisiinsa. Suunnittelemme parhaillaan merellisiä kesähäitä ensi vuodelle, tästä postauksesta irtosi taas pari ideaa – kiitos siitä! Paperinarusta saisi helposti ja nopeasti virkattua tai juuttinarusta leikattua nätit renkaat valkoisiin lautasliinoihin. : )

  1. Heippa! Ihana kuulla, että pidät! Saanko tulla hääsuunnittelijaksi ;)?

   Kun pihistelin aikoinani noiden Lexingtonin renkaiden kanssa, niin ennen kuin ostin ne niin virkkasin itselleni sellaiset nimenomaan paperinarusta. Eli jos häät ovat isot, niin suosittelen aloittamaan virkkaamisen jo hyvissä ajoin. Toinen vaihtoehto olisi, että ostaisit pitsiä metreissä ja tekisit siitä vaihtoehtoisesti samanlaiset servettirenkaat mitä nuo Zaran :)

   Hääinspiraatiota voit katsoa ystävieni latohäistä: http://avecsofie.indiedays.com/2012/09/10/just-married/

   1. Haha, jos ei mentäisi opiskelijabudjetilla tai suostuisit hommaan ruokapalkalla, niin ehdottomasti!Kattauksesi ovat aina ihailtavan kauniita, kyllä kauniisti katettuun pöytään vaan on niin kiva istua.

    Ja kiitos linkistä, aivan ihania kuvia! Meilläkin oli alunperun navettahäät suunnitelmissa, mutta onneksi juhlapaikassa, johon lopulta päädyimme, on käytetty pääosin puuta rakennusmateriaalina. Saadaan kuin saadaankin vähän sitä romanttista maalaistunnelmaa, ja pöytien koristelullahan saa myös paljon aikaiseksi. : )

 3. Voi kun kauniita! Valkoiset, ruskeat ja siniset yksityiskohdat sulautuvat kauniisti toisiinsa. Suunnittelemme parhaillaan merellisiä kesähäitä ensi vuodelle, tästä postauksesta irtosi taas pari ideaa – kiitos siitä! Paperinarusta saisi helposti ja nopeasti virkattua tai juuttinarusta leikattua nätit renkaat valkoisiin lautasliinoihin. : )

 4. Komppaan, Zara Home on heittämällä paras apaja rinkuloille, kattajan karkkikauppa! Taas Stokkan tämän hetkisiin valikoimiin olin tosi pettynyt, mutta ehkä pystyn toistaiseksi elämään yksillä kromisilla renkailla ja noilla Lexingtonin olkirenkailla, heh. Itse tungen rinkuloihin usein myös paperiservettejä pyykkiä välttääkseni, jos ei ole erityisen spessu tilaisuus, mutta eihän mikään voita kankaisia lautasliinoja. Sun tilpehöörikaappi on kyllä aarreaitta ja katat aina ihan mielettömän inspiroivasti ja kauniisti. :)

  1. Heippa Laura!

   Eilen juuri innsotin ihmisiä Pinterestin käyttöön ja kävimme läpi sinun taulujasi ;)

   No niin on. En tiedä mitä stockan sisäänostajalle/servettirengasapajille on tapahtunut! Heillä ei ole enää yhtään ostettavia malleja. Sen takia mietinkin, että pitäisikö sitä uskaltautua tilaamaan Espanjasta?

   Niin, mä vaan tykkään kankaisista jollain lailla niin paljon enemmän. Varsinkin blogin kuvissa ne näyttävät monta kertaa paremmilta mitä paperiset.

   Hah, no jaa, se on aivan totaalisen sekaisin :D

   Kiitos <3

 5. Komppaan, Zara Home on heittämällä paras apaja rinkuloille, kattajan karkkikauppa! Taas Stokkan tämän hetkisiin valikoimiin olin tosi pettynyt, mutta ehkä pystyn toistaiseksi elämään yksillä kromisilla renkailla ja noilla Lexingtonin olkirenkailla, heh. Itse tungen rinkuloihin usein myös paperiservettejä pyykkiä välttääkseni, jos ei ole erityisen spessu tilaisuus, mutta eihän mikään voita kankaisia lautasliinoja. Sun tilpehöörikaappi on kyllä aarreaitta ja katat aina ihan mielettömän inspiroivasti ja kauniisti. :)

 6. Oooooh ihania tilpehöörejä! <3 Arvaa alkoiko tehdä mieli lautasliina- ja lautasliinarengasostoksille! :D

 7. Heh, no kuules nyt, sä et näet vaan kaapin sisällön silitettynä. FB:sta näet kaapin todellisen laidan :D

 8. Heippa! Ihana kuulla, että pidät! Saanko tulla hääsuunnittelijaksi ;)?Kun pihistelin aikoinani noiden Lexingtonin renkaiden kanssa, niin ennen kuin ostin ne niin virkkasin itselleni sellaiset nimenomaan paperinarusta. Eli jos häät ovat isot, niin suosittelen aloittamaan virkkaamisen jo hyvissä ajoin. Toinen vaihtoehto olisi, että ostaisit pitsiä metreissä ja tekisit siitä vaihtoehtoisesti samanlaiset servettirenkaat mitä nuo Zaran :)Hääinspiraatiota voit katsoa ystävieni latohäistä: http://avecsofie.indiedays.com/2012/09/10/just-married/

 9. Heippa Laura!Eilen juuri innsotin ihmisiä Pinterestin käyttöön ja kävimme läpi sinun taulujasi ;)No niin on. En tiedä mitä stockan sisäänostajalle/servettirengasapajille on tapahtunut! Heillä ei ole enää yhtään ostettavia malleja. Sen takia mietinkin, että pitäisikö sitä uskaltautua tilaamaan Espanjasta? Niin, mä vaan tykkään kankaisista jollain lailla niin paljon enemmän. Varsinkin blogin kuvissa ne näyttävät monta kertaa paremmilta mitä paperiset. Hah, no jaa, se on aivan totaalisen sekaisin :DKiitos <3

 10. Haha, jos ei mentäisi opiskelijabudjetilla tai suostuisit hommaan ruokapalkalla, niin ehdottomasti!Kattauksesi ovat aina ihailtavan kauniita, kyllä kauniisti katettuun pöytään vaan on niin kiva istua. Ja kiitos linkistä, aivan ihania kuvia! Meilläkin oli alunperun navettahäät suunnitelmissa, mutta onneksi juhlapaikassa, johon lopulta päädyimme, on käytetty pääosin puuta rakennusmateriaalina. Saadaan kuin saadaankin vähän sitä romanttista maalaistunnelmaa, ja pöytien koristelullahan saa myös paljon aikaiseksi. : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*