Joulumarkkinoista ja pienyrittämisestä

Avec Sofie´blog l Wien -Vienna in Christmas

Niin kun eilisessä postauksessa Wien – joulukaupungeista se kaunein mainitsin, oli Wien aivan totaalisen ihana yllätys minulle. Parhain joululahja juuri minulle on aineeton lahja, oli se sitten loma tai vaikka kasvohoito. Mieheni on onnistunut yllättämään minut aina ennen joulua jollakin nimenomaan aineettomalla lahjalla ja olen näistä kokemuksista aina himpun verran rikkaampi ja onnellisempi.

Avec Sofié blog l Wien -Vienna in Christmas

Vaikka en ole ehkä se perinteisin jouluihminen, ovat Euroopan joulumarkkinat tulleet viime vuosina tutuiksi. Joulumarkkinoita on tosin varjostanut kiinakaman myyminen ja näiden made in China -kojujen takia, monelta joulumarkkinalta on kadonnut se perustavalaatuinen tarkoitus. Joulumarkkinoilta pitäisi minun mielestäni löytyä käsitöitä, itsetehtyä ruokaa sekä kauniita jouluisia kransseja tai vaikka keramiikkaa. Mikään välkehtivä elektroniikka tai kännykänkuori ei kuulu jouluun tai varsinkaan joulumarkkinoille.

Avec Sofié blog l Wien -Vienna in Christmas

Avec Sofié blog l Wien -Vienna in Christmas

Pariisin Champs-Élysées on varmasti joulumarkkinoista yksi se tunnetuin, mutta ehkä myös se suurin pettymys. Ilokseni ilmeisesti Pariisin kaupunki teki tänä vuonna ratkaisun ja kielsi joulumarkkinaorganisaatiota järjestämästä joulumarkkinoita kadulle, sillä myös kaupungin päättäjät olivat huomanneet, että joulumarkkinat olivat täynnä krääsää yhdellä Pariisin tunnetuimmista kaduista. Dix points Pariisille tästä! Ihmettelin usein nimenomaan, että miten korkean kädentaidon ja luksuksen kaupunki oli antanut luvan tällaisten joulumarkkinoiden järjestämiseen.

Mitä Wieniin tulee, oli sen joulumarkkinat erilaiset mitä esimerkiksi Pariisissa tai Luxemburgissa. Wienissä löytyi paljon myös perinteisiä jouluherkkuja, käsitöitä sekä kuorolaulua. Ostin esimerkiksi lampaanvillasta tehdyt pohjalliset, villasukat, luomu-öljyä sekä jouluiset koristeet kotiin. Kiinakamaa varmasti myös oli, mutta ei ainakaan pistänyt samalla tavalla silmiin mitä Pariisissa. Wienin joulumarkkinoilta löytyi hopeakoruja, joulukoristeita ja ah niin ihania ruokia!

Avec Sofié blog l Wien -Vienna in Christmas

Avec Sofié blog l Wien -Vienna in Christmas

Mitä Amsterdamin joulumarkkinoihin tulee, niin kävimme kaksi viikkoa sitten pienyrittäjien joulumyyjäisissä, jossa oli varsinkin naisyrittäjien ja pienten start upien tuotteita. Mietin saman tien, että jos Suomesta haluaisi testata Amsterdamin markkinaa omille tuotteilleen, tulisin nimenomaan jouluna testaamaan sitä joulumarkkinoiden muodossa. Tuntuu, että täällä nimenomaan arvostetaan skandinaavista muotokieltä, hillittyjä värejä ja myös made in Finland voisi olla valttia maanläheisten hollantilaisten keskuudessa.

Avec Sofié blog l Wien -Vienna in Christmas

Wien taas on minusta enemmän ”grand”, niin siellä taasen enemmän odotetaan ehkä näyttäviä joulukoristeita, käsitöitä, kynttilöitä ja leivoksia. Joulumarkkinoilla tai koko kaupungissa en nähnyt niinkään minimaalista ja skandivaasista tyyliä, joten siellä en joulumarkkinoilla testaisi omaa tuotetta miten se sopii markkinaan, mutta Amsterdamissa kylläkin.

Wienissä oli monenlaista joulumarkkinaa ja tulen kertomaan omat suosikkini tällä viikolla, mutta jos teillä on yrittäjäystäviä tai on oma tuotemerkki ja haluaisitte laajentaa ulkomaille, suosittelen miettimään pop upin sijaan joulumarkkinoita varsinkin Amsterdamissa, sillä tuntuu että täällä on start up- ja yrittäjä-scene nimenomaan löytänyt joulumarkkinat :)

Seuraile minua: 

Facebookissa, InstagramissaPinterestissäBloglovinissa,  SoundCloudissa ja Twitterissä.

You may also like

7 Comments

 1. Kiva postaus. Rakastan joulumarkkinoita. Wien on yksi lempikaupungeistani mutta joulun aikaan en ole siellä käynyt. Nyt tuli tästä fiilis, että jospa ensi vuonna.

  Yhtää asiaa on nyt myös kommentoitava vaikka ehkä pidät sitä pilkun viilaamisena. Nimittäin sitä, että sinulla on hukassa komparatiiviin käyttö. ”Ei pistänyt samalla tavalla silmiin MITÄ Pariisissa”. Siis mitä? Mitä kuuluu? Mitä teit eilen? Eli mitä aloittaa kysymyksen. Komparatiivissä kuuluu käyttää sanaa kuin eli ei pistänyt samalla tavalla silmiin KUIN Pariisissa. Tämä virheellinen komparatiiviin käyttö (tulee kai puhekielestä) särähtää ikävästi korvaan ja koska käytät sitä väärin ihan jatkuvasti, tulee tunne, ettet edes tajua sen virheellisyyttä. Etkö halua kirjoittaa hyvää suomea? Ja ei kelpaa selitykset monet vuodet ulkomailla asumisesta, olen itse asunut ulkomailla yli 20 vuotta :).

  Ihanaa joulua teille!

  1. Heippa, Wien on nimenomaan ihana joulukaupunki. Nousi kaupunkina Euroopan suosikkieni listalle. Wien oli puhdas kaupunki ja kaikki tuntui olevan niin tip top.

   No itseasiassa joo ja en. En ole koskaan ollut mitenkän pilkun vilaaja äidinkielessä ja sen takia virheitä sattuu. Itseäni enemmän tässä postauksessa hirvittävät kuvat, sillä en tunnelman takia halunnut muokata keltaisuutta pois. Itseäni inhottaa katsella keltaiseen taittavia kuvia, mutta tämän postauksen kuvat annoin mennä, sillä koin tunnelman jouluiseksi. Me näemme eri asioita, sinä äidinkieleni virheet, minä kuvieni virheet.

   En yritä selitellä, mutta itselläni ei nämä asiat ole vain selkärangassa. Pitäisi palkata oikolukija, joka laittaisi nämä asiat kuntoon :)

 2. Hyvä joulutonttu, luepa oma kommenttisi. Sieltäkin löytyy yksi ja sama virhe, jopa kahteen kertaan. Tarkoitukseni on sanoa, että hyväksytään omat ja toisten mahdolliset virheet ja keskitytään itse sanomaan. Analyysi joulumarkkinoista on tosi mielenkiintoinen. Ikävä että et tainnut ehtiä Rotterdamin suomalaiseen joulubasaariin.

  1. Heippa Riitta,

   kiitos kommentistasi. Blogin pitämisessä olen oppinut, että jokainen katsoo tekstejä (ja myös maailmaa) omista lähtökohdista. Ei ole oikeaa tai väärää, on vain mielipiteitä. Toki teksteissäni voi olla kirjoitusvirheitä, mutta niitä sattuu ihan kaikille. Mielenkiintoisinta on ollut huomata, että oma lukijakuntani on ilmeisesti humanisti-painotteinen kun kirjoittaminen sekä pilkkusäännöt ovat niin sydäntä lähellä.

   Valitettavasti en millään ehtinyt. Tuntuu, että viimeinen kuukausi on mennyt ihan siivillä ja en ole ehtinyt tekemään juuri mitään ylimääräistä ja sen takia on ollut pakko fokusoida oma tekeminen kaikista tärkeimpiin asioihin.

   Kiva, että pidit analyysistä!

   Ihanaa joulua!

  2. Näköjään on komparatiiviin kahdesti vilahtanut ylimääräinen i lopussa. Se on kirjoitusvirhe eikä kielellinen kieliopin virhe eli minusta ei sama asia. Yleensä myöskin kommentoin IPadilla tai IPhonella, jolloin kirjoitus on paljon hankalampaa kuin tietokoneella (jolla oletan Sofien työstävän postauksensa).

   Toiseksi, minä olen vain lukija kommentoijana, tämä ei ole minun blogini eikä työni jälki. Minusta lukijoiden kommenteissa saa olla virheitä. Ja vielä se, että tottakai jokainen tekee virheitä silloin tällöin, kukaan ei ole täydellinen (en minäkään) mutta jos saman virheen toistaa kerta toisensa jälkeen, silloin ei voi olla kyse yksittäisistä virheistä vaan siitä, että asia ei ole tiedossa tai kirjoittaja ei välitä kieliasusta. Sama virhe vuodesta toiseen laskee blogin tasoa.

   Ok, olen kielipoliisi mutta minusta jos haluaa pitää korkeatasoista blogia (johon oletan tässä tähdättävä, niin siihen minun mielestäni kuuluu virheetön kieliopin käyttö. Se on vain minun mielipiteeni mutta en otetakaan, että kaikki ovat samaa mieltä kanssani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*