Kahden aikuisen joulu

Avec Sofie blog l Aikuisten joulu

Olin jotenkin alitajuisesti päättänyt, että olen tänä jouluna poissa koneiden äärestä, joten blogiin tuli muutaman päivän tauko, sillä halusin olla vain hetkessä. Meidän joulu meni todella rennoissa ja leppoisissa merkeissä ihan vain kotona oleillen. Teki todella hyvää vain olla kotona eikä matkustaa paikasta toiseen – suosittelen. Vaikka yleensä en pääse lomatunnelmaan kotona, tänä vuonna osasin vain olla tekemättä mitään sen suurempia juttuja.

Avec Sofie blog l Aikuisten joulu

Avec Sofie blog l Aikuisten joulu

Olemme toivoneet monena vuonna, että voisimme viettää kahden aikuisen joulua pahoittamatta kenenkään mieltä. Moni varmasti siellä ruudun toisella puolella ymmärtää mitä tarkoitan, kun tällaiset joulupyhät eletään menemällä paikasta toiseen ilman, että sitä oikeasti pysähtyy ja nauttii hetkestä. Tänä vuonna emme singahtaneet minnekään, vaan olimme vain kotona.

Teimme joka aamu riisipuuroa, laitoimme takan päälle, katsoimme elokuvia ja kävimme kävelyillä. Kinkun sijaan söimme kalaa, blinejä ja paahtopaistia. Nukuimme paljon ja latasimme akkuja. Tällaisia jouluja pitäisi olla useamminkin!

Avec Sofie blog l Aikuisten joulu

 

Avec Sofie blog l Aikuisten joulu

Hollannissa ei vietetä perinteistä joulua, vaan täällä varsinkin lapsiperheet viettävät ”Sinterklaasia” joulukuun alussa ja perinteinen joulu ei ehkä ole yhtä tärkeässä osassa mitä meillä Suomessa. Moni lapsiperhetuttumme jakaa lahjat nimenomaan joulukuun alussa ja joulu ei ole niin erityisessä osassa mitä meillä suomalaisilla.

Avec Sofie blog l Aikuisten joulu

Avec Sofie blog l Aikuisten joulu

Avec Sofie blog l Aikuisten joulu

Avec Sofie blog l Aikuisten joulu

Me vietämme joulua suomalaisittain 24.12, mutta 23.12 on minulle päivä, jolloin tykkään jo rentoutua ja asennoitua lomailemaan. Tämä minun joulurytmini oli miehelleni varsinkin aluksi omituinen, sillä hän vietti joulua 25.12 ja 24.12 oli hänelle ihan normaali työpäivä. Nyt tosin 24.12 on meille se tärkein joulupäivä. Vaikka joulu tuntuu loppuvan aina kuin seinään, on minulla vielä tämän viikon jouluiset soittolistat Spotifyssa sekä haluan syödä riisipuuroa vielä pari kupillista.  Onneksi myös moderni joulukuuseni kestää viikkoja vielä kauniina : )

Meille osuu tosin tälle viikolle myös toinen tärkeä päivä joulun lisäksi, sillä on ensimmäinen häävuosipäivämme juuri ennen uutta vuotta. Vuosipäivää vietämme kahdestaan toisiamme muistaen, mutta uutta vuotta vietämme ystäviemme kanssa, jotka saapuvat Amsterdamiin Suomesta. Joten yhtä juhlaa on tiedossa loppuviikolle.

You may also like

6 Comments

 1. On hienoa, jos joulua voi viettää juuri siten kuin haluaa. 😊

  Me lähdimme ajamaan tänäkin vuonna toiselle puolelle Suomea, sillä meille joulu tulee juuri läheisten (äitini ja mieheni suuren suvun) kanssa yhdessä olemisesta.

  Joulu vain oman perheen kesken ei vain tunnu joululta. Toki niinkin joulua joskus vielä vietetään. Kotiin palataan uudeksi vuodeksi, ja vuoden vaihtumista juhlistamme ystävien ja hyvän ruoan parissa.

  Hyvää vuosipäivää ja onnellista uutta vuotta teille!

  1. Niin on! Liian monta kertaa on tullut podettua huonoa omaatuntoa, kun ei voi olla joka paikassa. Tänä vuonna ei tullut huonoa omaatuntoa, tuli vain todella rentoutunut minä :)

   Ihana kuulla, että sait myös onnellisen ja omannäköisen joulun! Minulle joulut paikasta toiseen ja lentokentältä toiseen juoksien eivät vain tunnu joululta.

   Kiitos paljon ja ihanaa uutta vuotta sinne <3

 2. Hei! Onko siihen jokin syy, ettet puhu juuri koskaan vanhemmistasi/perheestäsi? Jos tämä on liian henkilökohtainen kysymys, ei todellakaan tarvitse vastata ja ymmärrän hyvin. :)

  1. Heippa, ei ollenkaan. Olen vain rajannut liian henkilökohtaiset asiat pois ja kun he eivät kumminkaan koko ajan ole läsnä elämässäni, niin se on luonnollista, että he eivät ole täällä. En myös kirjoita tai julkaise kuvia kaikista ystävistäni IG:ssä sillä osa perheestäni ja ystävistäni ei halua olla millään tavalla “julkisia”.

  1. Heippa,

   Olen ostanut vadin Flamant-nimisestä liikkeestä Belgiasta. Flamant on aivan ihana kauppa ja suosittelen kurkkaamaan jos heiltä löytyy myös nettikauppa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*