Kansallinen etätyöpäivä 20.9

Yksi Sohvi suunnitteli vähän aikaa sitten Pariisin matkaa. Harmikseen hän huomasi, että paluulento olisi ollut jo sunnuntai-aamuna, joten viikonloppu olisi jäänyt todella lyhyeksi. Sohvi mietti hetken ja kurkkasi kalentriin – maanantaille ei ollut sovittu mitään sellaista jossa pitäisi olla fyysisesti läsnä.  Näppäränä naisena Sohvi varasi paluulennon maanantai-illalle, jotta ehtisi vielä ihastella sunnuntaita valojen kaupungissa. Maanantain hän teki töitä muun muassa pikkuisessa kahvilassa ja paluulennolla takaisin kotiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oletteko te kuulleet kansallisesta etätyöpäivästä? Kerroin siitä teille jo viime vuonna, mutta ajattelin jakaa näin kansallisen etätyöpäivän alla siitä muutaman ajatuksen. Minun kumpikaan työni ei nimittäin ole oikeastaan millään lailla paikkaan tai aikaan sidottu. Totta kai joskus pitää olla palavereissa ihan oikeasti läsnä eikä vain onlinessa, mutta käytännössä voin tehdä työni miten, missä ja milloin haluan. Pariisissa tein duunia aivan kahvilla, ihan pihalla ja täysin pilvessä ;)

etätyö3

Minun ei tarvitse erikseen mainita esimerkiksi esimiehelleni, että missä minä oikein työni teen, kunhan vain teen. Kalenterini on työkavereilleni avoin, jotta he voivat nähdä missä milloinkin olen. En siis kertonut olevani Pariisissa, vaan merkkasin sen kalenteriini ihan samalla tavalla kun menisin palaveriin, kampaajalle tai lääkäriin. En itse asiassa osaisi/haluaisi tehdä töitä vanhanaikaisesti. Jotkut ystävistäni ovat edelleen töissä työpaikoissa joissa etätyöpäiviin pitää kysyä erikseen lupa? Olen yleensä paljon tehokkaampi muualla kuin toimistolla, sillä kotona harvemmin kukaan keskeyttää tai lounaat venyvät. Tämän takia en oikein ymmärrä miten tehokkaampaan työn tekemiseen tarvitaan tässä maailmassa erikseen lupa.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minun tapani tehdä töitä tuo toki vastuuta työn tekemisestä, mutta samalla suuren vapauden tehdä sitä silloin kun se itselleni käytännössä parhaiten sopii ja olen tehokkaimmillani. Läsnätyön/etätyön tekeminen ei vaadi sen kummempia toimenpiteitä tai vaivaa, kunhan välineet ovat kunnossa. Pilvessä on kiva olla töissä, se kun seuraa minua minne tahansa ja työt säilyvät tallessa olin sitten missä tahansa, Pariisissa, mökillä tai mummilassa.

Toivon, että tekstini herätti että millaista on tämän päivän työn tekeminen. Osallistumalla kansalliseen etätyöpäivään olisi teilläkin mahdollista kokea miltä uuden työn maailma oikein tuntuu. Olisi ihana tehdä teidän lukijoideni kanssa töitä vaikka samassa kahvilassa kansallisena etätyöpäivänä. Is it a date?  Kiinteät työpisteet on niin ysäriä ja läsnäduuni on niin uusin musta! Kansallisesta etätyöpäivästä voitte lukea lisää täältä ja lisäkysymyksiä voitte lähetellä osoitteeseen avecsofie@outlook.com. Sohvi haluaa nähdä teidät työskentelemässä kahvilassa, kirjastossa tai kotona. Mutta toimisto, se on niin so last season!

You may also like

34 Comments

 1. Voi kunun olisikin tuohon nahdollisuus. Olet onnekas ! Jos ei liian henkilökohtsidta kysyä, millä alalla työskentelet :) minun on pitänyt laittaa sulle sähköpostia kun haluaisin kuulla kokemuksia kauppakorkeakoulussa opiskelusta. Itse olen vähän jäänyt junnaamaan yksi toikkkoiseen työhön vaikka pidänkin kovin työstäni.

  1. Tiedän olevani onnekas. En pystyisi olemaan missään vanhanaikaisessa kellokorttimeiningissä.

   Olen IT-alalla markkinoinnissa :)

   Laita ihmeessä, kerron mielelläni. Vastailen s-postiini yleensä vain sunnuntaisin, joten älä ihmette jos en vastaa samalla sekunnilla :)

 2. Voi kun mun pomo lukis sun blogia.. ;) Olis niin kiva välillä tehdä etänä (koska sille ei oikeasti ole mitään estettä), mutta kun ei.. argh!!

  1. Niin, huomaan monesti olevani niiiiiiiin paljon tehokkaampi kotona kuin muualla. Jos on oikeasti sellaista mihin pitää keskittyä niin vedän yökkärin päälle ja vien koneen keittiön pöydän ääreen :)

   No sun pitää nyt herätellä esimiestäsi! Tervetuloa tämän päivän työnteon maailmaan. Moni työkaverini asuu esimerkiksi Turussa ja he käyvät toimistolla todella harvoin ja saavat silti ne duunit tehtyä ;)

 3. Oivoi, tuollainen olisi omakin haaveeni tulevaisuudessa, mutta mahtaako olla mahdollista kovin monessa paikassa oikeasti.. Niin se vain on, vaikkei työn tuloksellisuutta todella mitatakkaan työpäivien pituudella tai sillä missä työntekijä sijaitsee. :(

  1. No teknologia mahdollistaa sen että voit tehdä töitä mistä haluat. Jos ei ole internettiä lähellä, niin jaa se älypuhelimestasi. Voila, toimistosi voi olla vaikka laiturin nokassa :)

   Se on ihan vain ihan ihmismielen uudistumielisyydestä kiinni, vanha voi tuntua turvalliselta, mutta kun se uusi tapa voi olla niin paljon parempi ja tehokkaampi :)

 4. Viime vuonna eri työpaikassa vietimme lähes koko toimiston porukka kansallista etätyöpäivää. Muutenkin edellisessä työpaikassa etätöiden tekeminen oli sallitumpaa. Riitti että ilmoitti lähiesimiehelleen, ettei tule toimistolle töihin. Tämän hetkisessä työssä etätöitä ei niinkään sallita, vaikka työtehtävien puolesta se olisi mahdollista. Toki nautin työkavereiden läsnäolosta, mutta toisinaan minulle tekisi hyvää tehdä töitä jossakin muualla. Pitääkin sanoa töissä tuosta päivästä! :)

  1. Oi, mahtavaa! Minun ei tarvitse sitä edes ilmoittaa. Olen kumminkin tavattavissa onlinen tai puhelimen avulla. Tottakai työpäivien rajat hämärtyvät, mutta se oma tehokkuus on itsestä kiinni, ei siitä fyysisestä paikasta.

   Minulla on maailman ihanimmat työkaverit, varmasti Suomen parhaat. Tottakai heitä on kiva nähdä, mutta joskus sitä kaipaa nimenomaan sitä omaa rauhaa ja joskus en vain kertakaikkiaan jaksa lähteä ruuhkiin istuskelemaan :)

 5. Välillä läsnäoloni toimistolla on välttämätöntä, mutta usein voin ja joudunkin hoitamaan työpäiviä muuallakin. Asiakkaiden luona käydessäni hoidan odotellessani tai päivän päätteeksi kaikki sähköpostit ja muut hommat.

  Seuraava pidempi etätyöputki tulee syyskuussa ja myös Pariisissa. Päivät messuilla ja jossain vaiheessa illallisen ja nukkumaan menon välissä pitäisi hoitaa sähköpostilla tulleet hommat. Kotiin tosin tullaan 19.9. Messujen jälkeisen aamut teen vähän etätöitä kotoa, mutta iltapäivän taidan olla toimistolla.

  Varsinaisia etäpäiviä silloin tällöin, jos haluamme mennä maalle ajoissa ennen viikonloppua tai jos tunnen oloni vain niin väsyneeksi, että mieluummin naputtelen konetta sohvan nurkassa luonnontilassa, verkkarit päällä kuin meikkaan, käherrän ja raahaudun toimistolle…

  1. Minulla on muutaman kerran kuukaudessa pakko olla fyyisesti läsnä. Muuten voin osallistua videoneuvottelujen avulla.

   Pariisi on hyvä paikka tehdä läsnäduunia. Yksi parhaimmista ystävistäni muutti sinne juuri, niin olen siellä varmasti aika usein tulevan talven kuluessa :)

 6. Olen vaihtamassa työpaikkaa :D

  Nykyinen pomo on suoraan sanottuna kateellinen p*ska, joka pyrkii takaisin 1800-luvulle. Se siitä!

  1. Kiva kuulla, vaihda meille ;)

   Välillä aina ihmettelen ihmisiä jotka ovat aina niin vastaan kaikkea uutta ja parempaa. Kokeilisivat edes. Mieluummin oh well, kuin what if. Olen sitä paitsi niin paljon luovempi kun vaihdan työtilojani säännöllisin väliajoin :)

 7. Moi!

  Ihan aluksi haluan kiittää sua mielettömästä blogista! Sun kuvat ja tekstit on todellisia inspiraatiolähteitä niin pukeutumiseen, syömiseen kuin sisustamiseen.

  Oon tällä hetkellä abi ja miettimässä sitä, mihin suuntaan vuoden päästä. Olisin kiinnostunut kuulemaan sun koulutuksesta ja työstä. Toki tälläset asiat on tosi henkilökohtaisia ja en tiiä haluutko niitä blogissa jakaa.

  Aurinkoista syksyn alkua, EIku kesän loppua :)!

 8. Itse olen Tukholmassa töissä ja täällä tuntuu joka yrityksessä olevan suotavaa pitää etätyöpäiviä. Itse olen myös huomannut tämän olevan supertehokasta ja suosittelisin sellaista toimistoympäristöä jossa työntekijöillä ei olisi omia istumapaikkoja vaan joka päivä voisi valita uuden eritavalla sisustetuista huoneista.

  1. Heippa!

   Minä olen onnekas, sillä minun työpaikallani on nimenomaan erilailla ja fiiliksillä sisustettuja huoneita. On niittä missä saa vaikka tanssia musiikin tahdissa tai niitä jossa pitää olla hiljaa. Itse olen yleensä siellä missä on se kovin meteli ;)

 9. Voi kun etätyö olisi meidän organisaatiossa mahdollista! Itse olen juurikin samaa mieltä siitä, että työhön on usein helpompi keskittyä omassa ympäristössä – mikä se kulloinkin sattuu olemaan! Liikaa tuijotetaan työn tekemisen paikkaan ja käytettyihin tunteihin, kun mielestäni tuloksen pitäisi olla se, joka ratkaisee. Ehkäpä jossakin vaiheessa oikea ratkaisu itselleni onkin yrittäjänä toimiminen :-) Saapi nähdä, mutta toistaiseksi työpäivät menee siellä työpaikan seinien sisällä :-/

 10. Etätyö ei omalla alallani ole mikään kummastus, päin vastoin. Olemme tosi paljon asiakkailla, joka sekin on omalla tavallaan etätyötä, kun ei ole omalla toimistolla. Kotiin voi halutessaan jäädä tekemään töitä tai vaikka mennä sinne kahvilaan:)

  Meillä ei toimistolla ole omia paikkoja vaan kaikki kerrokset ovat yhtä isoa avokonttoria, jossa joka aamu saa valita vapaasti paikkansa. Lisäksi kerrokset on jaettu siten, että toisessa päässä on hiljainen alue, jossa kipitetään kiltisti puhumaan puhelut erillisiin puhelinkoppeihin, kun taas toisen pään aktiivitila on vapaamman kommunikoinnin aluetta:) Tämä järjestely on toiminut hurjan hyvin ja osoittaa mielestäni hienosti, miten työkavereita kunnioittamalla monta kymmentä henkeä pystyy keskittymään omiin töihinsä täydessä hiljaisuudessa samassa tilassa.

  Tällainen vapaa läsnäolo on mielestäni yksi nykyisen työpaikkani parhaita puolia. Olen aiemmissa työpaikoissani kokeillut myös muunlaisia ratkaisuja ja tähän mennessä tämä on kohdallani toiminut parhaiten.

  1. Hih, olemmekohan samassa paikassa töissä. Toimistosi kuulosti nimittäin vähän minun työpaikaltani :)

   Minun työviihtyvyyteni työtapamme vaikuttaa ihan äärettömän paljon. Minulla ei asiat voisi olla paremmin. Olen oppinut liian hyvään, niin tuntuisi kyllä oudolta työskennellä vanhanaikaisesti.

   1. Luin tuolta ylemmästä kommentista, minkä alan yrityksessä olet töissä:) Läheltä liippaa, olen konsultti, joka keskittyy IT-projekteihin, mutta työnantaja on kokonaisuudessaan keskittynyt laajemmalle liiketoiminta-alueelle. Ihan samassa yrityksessä ei varmaankaan olla, mutta yhtään en ihmettelisi, vaikka meidän toimistot olisivat muutaman sadan metrin päässä toisistaan:)

 11. Meillä töissä etäpäivät on ihan sallittuja, yleensä kyllä ilmoitan esimiehellini kun teen etänä töitä. Mutta mullapa onkin niin, etten oikeastaan tykkää tehdä eteänä hommia! Haluan nähdä työkavereitani, käydä yhdessä lounaalla ja jutella työjuttuja silloin kun ne tulee mieleen – olen kokenut että näin pysyn myös parhaiten kärryillä kaikesta tärkeimmästä informaatiosta, jota en välttämättä edes muuten kuulisi. Eli joillain näinkin päin :) Toisaalta olen joka viikolla myös useammassa palaverissa, joten kokonaisia päiviä ei kovin usein myöskään ole helppo olla kotikonttorilla.

  Ei sillä, kyllä tuo Pariisin etätyö aina konttorin voittaisi ;)

  1. Niin, se on väillä vähän kaksipiippuinen juttu. En minäkään joka päivä haluaisi yksin ahertaa, sillä työkaverini ovat aivan mahtavia! Ja niin kuin sanoit, haluan myös pysyä kärryillä. Tämä meidän työtapamme auttaa myös siinä, että olen oppinut niin paljon erilaisista rooleista, sillä jos istuisin vain oman tiimini kanssa yhdessä paikassa en välttämättä tietäisi yhtään mitä kaikkea meidänkin organisaatiossa voi tehdä :)

   Hih, niin voittaisi! Voisin lähteä läsnätyölähettilääksi Pariisiin ;)

 12. Täysin ysäriä ja sitä uutta mustaa joudun harrastamaan työn luoteesta johtuen, lääkärin työstä vain pieni osa onnistuisi etänä…

  1. Niin, jotkut työt eivät oikein etätyönä ole mahdollista. Lääkäri voi toki antaa konsultaatiota puhelimitse, tehdä hallinnoillisia työjuttuja ja kirjoittaa reseptejä suoraan apteekkiin vaikka kotoa ;)

 13. (tätä kommenttia ei tartte julkaista välttämättä) mutta siis onpa jännää, kun MeNaiset on julkaissut sinun oikean nimen ja työpaikan! minun päässäni olet silti aina Sofié! :)

  Yritys jossa itse olen töissä tekee sinun työpaikkasi kanssa yhteistyötä yhdellä osa-alueella, olisipa jännää päästä joskus tekemään töitä yhdessä! :) olen itse myös it-alalla, “konsulttitalossa” töissä..

  1. Hih,

   no nyt tämä on hivenen ammattimaisempaa niin näin kolmen vuoden jälkeen oli ehkä ihan hyvä kertoa, että en ole oikeasti Sohvi. Teille tosin olen aina Sohvi, muissa yhteyksissä en :)

   Hih, onpas hauska sattuma. Olen huomannut lukijakuntani kommenteista ja FB-tykkääjistäni, että tosi moni teistä on itseasiassa IT-alalla töissä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*