Kaikki on siellä

siis Tinderissäkö?

Vaikka olen hyvin mobiili ja online, mutta nettideittailu on ollut minulle hyvin vieras juttu. En ole koskaan nähnyt siinä mitään pahaa, päinvastoin, mutta se on ollut minulle silti hivenen vierasta aluetta. Tässä on nyt käynyt kumminkin niin, että hyvin moni ystävistäni on siirtynyt Tinderiin. Itse vierastin ajatusta aluksi kovinkin paljon, mutta periaatteessa menisin niin paljon mieluummin sinne kuin esimerkiksi deittisivustolle. Itse en siis tätä palvelua tarvitse, mutta mielenkiinnolla seurailen näiden ystävieni tinder-seikkailuja ja –rateiluja.

Olemme yhdessä antaneet sydämiä ja ristejä ja olen itseasiassa vähän hämmentynyt, että millaisia kuvia ihmiset itsestään laittavat. Kun tarkoitus on kumminkin herättää huomiota ja ehkä kerätä sydän ja pari, niin ei niitä millään dokailukuvilla välttämättä kerätä.  Tässä copy paste ystäväni sähköpostista (lupa kysytty) ”se Tinder on aika masentava… siis ne miehet…pluah ois vähän tatskaa, bisseee ja pipoo.”.”PLUS huonosti istuvia pukuja.” Nämä masennukset tosin loppuivat kun toinen ystävistäni meni Ruotsiin ja toinen Seattleen. Paljon parempi kuvavalikoima ilmeisesti, ”nyt mennään ihan eri skaalalla.” Ja kun laittaa kilometrimäärän sataan, niin ollaankin jo Virossa.. Kuulostaa kätevältä. Ei tarvitse vaihtaa kaveripiiriä tai baaria, vain lokaatiota tai kilometrimäärää.

Kerron itsestäni aika paljon täällä blogissani, Pinterestissäni sekä Instagramissani ja saatte aika hyvän kuvan mitä elämässäni milloinkin tapahtuu. Missä olen, kenen kanssa, mitä syön jne. Olen tosi avoin, ehkä välillä liiankin ja jaanhan elämääni instassa, niin tämä Tinder olisi siinä rajoilla, että voisin tarpeen tullen liittyäkin sinne. Se ei tuntuisi niin pelottavalle kuin esimerkiksi deittisivusto. Koen sen jollain lailla turvalliseksi tavaksi tutustua ihmisiin, kun feed tulee suoraan Facebookista. Tämä on ollut myös hyvin mielenkiintoista, sillä moni ystävistäni ei menisi deittisivustoille, mutta moni heistä on kumminkin Tinderissä. Säästää kuulemma aikaa ja muutamasta lauseesta jo saa kiinni, että kannattaako sitä edes nähdä sovelluksen ulkopuolella.

Olisi kiva kuulla, mitä te olette mieltä tinderdeittailusta?

You may also like

9 Comments

 1. Jos olisin sinkku, varmaan testaisin Tinderiä, mutta sivusta seuranneena sen käyttö vaikuttaa aika… raa’alta. Olen seurannut naispuolisen ystäväni Tinder-käyttöä ja kuvia arvostellaan niin nopeasti, etten itse edes ehdi rekisteröimään minkä näköinen tyyppi oli tarjolla. Sormi vain sauhuaa ja kuvat vilisee näytöllä! Vaikuttaa siis mun silmiini semmoiselta pelimäiseltä touhulta, josta välillä saa palkintoja erilaisten tyyppien tapaamisen muodossa. Pelottaisi, etten itse kiinnosta ketään ellei omaa kuvaa ole valittu todella tarkkaan. Nettideittailu sinänsä mun mielestä on ihan ok :)

 2. Hih, arvasin jo otsikosta, että nyt puhutaan Tinderistä :) Windows Phonen käyttäjänä odotan, että Tinderin saisi ladattua siihenkin. Sitten aion ainakin tutustua siihen.

  Sinänsä en pidä ajatuksesta, että ihmisiä jaotellaan vain ulkonäön perusteella. Mutta toisaalta, näin tapahtuu esimerkiksi baarissakin. Toisen ulkonäkö antaa sysäyksen sille, että aletaan tutustua. Tämä on hidasta, sillä ulkokuoren alla voi olla mitä vain. En haluaisi päättää, ketä alan deittailemaan, vain ulkoisiin seikkoihin nojaamalla. Tinderissä tapahtuu juuri näin.

  Toki ulkonäkö on “tärkeää”, mutta mukavat ihmiset ovat kauniita minulle joka tapauksessa. Ihania päiviä Sohvi! Oli mukava kuulla, että Pariisissa on pala onnea.

 3. Jep, sinkkuna tein itselleni profiilin…vaan sen teko jäi vähän puolitiehen, itselläni ei ole oikein hyviä kokemuksia pelkän kuvan perusteella tulleista yhteydenotoista, joten en tiedä uskaltaisinko edes vastata noihin yhteydenottoihin yhtään mitään takaisin. Toisaalta kerran oli tällänen tapaus, että eräs mies, ‘kurkki’ koko illan baarissa, eikä millään uskaltanut tulla juttelemaan …sain häneltä sms: n tyyliin ‘Hei, sinä …joka etsit deitti-sivustolla seuraa’ Khöm …minulla ei ollut mitään ilmoitusta missään deittisivustoilla :D…mutta näin kuitenkin juttu alkoi, ajatusmaailmat ei kuitenkaan oikein kohdanneet, eikä meistä tullut paria, mutta tässä mielessä Tinder voi kuitenkin vähän madaltaa tuota yhteydenotto kynnystä … mene ja tiedä :D

 4. Tinderille ei tarvetta, mutta jos olisin sinkku, niin luultavasti testaisin palvelun. En tiedä ovatko sinkkuystäväni kokeilleet, kokemuksia olen kuullut vain nettideittailusta. Osalla ystävistäni huonoja kokemuksia sieltä, mutta yksi heistä löysi netistä uuden aviomiehen ja hänen esmerkkinsä antoi muillekin kavereille toivoa, että sieltäkin voi onnen löytää. Kuva on muuten tärkeä. Itse miettisin varmaan pitkään ja hartaasti minkä palveluun lataisin. Kalsarikännikuvat kuulostavat siltä, ettei kovin vakavalla asenteella olla liikkeellä :) Kivaa keskiviikkoiltaa! – Merja

 5. Suurin osa munkin sinkkuystävistäni on Tinderissä, mutta oikeastaan lähes kaikki heistä aika leikkimielellä. Oon huomannut, että kyse Tinderissä on aika pitkälti myös “oman markkina-arvon” leikkimielestä tarkastelua – kuinka moni oman mielestä mielenkiintoinen tai hyvännäköinen on samaa mieltä sinusta. Niinkuin yksi miespuolinen kaveri heitti levee hymy huulillaan: “en olis ikinä uskonut että saan näin paljon matchejä, mikä itsetunto-boosti!”.

  Enemmän pelailua tuo tuntuukin olevan tietyssä mielessä, harva sitä kovin tosissaan tuntuu ottavan. Tiedän vain yhden joka on käynyt Tinderin kautta useammilla treffeillä. Monet taas tuntuvat olevan lähtökohtaisestikin sillä ajatuksella, että tuskin tästä mitään treffiseuraa poikii, ellei joku todella mielenkiintoinen avaa keskustelua.

  Varmaan itsekin ainakin koittaisin appin käyttöä hetkellisesti jos olis sinkku. :)

 6. Miksi menet Tinderiin jos sinulla on (ilmeisesti?) poikaystävä ?:( Sinulla on ihana blogi, en tarkoita tätä pahalla kaunis<3 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*