Wien – joulukaupungeista se kaunein

Avec Sofie´blog l Wien -Vienna in Christmas

Ennen joulua olemme kolmena vuonna matkustaneet uuteen paikkaan ja on se ollut molemmille joululahja. Tänäkään vuonna emme vaihda materiaalisia lahjoja, vaan yhteinen aika on se mitä toisillemme annamme. Ensimmäisenä vuonna näimme Normandian, toisena vuonna Sisilian, viime vuonna New Yorkin ja tänä vuonna Wienin.

En ollut aiemmin käynyt tässä satumaisessa kaupungissa ja kun viikonloppuna pääsin kiertelemään kaupungin keskustassa, mietin, että miksi ihmeessä en ole tullut kaupunkiin aiemmin?! Miten joku paikka onkaan näin kaunis!

Avec Sofie´blog l Wien -Vienna in Christmas

Avec Sofie´blog l Wien -Vienna in Christmas

Olin pitänyt Wieniä vähän samanlaisena mitä Praha ja sen takia olin ajatellut, että kun on nähnyt Prahan, ei Wieniin ole kiire. Fail. Voisin heittää itseäni parilla Mozartin kuulalla tai Sacher-kakulla, sillä kaupunki on aivan totaalisen erilainen mitä Praha ja täydellinen näin joulun alla.

Avec Sofie´blog l Wien -Vienna in Christmas

Avec Sofie´blog l Wien -Vienna in Christmas

Kävelin perjantaina iltapäivällä muutaman tunnin yksikseni pitkin kaupunkia ja meinasin pyörtyä kaikesta kauneudesta ja jouluvaloista. Jos joskus olen tuntenut olevani jouluelokuvassa, niin se oli Wienissä. Missään en ole nähnyt niin upeita jouluvaloja ja -tunnelmaa.

Kaupungissa kävellessäni mietin, että mitäköhän Marie-Antoinette on vienyt täältä kotikaupungistaan mukanaan Ranskaan. Uskon, että jotkut kauniit leivokset ovat saaneet nimenomaan vaikutteita täältä Sacher-kakun kotimaasta ja kulkeneet Ranskan hovin kautta ranskalaisiin leipomoihin.

Avec Sofie´blog l Wien -Vienna in Christmas

Kävin perjantaina syömässä tietenkin palan Sacheria, Demelissä, klassisessa Wieniläisessä kahvilassa ja jos ei kakku nyt ihan yltänyt suosikikseni, tunnelma täytti kolon. Juuri tällaisia kahviloita odottaa Wienissä näkevän, sekä kakku-kokoelmia kokevan. Kyselin Instagramissa kumpi hilloista Sacherin välissä on teidän suosikki ja minun tapaani piditte aprikoosihillosta. Tein pienen tutkimuksen Sacher-kakkuun liittyen ja kävin sen synnyin kahvilassa ja siellä tarjoiltiin kakkua vain aprikoosihillon kanssa.

Avec Sofie´blog l Wien -Vienna in Christmas

Avec Sofie´blog l Wien -Vienna in Christmas

Meillä ei ole ollut mitään suurempia jouluperinteitä ja tämä matkustelu on tainnut olla melkeinpä ainut. Tämän Wienin reissun jälkeen tosin totesin, että joulumatka Wieniin pitää kuulua meidän joulutraditioihin, sillä viimeistään kun näkee kaikki joulumarkkinat ja -valot, kuka tahansa pääsee joulufiilikseen.

Matkustaminen ja eri paikkojen näkeminen on kertakaikkisen ihanaa ja varsinkin silloin kun yllättyy näin positiivisesti. Tulen kirjoittamaan vielä parin postauksen verran Wienistä ja jakamaan muutaman vinkin, jotka ehdin nähdä muutamassa päivässä. Wien vei sydämeni ihan parissa päivässä ja on ainakin minulle ykköspaikka joulumatkailua ajatellen.

Follow me on: 

Facebookissa, InstagramissaPinterestissäBloglovinissa,  SoundCloudissa ja Twitterissä.

 

You may also like

8 Comments

 1. Croissant on varmaan tunnetuimpia leivoksia joita Antoinette (tai hänen kokkinsa) toi mukanaan Itävallasta Ranskan hoviin. :)

 2. Olen asunut vuoden Wienissä ja tuli ihan hirveä ikävä sinne näistä kuvista! Wien on aivan ihana kaupunki milloin vaan, mutta erityisesti joulun alla se pääsee kyllä oikeuksiinsa. Missään en myöskään ole tuntenut oloani niin turvalliseksi kuin Wienissä ja julkinen liikenne siellä on aivan mahtava :)

  1. Oi, oli varmasti mahtava kokemus <3

   Uskon, että myös kesällä Wien on ihana!

   Tuo on muuten totta. Julkinen liikenne on todella hyvä (ja metrot siistejä). Olen jotenkin kokenut sen niin, että metrot kertovat paljon kaupungin tilasta. Wienin metrot ovat kyllä yhtiä siisteimpiä ja metroasemat ainakin keskustan alueella kauneimpia.

   Koin myös, että kaupunki oli turvallinen vaikka en kyllä joulumarkkinoilla mennyt niihin vilkkaimpiin kohtiin. Sen verran on vielä traumoja, että pysyttelen ruuhkaisimmista tiloista poissa.

 3. Kuten jo Instaan kommentoinkin, Wien on parhaan ystäväni kotikaupunki. Olen käynyt siellä useasti, mutten koskaan joulun aikaan! Wien on kaunis, elegantti ja keisarillinen. Olen käynyt parikin kertaan katsomassa Hofburgin keisarilliset kokoelmat ja eritysesti pieni keisarinna Elisabet on aina kiinnostanut minua. Hänellä muuten ulottuivat hiukset polviin saakka!

  Suosittelen käymään myös kesällä! Hyvää joulua sinulle ja miehellesi!

  1. Heippa Marjukka ja kiitos kommentista :)

   Wien on nimenomaan elegantti ja keisarillinen. Minua Pariisin jälkeen aina ihastuttaa puhtaus ja puhdas ilma ja sitä Wienissä sain. Kaikki talot olivat valkoisia ja oikean värisiä eivätkä saasteen peittämiä. Siitä tuli hyvä olo .)

   Menemme varmasti laskettelemaan nyt talvella sinne tai sitten viimeistään ensi jouluna uudestaan. Olen niin iloinen, että löysin uuden kaupungin, enkä aina palannut Barcelonaan :D Vaikka ei siinä Barcassa mitään vikaa ole, mutta on kiva löytää jotakin uutta.

   Kiitos niin paljon ja ihanaa joulua sinne <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*