Jimmy Choo – maltilliset käyttökengät

En yleisesti pidä minkään ostohysterian lietsomisesta tai ylimääräisitä aleista. Harvemmin edes ostan design-huonekaluja lukuun ottamatta mitään alennuksesta. Usein tuntuukin, että alennusmyyntien aikaan normaalit retailerit tankkaavat varastot täyteen tuotteita, joita kaupassa ei ole ollut ennen aleja edes hyllyissä.

Avec Sofie blog l Jimmy Choo

Jenkeissä ostohysteria on viety aika monta astetta pidemmälle, mutta tänä vuonna Black Friday ja Cyber Monday näkyi ainakin minusta paljon enemmän mitä aiemmin. Olin jopa hivenen ihmeissäni, että se oli rantautunut Luxemburgiin vähän jopa yllättäviin kivijalkaliikkeisiin. Elektroniikkaliikkeet ymmärrän, mutta design-liikkeiden alennukset tuntuivat minusta hivenen oudoilta.

Avec Sofie blog l Jimmy Choo

Olin etsinyt minulle uusia juhlakenkiä talven juhliin joita voisin pitää myös töissä. Olin kuullut Maijan ja Monan hehkutukset Jimmy Choo:n kengistä ja lauantaina kokeilin ensimmäisen kerran Jimmy:n nupukkisia korkkareita jalkaani. Ne olivat todella kuin sukat.

Avec Sofie blog l Jimmy Choo

Kenkien korko on myös miellyttävä eikä varmasti ala tuntumaan ikävältä päivän päätteeksi. Minulla on nimittäin paha tapa aina ostaa ne korkeimmat korot, mutta usein huomaan, että niitä kenkiä ei sitten ole tullutkaan niin paljon käytettyä. Sen takia korot uusissa käyttökengissäni ovat maltilliset.

Vähän jopa yllätyin kassalla, kun liikkeen omistaja mainitsi, että kengät ovat -30% Black Fridayn takia. En nimittäin osannut kuvitella, että tämänkaltainen kivijalkaputiikki antaisi alennusta tuotteistaan. Vaikka totta kai olin iloisesti yllättynyt alennuksesta, mutta jollain lailla toivoisin, että merkki- tai design-tuotteista ei annettaisi huomattavia alennuksia. Olen ehkä hieman vanhanaikainen, mutta minusta alelaput eivät kuulu laadukkaiden tuotteiden vierelle vaikka miten käyttötavaroita ne olisivatkin.

 

You may also like

26 Comments

 1. Kauniit, klassiset kengät. Noille löytyy varmasti paljon käyttöä! :)

  Itsekään en sen kummemmin näistä jättikampanjoista perusta (ihmiset tuntuvat sekoavan ja ostavan vaikka mitä tarpeetonta). Mitä tulee design-tuotteisiin, sopivat edulliset hinnat niihin mielestäni hyvin – käytettynä kun useimmat ostan. Liikkeessä asioidessa..tjaaaa ;)

 2. Heippa, niin löytyy!

  Olen pitänyt niitä töissä tällä viikolla ja varmasti menee monissa juhlissa vuodesta toiseen.

  Niinpä. Jotenkin tuntuu aivan älyttömältä kuluttajan huijaukselta todella monesti.

  No käytettynä totta kai eri asia, mutta montako kertaa olet nähnyt Chanelilla alen? Minä en ole nähnyt kertaakaan. Sen takia olin niin superyllätynyt, että myyjä sanoi kassalla että meillä on black friday ja kengät ovat -30%. Minusta ne eivät sovi putiikkiliikkeisiin, kun meillä on jo seasonal sale kumminkin.

 3. Muistaakseni Chanelia ei saa myydä alessa koskaan, he ovat kieltäneet sen kokonaan :)

  Mitä muuten tulee pikkuliilleiden ale-kampanjoihin, mä tykkään. Mieluusti ostaisin esimerkiksi seuraavan merkkilaukkuni -30% alennuksella :)

  Mun silmissä se on tietynlaista snobismia/elitististä ajattelua et tiettyjen liikkeiden “arvolle” ei sopis laittaa tuotteita alennukseen -eihän se niiden tavaroiden arvoa tai laatua vähennä vaikka ne jonain päivänä oliskin alennuksessa. Kyllähän monissa vastaavissa pienissä putiikeissa on jos jonkinlaista alennuskampanjaa muina aikoina (kuten sanoitkin), enkä ole kuullut että kukaan sitä paheksuisi.
  Vai juontaako Black Fridayn paheksunta siitä että kyseessä on kampanja joka liitetään helposti kulutushysteriaan ja Wallmartin tapaisten “kakkosluokan markettien” kohderyhmään, eli ihmisiin joita ei välttämässä pikkuputiikeissa näy?

  1. Näin muistelen minäkin.

   Siis ymmärrän seasonal salet, mutta kun tuntuu että tällä hetkellä ei ole mitään muuta kuin alea alen perään. Ja minusta se on jollain lailla jopa hieman surkuhupaisaa. Jokaisella maalla on omat alennuksensa, mutta jenkkimäinen kulutushysteriä on minusta epämiellyttävää. Se että jopa Luxembiurgissa on “Takki Sunnuntain” lisäksi vielä jenkkien alet on minusta outoa.

   Minun mielestäni merkkituotteita ja brändiä halventaa jos se on koko ajan alessa. Kuka esimerkiksi ostaa enää Wellingtonin kelloja ja the White Companyn lakanoita normaalihintaisena? Ne eivät nyt ole exclusiivisia tuotteita, mutta kumminkin.

   Se ei liity millään lailla ainakaan minun silmissäni mihinkään mainitsemaasi mielikuvaan, vaan nimenomaan siihen, että ihmisille tutputetaan hullun lailla tavaraa mukamas alennusten kautta.

 4. Mun mielestä tää Suomeen Yhdysvalloista rantautunut “Black Friday” on todella typerä. Ei siis typerä Yhdysvalloissa, jossa se on kiitospäivän jälkeinen arkipäivä, jolloin ihmiset pitävät yleensä vapaapäivän ja alkavat ostaa jouluostoksia. Sopii sinne. Mutta tuollainen Suomeen väkisin tuotu kulutusjuhla on ihan turha ajankohtansa vuoksi. Täällä ei (vielä toistaiseks) vietetä kiitospäivää (vaikken ihmettelis että sekin matkittais tänne). Eikö Suomen “black friday” kannattais olla veronpalautusten jälkeinen perjantai? Silloinhan yleensä aloitetaan jouluostokset.

  1. Heippa,

   olen aika samoilla linjoilla. En vain pidä siitä kun ostetaan turhia tavaroita, sillä harvemmin mitkään laatukamat on missään alennuksissa. Vertaan nyt ihan vain niihin myös blogeissa kirjoitettuihin postauksiin, jossa hullujen päivien pyyhkeet ja lakanat olivat kakkosluokkaa.

   Tässä on myös ehkä juuri tuo kulttuurin muutos mikä minua hieman häiritsee. En vain ole mikään jenkkikulttuurin suurin palvoja ( ja lähinnä kai päinvastoin), niin sen takia kaikki tällainen häiritsee.

 5. Niin, eihän toki ole kivaa, että luksustuotteiden status laskee, jos niitä voivat hankkia nekin, joilla ei ole siihen täydellä hinnalla varaa ;)

  1. En nyt tiedä mitä tällä kommentilla ajat takaa, mutta jokaisella työssäkäyvällä on varmasti varaa ostaa joskus 300e:n kengät jos niin haluaa. Se on ihan siitä mihin rahansa haluaa käyttää.

   1. En halua olla nipottaja, mutta minulle tuli todella paha mieli tuosta vastauksestasi, kun ajattelen vaikkapa monia pienipalkkaisia sukulaisiani. Heillä ei todellakaan ole varaa 300 euron kenkiin eikä kysymys varsinaisesti ole valinnoista. Ihmisellä kun on oltava katto pään päällä ja ruokaa, ja vaikkapa kolmen lapsen yksinhuoltaja-lähihoitajalla ei välttämättömien menojen jälkeen ole mahdollisuutta valita 300 euron kenkiä. Haluan tuoda tämän esiin, koska me, jotka olemme siinä etuoikeutetussa asemassa, että voimme tällaisen valinnan tehsä, unohdamme usein, että on oikeasti ihmisiä, jotka ovat todella tiukilla ja joiden tulot ovat niin pienet, että emme pysty edes kuvittelemaan, mitä olisi tulla sellaisilla summilla toimeen ja kytätä ruokakaupassa jatkuvasti alennuslappuja.

   2. Ja korostan vielä, että en todellakaan halua loukata ketään, kun nostin tämän asian esiin. Se on vain meidän aikamme valitettava ilmiö, että on paljon aloja, joista saatavilla palkoilla hädin tuskin tulee toimeen, saati sitten pystyy ostamaan kalliimpaa tai laadukkaampaa :-(.

    1. Heippa,

     anteeksi, että vastaan vasta nyt. En ole vain aiemmin ehtinyt.

     Ymmärrän mitä tarkoitat ja en ottanut kommenttiasi pahalla. Tiedostan, että myös Suomessa näin voi olla. Tulenhan yksinhuoltajaäidin kotoa. Korostan kumminkin, että en tarkoittanut, että joka kuukausi ostan 300 euron kengät. Niin ei tietenkään ole. Joku myös Suomessa voi tehdä niin, mutta ei se ole jokaisen arkpäivää todellakaan.

     Olen keskustellut tästä asiasta monesti ystävieni kanssa. Elän siinä mielessä jonkinlaisessa kuplsassa, sillä suurin osta ystävistäni on korkeastikoulutettuja ja kaikilla on hyvät työt. Kaikki reissaavat ja elävät suhteellisen samankaltaista elämää. Onneksi olen Pampulani kanssa nähnyt myös lapsuudessa sen kuplan ulkopuolelle ja osaan arvostaa niitä asioita nyt mitä minulla/meillä ei lapsuudessa ollut.

     Äitini oli kotirouva eroon saakka ja siitä erosta kärsin välillä edelleen. Se ero kumminkin sai minussa aikaan sellaisen voiman, että en ikinä haluaisi äitini kohtaloa ja sen takia olen mennyt yliopistoon ja hankkinut itselleni sitä kautta hyvät työpaikat. Jokainen päivä olen jollain lailla kiitollinen siitä kurjasta lapsuudesta minkä takia olen nyt tässä missä olen. Vaikka voi blogin kautta näyttää, että elän jossain kuplassa, onneksi olen nähnyt sen kuplan ulkopuolle ja näen edelleen.

     Kiitos sinulle kommentistasi <3

 6. En itsekään ole jenkkikulttuurin tai kulutushysterian puolesta puhuja mutta eihän merkki- tai design kerro siitä, että tuote olisi laadukas? Ymmärrän kyllä, että luksusbrändi saattaa kärsiä jatkuvista alennuksista mutta tällaiset brändit eivät takaa laatua, joten en ehkä ihan ymmärrä pointtiasi.

  1. Tällä kirjoituksella halusin nimenomaan tuoda esiin sitä, että miten jenkkien kulutustottumukset ovat rantautuneet jopa pieneen Luxemburgiin.

   “Jenkeissä ostohysteria on viety aika monta astetta pidemmälle, mutta tänä vuonna Black Friday ja Cyber Monday näkyi ainakin minusta paljon enemmän mitä aiemmin. Olin jopa hivenen ihmeissäni, että se oli rantautunut Luxemburgiin vähän jopa yllättäviin kivijalkaliikkeisiin.”

   a) En pidä jenkkien kulutustottumuksista.
   b)Miksi ihmeessä meidän pitää lietsoa kuluttamista tällä tavalla kun meillä on kumminkin omat alemme joulun jälkeen?
   c) Kaupat ostavat uutta tavaraa hyllyyn nimenomaan näiden päivien takia, jotka eivät ole edes normaalisti kaupassa. —>Kuluttajan huijausta minusta.

 7. Kyllä Chanelia saa myös alennuksella, itse olen ostanut Della Margasta kengät ja muistelen, että olen ulkomailla eri Chanelin liikkeissä nähnyt juuri kenkiä alennuksessa. En tosin muita tuotteita. En kyllä itse koe, että nuo alennuksella ostamani kengät vähentäisivät mitenkään normaalihinnalla ostamieni Chanelin kenkien tai muidenkaan tuotteiden arvoa. Enkä mieti vastaantulevien ihmisten kengistä/laukuista etc. että onko ne ostettu alesta vai onko niistä maksettu normaali hinta.

  Mua jäi kiinnostamaan kun sanot, että ostat kuitenkin desing-huonekaluja alesta? Miksi niitä on ok ostaa edullisemmin mutta esimerkiksi kenkiä tai laukkuja ei ole?

  1. Okei, ehkä he ovat muuttaneet politiikkaansa. Nimenomaan multi-brand liikkeistä varmasti on alennuksessa, mutta omissa liikkeissä en ole nähnyt.

   Eivät ne vähennä arvoa, tarkoitan vain sitä mentaalista puolta mitä tämä ostohysteria luo. En vain ymmärrä miksi meidän pitää kopioida jenkkejä näissä kaikissa tapahtumissa/juhlissa.

   Niin kuin aiemmin mainitsin, seasonal salet on minusta ihan ymmärrettäviä (kesä/talvi), mutta ylimääräiset alennukset ovat minusta tyrhia ja tylsää kuluttajan opettamista siihen, että miten paljon ilmaa tuotteissa on. Koska kuka enää haluaa ostaa mitään normaalihintaisena.

   Surullista on nähdä miten Stockmannilla esimerkiksi menee tai Anttilalla meni. Se, että Stockmann myi koko kodintuotteitaan keväällä jatkuvalla syötöllä -20% ja Anttila opetti kuluttajan niin hyvin alennuskampanjoihin että se meni konkurssiin kun kukaan ei enää ostanut sieltä mitään normaalilla hinnalla. Ikävä kierre kaikin puolin.

   Mitä design-huonekaluihin tulee, niin minusta ne ovat vähän samalaista mitä taide. Jos mietin esimerkiksi Artekin huonekaluja, niin minusta ne eivät kuulu mihinkään Black Fridayn piiriin. Ehkä olen vanhanaikainen, mutta tämä on mielipiteeni.

 8. Kauniit kengät! Ymmärrän kulutushysterian kritiikin, joka lienee aikalailla meistä kaikista tarpeelliselta, mutta en ymmärrä, miksi black friday -ale olisi tavallaan oudompaa kuin muut alet. Onhan meidän kulttuuriin tullut aina ja varmasti jatkossakin tulee vaikutteita muista kulttuureista. Totta kai järkevän kuluttajan tulisi miettiä, mitä hankkii ja miksi, mutta jos löytää haluamansa tuotteen, vaikka desing-kengät, alesta, niin en ymmärrä, miksi se on väärin (merkin tai kuluttajan kummankaan kannalta). Jatkuvat alennuskampanjat liikkeiltä on järjettömiä, mutta black friday ja cyber monday, eivät ole minusta tällaisia jatkuvia kampanjoita, muutama päivä vain. Loppuun vielä, minusta juuri tämänkaltaiset alet sopivat desing-tuotteisiin erityisen hyvin, halvemmissa tuotteissa alet luo enemmän sitä turhaa hysteriaa.

  1. Heippa Kata,

   oeln vain ehkä hieman mummeli näissä asioissa ja minusta tämä on vain kulutushysterian lietsomista. En vain pidä siitä ajatuksesta, että liikkeet tankkaavat huonompilaatuista kamaa varastot täyteen näiden alejen aikaan. Totta kai siellä on ihan normaalejakin tuotteita, mutta aika usein huomaa erilaisten alekamppisten nimenomaan olevan tällaisia. Ja tässä asiassa ei tarvitse mennä rapakon taakse, voi katso ihan meidän Suomen omien tavaratalojen kampanjointia.

 9. Upean näköiset kengät. Ja varmasti on käyttöä, väri on juuri sellainen, että sopii todella moneen asuun.

  Ihmettelin vähän, että miksi koriste-esineitä käsittelevässä postauksessa kommentit oli suljettu. Kysyit postauksessa kysymyksiä lukijoiden suuntaan, ja siksi en ymmärtänyt miksi ei saanut kommentoida.

  1. Heippa,

   Voi ei. Ei sen pitäisi olla suljettu. Olen pahoillani. Ehkä se johtui joistakin sivuston muokkauksista, mutta en ole tahallani blokannut kommentteja. Kiitos tiedosta ja selvittelen asiaa ID:n IT:n kanssa. Kiitos paljon!

  1. Heippa Sanna,

   kiitos.

   Älä käsitä väärin, kyllä minäkin seasonal saleissa käyn enkä pidä niitä millään lailla huonoina, sillä varastot pitää saada tyhjennettyä uuden malliston tieltä. Tällaiset suorastaan kuluttajanhuijauskampanjat vain häiritsevät.

 10. Kauniit kengät, niille varmasti on käyttöä.

  Tämän tapaiset luksutuotteet kestävät ainakin katteeltaan aletkin. Viime vuosina brändättyjen maailmanmerkkien hinnat ovat nousseet joissain tapauksissa jopa 100%. Se ei kuitenkaan tarkoita, että yksittäinen tuote olisi arvokkaampi tai parempi.Markkinointiin menee yli puolet tuotteen hinnasta ja luksustalojen tulos on kasvanut. Hinnasta ei ole käytetty enempää laatuun, materiaaleihin, huolellisempaan työhön. Päinvastoin materiaaleissa säästellään, työ on siirretty halvemman hintatason maihin (viimeistely Euroopassa, jotta alkuperämaaksi voi merkitä esim. Italian) ja työ kilpailutetaan niin, että yhtä tuotetta kohden jää vähemmän työstöminuutteja, yhtä mallia tehdään moninkertaisesti takavuosiin verrattuna. Eksklusiivinen enää tarkoita rajoitettua saatavuutta sillä samat chanelit ja hermesit saa Johannesburgista Ulan Batoriin.

  1. Heippa Lumo,

   totta kai kestävät. Kenkieni valmistus on maksimissaan maksanut varmasti 50-100 euroa. Halpiskengkien valmistus maksaa eurosta maksimissaan kymmeneen. Ja mitä Hermesiin tulee, niin aika paljon heidänkin tuotteitaan tulee jo Kiinasta. Niin surullista.

   Minua ei sinänsä kiukuta tässä muu kuin se, että miten kuluttajaa huijataan näillä kampanjoinnila. Exclusiivisimmissa liikkeissä ei välttämättä tankata varastoja täyteen, mutta marketeissa ja suurimmissa tavarataloissa kyllä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*