Joulumieltä ikkunalaudalla

Niin kuin varmasti vanhemmat lukijani tietävät, en ole loppujen lopuksi kovin suuri jouluihminen. Kaikki aina tosin luulevat niin, mutta useimmiten havahdun kahta päivää ennen joulua siihen, etten ole ostanut vielä yhtäkään joululahjaa tai miettinyt joulua sen kummemmin muutenkaan. Samalla kaavalla taidetaan mennä tänäkin vuonna.

En myöskään pidä suuremmista joulukoristeista tai –valoista, ja niitä ei myöskään kotonani nähdä. Halusin kumminkin jonkun asian  muistuttamaan minua joulusta, joten ostin pienen katajan (?) ikkunalaudalleni. Katajan oksille ripustelin muun muassa lasipalloja, jotka koristelin makeanvedenhelmillä.

Olen aina rakastanut leveitä ikkunalautoja joissa voi pitää kukkasia tai esineitä esillä. Vaikka elämmekin aika pimeää aikaa, mutta isot ikkunat tuovat valoa silti kivasti sisään. Toivottavasti vähäinen valo pitää katajani elossa, jotta häntä ei kohtaisi samanlainen kohtalo kuin pioneitani tai proteatani ;).

My older followers are perhaps aware that I’m not that big of a Christmas person. However, everyone always think that I love Christmas and every little detail of it. The truth actually is that usually I wake up two days before Christmas and realize, that perhaps I should buy some gifts. I guess that I’m very loyal to my old habits this year as well.

I don’t like flashy Christmas decorations or lights either. Anyhow, I wanted something that would remind me that Christmas is actually coming and therefore I bought myself a tiny juniper. I decorated my little Christmas three with glass decorations and freshwater pearls.

I have always loved wide window sills where you can place flowers and some other decorative elements. Even though we have the darkest period at the moment in Finland, but my large windows bring the daylight into my home. I hope that the light keeps my juniper alive, because I know that I’m not a very good gardener myself, like you have maybe discovered it before with my peonies and herbs ;)

You may also like

26 Comments

 1. Minäkään en ole jouluihminen. Ainakaan jos mittapuuna käytetään sitä, että jaksan olla joulusta innoissani sen 2-3 päivää, kun tuntuu, että blogeissa on kaikilla täydet joulukoristeet olleet esillä jo tässä vaiheessa viikkotolkulla. Mun vanhemmilla kuusikin koristellaan vasta aattona.

  Lahjojen kanssa olen tosin ollut tänä vuonna aikaisessa, kävin nimittäin eilen ostamassa suurimman osan niistä muutamasta lahjasta, jotka aion ostaa.

  1. Hei,

   niin, olen kanssasi aika samoilla linjoilla. Itselleni se muutama päivä on ihan tarpeeksi. Tai ahdistun siitä kauheasta hössötyksestä ja ihmisten stressaamisesta.

   Hih,äitini rakastaa taas joulukuusia ja hän pitää joulukuusta sisällä monta viikkoa :D

   Sinä onnellinen, minulla kaikki on vielä edessä :)

 2. Minäkään en ole jouluihminen. Ainakaan jos mittapuuna käytetään sitä, että jaksan olla joulusta innoissani sen 2-3 päivää, kun tuntuu, että blogeissa on kaikilla täydet joulukoristeet olleet esillä jo tässä vaiheessa viikkotolkulla. Mun vanhemmilla kuusikin koristellaan vasta aattona.Lahjojen kanssa olen tosin ollut tänä vuonna aikaisessa, kävin nimittäin eilen ostamassa suurimman osan niistä muutamasta lahjasta, jotka aion ostaa.

 3. Itse rakastan joulun tuloa, sitä lapsen odottamisen jännitystä.Joulumusiikkia ja glögiä. Talvivaloja sopivassa suhteessa. Paljon kynttilöitä. Vähän koristeita. Ei kuitenkaan punaista. Hopeaa, valkoista ja mustaa. Meillä ei kuusella koreilla. Kuusen koristeet majailevat kauniissa Pentikin isossa lasimaljassa.

  Glögi odottaa kotona Joulupukin apulaisia, kun pienet silmät illalla sulkeutuvat.

  1. Voi kun olisi samanlainen kuin sinä. Havahdun jouluun aina vain myöhemmin ja myöhemmin. Opinkohan ikinä? Minun pitäisi alkaa ostamaan yksi joulu joka kuukausi, niin jouluna ei tulisi niin huonoa omaatuntoa siitä, että jätän lahjat aina viime tippaan.

   Niin, itsekin pitäisin ihan pelkistetystä kuusesta :)

   Voi, kuulostaapa sinun joulusi ihanalta. Saanko tulla jouluksi kylään :)?

 4. Itse rakastan joulun tuloa, sitä lapsen odottamisen jännitystä.Joulumusiikkia ja glögiä. Talvivaloja sopivassa suhteessa. Paljon kynttilöitä. Vähän koristeita. Ei kuitenkaan punaista. Hopeaa, valkoista ja mustaa. Meillä ei kuusella koreilla. Kuusen koristeet majailevat kauniissa Pentikin isossa lasimaljassa.Glögi odottaa kotona Joulupukin apulaisia, kun pienet silmät illalla sulkeutuvat.

 5. ihanat ikkunalaudat.
  Mistä tuo kaunis vaalea, iso ruukku katajan alla ?

  Joulu on kaunista valkoisine ja hopeisine koristeineen ja kynttilöineen. Tämä joulu kuitenkin on erilainen toisessa maassa :)

  1. Toivottavasti kyseistä ruukkua löytyy vielä joulun jälkeenkin, sillä menen kyllä sitten katsomaan, on niin kaunis,

   Olen aivan juuri lähdössä kohti Yhdysvaltoja, siellä sitten onkin jos jonkin sortin jouluvaloja, joulumusiikki soi jne :)
   Poikamme on siellä vaihto-opiskelijana ja menemme hänen kanssaan viettämään Joulua ja Uutta Vuotta. Lennämme ensin Miamin lämpöön :)

   Ja sielläkin kyllä aion blogiasi seurata, kiitos tästä ihanuudesta.

 6. ihanat ikkunalaudat.Mistä tuo kaunis vaalea, iso ruukku katajan alla ?Joulu on kaunista valkoisine ja hopeisine koristeineen ja kynttilöineen. Tämä joulu kuitenkin on erilainen toisessa maassa :)

 7. Hei,niin, olen kanssasi aika samoilla linjoilla. Itselleni se muutama päivä on ihan tarpeeksi. Tai ahdistun siitä kauheasta hössötyksestä ja ihmisten stressaamisesta. Hih,äitini rakastaa taas joulukuusia ja hän pitää joulukuusta sisällä monta viikkoa :DSinä onnellinen, minulla kaikki on vielä edessä :)

 8. Voi kun olisi samanlainen kuin sinä. Havahdun jouluun aina vain myöhemmin ja myöhemmin. Opinkohan ikinä? Minun pitäisi alkaa ostamaan yksi joulu joka kuukausi, niin jouluna ei tulisi niin huonoa omaatuntoa siitä, että jätän lahjat aina viime tippaan. Niin, itsekin pitäisin ihan pelkistetystä kuusesta :)Voi, kuulostaapa sinun joulusi ihanalta. Saanko tulla jouluksi kylään :)?

 9. Sun kuusesta tuli paaaljon hienompi kuin omastani :D Ja hei, aivan ihania kotikuvia! Kaipaan niitä niin kovasti lisää, että kiristän sinua sisustushaasteella ;)http://charandthecity.indiedays.com/2012/12/21/joulutunnelmaa-kotosalla/halipuss!

 10. Toivottavasti kyseistä ruukkua löytyy vielä joulun jälkeenkin, sillä menen kyllä sitten katsomaan, on niin kaunis,Olen aivan juuri lähdössä kohti Yhdysvaltoja, siellä sitten onkin jos jonkin sortin jouluvaloja, joulumusiikki soi jne :)Poikamme on siellä vaihto-opiskelijana ja menemme hänen kanssaan viettämään Joulua ja Uutta Vuotta. Lennämme ensin Miamin lämpöön :)Ja sielläkin kyllä aion blogiasi seurata, kiitos tästä ihanuudesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*