Kamerajuttuja ja vähän muutakin..

 

 

Tässä samalla kun pakkailen, niin olen vähän suunnitellut vapun asuani. En varmastikaan kerkeä tulevana viikonloppuna kaupoille, vaan aika menee muuttokuormaa purkaessa. Arvuuttelimme ystäväni kanssa, että mitä laitettaisiin päälle ja lähettelimme toisillemme asukuvia InstaCam-applikaation muodossa. Tuo ensimmäinen kuva on siis napattu Nokia Lumiallani. Tämä on itse asiassa ylipäänsä ensimmäinen kerta kun laitan blogiini kännykällä otettuja kuvia ;).

Jatketaan vielä hieman Lumiaan tutustumista. Olen siis mukana Indiedaysin ja Microsoftin yhteistyökampanjassa ja minun lisäkseni Lumia-tietoutta jakavat  ihanat Elina, Johanna ja Maj. Mobiilikeijumme Elina lahjoittaa joka viikko yhden valkoisen Lumian joten kannattaa kurkata hänen blogiinsa.

Puhelimella otetut kuvat ovat yksi esimerkki siitä, että miten pidän yhteyttä esimerkiksi Helsingissä tai ulkomailla asuviin ystäviini. Napsin kuvia monta kertaa viikossa ja lähetän kavereilleni tunnelmia sillä tavoin. Kuvia on helppo muokata esimerkiksi tuolla Marketplacesta nappaamallani InstaCam-applikaatiolla. InstaCam vastaa siis Instagramia.  Kuvan lopputulosta on myös helppo muokata kuvaustilanteessa, sillä esimerkiksi ISO-arvoa ja valkotasapainoa on Lumiallani mahdollista muokata ;).

Puhelimellani ottamani kuvat latautuvat automaattisesti SkyDrive-palveluun. Täten ne ovat aina tallessa. Saisipa tuollaisen ominaisuuden myös kameroihin…

SkyDrive palvelusta vielä sen verran, että en tulisi millään toimeen ilman tuollaista virtuaalista muistitikkua. Lataan ihan kaikki koulutyöni ja muut tärkeät paperini sinne. Näin matkaihmisenä olen ladannut sinne esimerkiksi passikopioni joten jos passini sattuisi häviämään matkoilla, niin ainakin minulla olisi jokin back up. SkyDrive on tilavuudeltaan huikeat 25 GB:tä, kun esimerkiksi DropBox tarjoaa vain 2 GB:tä ilmaista tallennustilaa. Microsoftin pitäisi ihan tässä lähiaikoina julkaista tuo SkyDrive-applikaatio myös Mac-käyttäjäjien iloksi, mutta sitä on siis mahdollista käyttää jo selaimen kautta. SkyDrive-applikaatio on tosin mahdollista ladata jo iPadille.

Tehän tiedätte, että täällä on tällä hetkellä menossa loputon to do-lista. Jos tästä viikosta oikeasti selviän ilman kummempia sydämen tykytyksiä, niin sitten selviän ihan mistä vain. Kouluhommien ja muuttolaatikoiden pakkailujen lomassa pitäisi myös suunnitella ruokajuttuja maanantai-illalle ja vappu brunssille/picnicille. Näiden ruokajuttujen avustukseksi olen ladannut jonkun nimeltämainitsemattoman keijukaisen suunnitteleman ohjelman puhelimelleni ;). Clippings toimii siis niin, että nappailen kuvia resepteistä ja tallentelen niitä erinäisiin kansioihin joista niitä on helppo hakea. Clippings löytyy siis Marketplacesta ja on täysin ilmainen applikaatio.

Käykää nyt ihmeessä osallistumassa kilpailuun Elinan blogissa. Sinne pääsette tästä. Kurkatkaapa vielä Lumian brändisivuille, sillä sieltä löytyy vaikka ja mitä :)

You may also like

26 Comments

  1. Hehe!

   No nyt kuule kilkkaudut vain Elinan blogin puolelle ja koitat onneasi :)

   Siis mitään laitetta tai vempainta en todellakaan lähtisi esittelemään ellen siitä oikeasti pitäisi, eli olen ihan oikeasti todella innoissani tästä puhelimesta :)

 1. heeei pliis älkää kaikki hehkuttako tuota lumiaa, kohta mun täytyy ostaa itelleniki :phttp://fffirstclassticket.blogspot.com/

 2. Mitä enemmän luen juttujasi, tuosta uudesta Nokian puhelimesta, sitä enemmän sitä tunnun tarvitsevan. Nykyinen vanha Iphone tuntuu ihan kivikautiselta tuohon ihanuuteen verratuna! Pitää pistää seuraavaksi puhelin listalle :)

  P.S Ihanan selkeä ja tyylipuhdas blogi sinulla!

  1. Heiii!

   Ensiksikin, mä olen pinnaillut sinua ;)

   Nimenomaan kivikautiselta. Sillä ei ole mitään uutta annettavaa ja jopa hyvin omenainen poikaystäväni harkitsee Lumian ostamista. Tämä on siis saavutus, että hän joutui myöntämään että iPhonessa ei ole mitään sellaista mitä Lumiaan ei hänen käyttötottumuksilla saa :)

   Kiitos Laura :)

 3. Mitä enemmän luen juttujasi, tuosta uudesta Nokian puhelimesta, sitä enemmän sitä tunnun tarvitsevan. Nykyinen vanha Iphone tuntuu ihan kivikautiselta tuohon ihanuuteen verratuna! Pitää pistää seuraavaksi puhelin listalle :)P.S Ihanan selkeä ja tyylipuhdas blogi sinulla!

 4. Mahtavaa että olet tykästynyt tuohon Clippingsiin!! Idea on lähtenyt suoraan kokkailijoiden tarpeista.. ;) Esittelen sitä vielä lisää tällä viikolla Mobiilikeijun puolella.

  Iloisena päivityksenä muuten vielä tuohon että SkyDrivella on huimat 25 GB ilmaista tallennustilaa! :)

  1. Hei ihanuus <3

   Hyvä, että olet siellä Microsoftilla jakamassa naisnäkökulmaa. Laitoin tämän sovelluksen jakoon Suomen ruokabloggaajille ;)

   Keräsin eilen tuohon Clippingsiin kaikki vapun tarjottava reseptit, niin se kulkee mukanani vähän niinkuin kauppalistana kun kaikki paperit ja muut kumminkin katoaisivat tässä muutossa :)

   Wauuu! Korjasin tiedot heti. Tästä päivityksestä pitää heti informoida sitä toista puoliskoani sillä hän oli jo niin onnessaan tuosta 7 GB:ta;)

 5. Mahtavaa että olet tykästynyt tuohon Clippingsiin!! Idea on lähtenyt suoraan kokkailijoiden tarpeista.. ;) Esittelen sitä vielä lisää tällä viikolla Mobiilikeijun puolella.Iloisena päivityksenä muuten vielä tuohon että SkyDrivella on huimat 25 GB ilmaista tallennustilaa! :)

 6. Hehe! No nyt kuule kilkkaudut vain Elinan blogin puolelle ja koitat onneasi :)Siis mitään laitetta tai vempainta en todellakaan lähtisi esittelemään ellen siitä oikeasti pitäisi, eli olen ihan oikeasti todella innoissani tästä puhelimesta :)

 7. Heiii!Ensiksikin, mä olen pinnaillut sinua ;)Nimenomaan kivikautiselta. Sillä ei ole mitään uutta annettavaa ja jopa hyvin omenainen poikaystäväni harkitsee Lumian ostamista. Tämä on siis saavutus, että hän joutui myöntämään että iPhonessa ei ole mitään sellaista mitä Lumiaan ei hänen käyttötottumuksilla saa :) Kiitos Laura :)

 8. Hei ihanuus <3Hyvä, että olet siellä Microsoftilla jakamassa naisnäkökulmaa. Laitoin tämän sovelluksen jakoon Suomen ruokabloggaajille ;)Keräsin eilen tuohon Clippingsiin kaikki vapun tarjottava reseptit, niin se kulkee mukanani vähän niinkuin kauppalistana kun kaikki paperit ja muut kumminkin katoaisivat tässä muutossa :)Wauuu! Korjasin tiedot heti. Tästä päivityksestä pitää heti informoida sitä toista puoliskoani sillä hän oli jo niin onnessaan tuosta 7 GB:ta;)

 9. Hei kiitos tosta vinkkauksesta tohon SkyDriveen. Oon aiemmi käyttänyt dropboxia, mutta pitää ottaa tuo skydrive käyttöön ihan asap!

  Toi on niin ihailtavaa kun jaksat aina päivästä toiseen tehdä niin laadukkaita juttuja tänne blogiisi vaikka selvästi sulla ois paljon muutakin duunia.

  Kiitos <3

  1. Hei!

   Mahtavuutta. Siis suosittelen sitä todella lämpimästi :) Lataa SkyDrive appi myös puhelimellesi jos vaan pystyt niin esimerkiksi kaikki kuvasi menevät suoran sinne. Niin, ja tuohon 25 GB mahtuu jo aika paljon dataa :)

   No mutta tämä on minulle enemmän kuin työ tai harrastus, bloggaaminen on elämäntapani :)
   Kiitos kivasta kommentistasi. Yritän tehdä blogista mahdollisimman lukijaystävällisen enkä tykkää tehdä asioita huonosti :)

 10. Hei kiitos tosta vinkkauksesta tohon SkyDriveen. Oon aiemmi käyttänyt dropboxia, mutta pitää ottaa tuo skydrive käyttöön ihan asap!Toi on niin ihailtavaa kun jaksat aina päivästä toiseen tehdä niin laadukkaita juttuja tänne blogiisi vaikka selvästi sulla ois paljon muutakin duunia.Kiitos <3

 11. Hyvä vinkki toi SkyDrive! Kiitos! Mäkin mietin tässä just yksi päivä, Macin käyttäjä kun olen, että miksi ihmeessä Applella ei ole iCameraa… Järkkäri, jossa olisi wifi ja 3G olisi ihan ehdoton, jos se olisi yhteensopiva iPadin ja Macin kanssa. Räpsityt kuvat saisi suoraan iCloudiin, eikä tarvitsisi murehtia, että mitä käy, jos muistikortti leviää ennen kotiin pääsyä tms. En ole sen kummemmin mikään tekniikkafani, mutta tuollaisesta innostuisin heti.

  1. Heippa!

   Hyvä juttu että oli apua. Siis iPadille on jo appi, mutta esimerkiksi tietekoneen avulla kirjaudut vain Windows live tiliä käyttämällä sisään. Sieltä ilmeisesti pystyy hallinnoimaan puhelinta jos se esimerkiksi häviää.

   Siis jos olen nyt ihan oikein ymmärtänyt, niin Canon on suunnitellut/suunnittelemassa kameraa joka siirtää automaattisesti kuvat jonnekin kuvapankkiin. Mietin tuota silloin pari vuotta sitten vaihdossa ollessani kun olin koko ajan sydän syrjällään, että jos joku purkki uppoaisi, niin kaikki matkani muistot menisivät meren pohjaan kamerani ja läppärini mukana :/

   Samoin! Jos joku kameramerkki tarjoasi tuollaisen palvelun niin ryntäisin ensimmäisenä kamerakaupoille. Edes joku USB-liitin systeemi helpottaisi paljon matkalaisen elämää.

 12. Hyvä vinkki toi SkyDrive! Kiitos! Mäkin mietin tässä just yksi päivä, Macin käyttäjä kun olen, että miksi ihmeessä Applella ei ole iCameraa… Järkkäri, jossa olisi wifi ja 3G olisi ihan ehdoton, jos se olisi yhteensopiva iPadin ja Macin kanssa. Räpsityt kuvat saisi suoraan iCloudiin, eikä tarvitsisi murehtia, että mitä käy, jos muistikortti leviää ennen kotiin pääsyä tms. En ole sen kummemmin mikään tekniikkafani, mutta tuollaisesta innostuisin heti.

 13. Hei!Mahtavuutta. Siis suosittelen sitä todella lämpimästi :) Lataa SkyDrive appi myös puhelimellesi jos vaan pystyt niin esimerkiksi kaikki kuvasi menevät suoran sinne. Niin, ja tuohon 25 GB mahtuu jo aika paljon dataa :)No mutta tämä on minulle enemmän kuin työ tai harrastus, bloggaaminen on elämäntapani :)Kiitos kivasta kommentistasi. Yritän tehdä blogista mahdollisimman lukijaystävällisen enkä tykkää tehdä asioita huonosti :)

 14. Heippa!Hyvä juttu että oli apua. Siis iPadille on jo appi, mutta esimerkiksi tietekoneen avulla kirjaudut vain Windows live tiliä käyttämällä sisään. Sieltä ilmeisesti pystyy hallinnoimaan puhelinta jos se esimerkiksi häviää.Siis jos olen nyt ihan oikein ymmärtänyt, niin Canon on suunnitellut/suunnittelemassa kameraa joka siirtää automaattisesti kuvat jonnekin kuvapankkiin. Mietin tuota silloin pari vuotta sitten vaihdossa ollessani kun olin koko ajan sydän syrjällään, että jos joku purkki uppoaisi, niin kaikki matkani muistot menisivät meren pohjaan kamerani ja läppärini mukana :/Samoin! Jos joku kameramerkki tarjoasi tuollaisen palvelun niin ryntäisin ensimmäisenä kamerakaupoille. Edes joku USB-liitin systeemi helpottaisi paljon matkalaisen elämää.

 15. Moi! Hei osaisitko/kerkeisitkö kertoa miten toi intacam toimii? mistä sinne kirjaudutaan sisään, ja mistä kuva julkaistaan?:)

 16. Moi! Hei osaisitko/kerkeisitkö kertoa miten toi intacam toimii? mistä sinne kirjaudutaan sisään, ja mistä kuva julkaistaan?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*