It only takes one person to change your life

That’s you.

Olen jollain lailla ollut ehkä hivenen hämmentynyt saamistani kommenteista erooni liittyen. Olen ollut hämmentynyt niin hyvällä ja välillä kai vähän huonollakin tavalla. Olen kumminkin miettinyt asian niin, että tämä oli minun päätökseni ja loppujen lopuksi se olen vain ja ainoastaan minä joka sen kanssa tulen elämään.

 

 

Sitä paitsi, ja vaikka olen kuulemma ”tämän ikäinen”, niin minulla on kumminkin vielä se 2/3 jäljellä tätä elämää, niin miksi en ainakin yrittäisi tehdä siitä enemmän minun näköiseni? En tiedä onnistunko siinä, mutta ainakin yritän. Kovasti.

Yksi sanoista, jonka olen kuullut tässä viimeisten kuukausien aikana hyvin monta kertaa, on R-O-H-K-E-A. Rohkea? Ei siinä nyt ole minun mielestä mitään sen kummempaa tekemistä rohkeuden kanssa jos haluaa yrittää tehdä loppuelämästään onnellisemman. Totta kai tämä uusi tilanne on vähän outo näin kahdeksan vuoden jälkeen. Se vain pitää mielessä, että tämä elämä ei ole kertausharjoitus vaan tämä on oikeasti tässä ja sen näytelmän voi aina kirjoittaa uudelleen. Itse olin joskus aikoinaan kirjoittanut tarinani ihan eri tavalla, mutta näköjään sen kynän voi ottaa ihan uudestaan käteen ja alkaa luonnostelemaan uutta elämää. Ihan hirmuisesti paperilla ei tosin vielä ole, mutta raamit kylläkin.

Kuvan teksti osuu minusta siihen ytimeen mihin itse oikeastaan heräsin. Turha sitä on odottaa jotain sellaista mitä ei ehkä koskaan tule. Kumpikaan ei ole onnellisia kun haluaa niin eri asioita. Ajatus ”Waiting for someone else to make you happy is the best way to be sad” on hyvä pitää aina silloin tällöin mielessä. Kukaan muu kun sinä itse ei tiedä paremmin mikä tekee sinut onnelliseksi

 

Kirjoitin ensimmäisen kerran tästä aiheesta joskus kaksi vuotta sitten kun ympärillä tapahtui tällaisia samanlaisia asioita. Kai tämä ikä on vähän tällainen asia ja tässä vaiheessa punnitaan niitä loppuelämän asioita, pieniä ja suuria. Olen tähän elämäntilanteeseeni tällä hetkellä todella tyytyväinen. Harmillista on kumminkin huomata, että ympärillä on niitä jotka eivät uskalla tehdä päätöstä olla onnellisempia. Mietin joskus, että nyt sattuu kovasti, mutta myöhemmin olisi sattunut vielä enemmän. Minuun ja häneen ja luultavasti myös muihinkin.

Kun kerroin teille erostani kaksi kuukautta sitten muutama teistä toivotti minulle onnea uuteen elämään. Se oli jollain lailla ihanasti sanottu. Olen ollut tässä uudessa elämässäni nyt jo muutaman kuukauden ja tämä on aika jännää. En vielä sitä ehkä ihan ymmärrä, mutta minulla on nyt sellainen onnellisen elämän olo. Kaikki oli hyvin entisessäkin elämässäni (älkää ymmärtäkö millään lailla väärin), mutta jonkun vanhan loppu on aina jonkun uuden alku.

Niin kuin kuvan tekstikin sen kertoo, tämä on alku ihan mille vain. Ihan mille vain itse haluan. Se tuntuu niin vapauttavalle ja ihanalle. Eloisalle. Nautitaan tästä elämästä nyt kun täällä ollaan ja rakastetaan silloin kun ollaan valmiita, ei silloin kun ollaan yksinäisiä <3

You may also like

31 Comments

 1. Ihana teksti ja pystyn samaistumaan tuohon melko tavalla… Kommentoin myös silloin kaksi kuukautta sitten, enkä osaa olla kommentoimatta nytkään. ;-) Omalla kohdallani eteenpäin siirtyminen vaati nimenomaan hurjasti rohkeutta; olisi ollut niin helppoa jäädä siihen vanhaan, jo tavaksi tulleeseen elämään. Mutta kun koko ajan tunsin sisimmässäni, että se ei ole sitä mitä elämältäni haluan.

  Nyt pari vuotta eron jälkeen alan hiljalleen ymmärtämään, että minä todella olen se, jolle tämä elämä tapahtuu ja vain minä itse voin vaikuttaa siihen, mihin elämääni suuntaan. Tämä prosessi onkin lisännyt valtavasti itsetuntemustani, kun on ollut pakko pysähtyä ja miettiä, mitä haluan. Vieläkään en tiedä tarkemmin, mitä se on, mutta kuten sinäkin totesit, raamit olen jo siihen luonut ja nyt nautin avoimin mielin siitä, mitä vastaan tulee. :-)

  – Emppu / http://www.valkoistajamakeaa.blogspot.fi

 2. Ihanasti kirjoitettu. Minun mielestä olet juuri rohkea, kun olet uskaltanut muuttaa tilanteen, ja kuunnella sydäntäsi. Niin moni jää helposti siihen “tuttuun elämään”, eikä ehkä koskaan tule niin onnelliseksi kuin voisi tulla. Tsemppiä uuteen elämäntilanteeseesi!<3 Olisin myös halunnut kysyä, että osaatko sanoa, miten blogisi saa lisättyä bloggerin lukulistalle, haluaisin lukea juttujasi edelleen täällä MeNaisten puolella. Jos kopioin suoraan osoitteesi, se ei toimi Bloggerissa:/

  lili / http://lililii.blogspot.fi

 3. Heippa Sofie! :)

  En ole sinulle ikinä kommentoinut, koska olen vasta hiljattain löytänyt sun blogin. Ja ONNEKSI löysin. Ihan ensimmäisenä mietin mielessäni, miten KAUNIS nainen tuolla ruudun takana kirjoitteleekaan. Kaunis Sofie.

   

  Jotenkin minä vain ihailen sinua ihmisenä. On aina yhtä ihanaa joka päivä tulla katsomaan Avec Sofie blogi, mitä kaikkea ihanaa hän tällä kertaa kirjoitteleekaan. :) Ihanaa, kun kirjoitat tätä blogia. Kiitos. 

 4. Hienosti kirjoitettu! Tähän oli todella helppo samaistua ja itsellä omasta keväisestä erosta samanlaisia ajatuksia, kun sullakin. Välillä tuntuu, että muiden on vaikea ymmärtää omia ratkaisuja, mutta itse tiedän tämän olevan oikea ratkaisu. Oon tosi vahvasti aina ollut sellainen fiilis-persoona ja jostain syystä yritin ajatella järjellä viime talvena ja lopulta oli vaan pakko myöntää huijaavansa itseään.

   

  Emmi L.

  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 5. Heippa!

  Vähän tosiaan harmittaa, että en niitä kommenttejanne ottanut blogimuutossa mukaan. Mietin vain silloin, että parempi kun ne jäävät sinne entiseen elämään ja Indiedaysiin. Ne olivat niin kauniita ja muistan kyllä kommenttisi <3

   

  Niin. Harmillista on, että moni tosiaan jää sinne entiseen ja turvalliseen. En ole ihan varma iästäsi, mutta ainakin minun oli vain tehtävä nyt eikä viiden vuoden päästä.

  Niin se juurikin menee. Just vain sinä ja minä voidaan päättää mitä me halutaan täällä tehdä.

  Jes, juuri näin. Avoimin mielin :)

 6. Heippa!

  No ihmisiä me vaan kaikki olemme ja kai tässä pääpyrkimyksenä on jokaisella olla onnellinen. Yksin tai joskus ehkä yhdessä. Sitä en vielä tiedä :)

   

  Hmm. Heitän kysymyksen Sanomien it-hepuille. Tämä ei ole enää wordpressin alla, niin en osaa suorilta käsiltä sanoa..

 7. Voi miten ihana kuulla, että pidät blogistani <3

   

  Yritän parhaani mukaan tehdä tästä blogista itselleni ja myös teille sellaisen paikan missä on kaikkea kivaa ja ei niin arkista asiaa :)

 8. Niinhän se on. Minusta tuntuu myös samalta eli ainakin vielä olen todella tyytyväinen ratkaisuuni. Ehkä myöhemmin kadun, mutta aika näyttää :)

  Niin, sydän sanoo totuuden ja joskus se järki ei meinaa kuulla niitä asioita ei sitten millään.

   

  Halaus

 9. Heh, ei nyt ole. Ihan niin nopea en liikkeissäni ole. Ja vaikka olisi, en häntä blogiini edes toisi, niin kun en myöskään entistä poikaystävääni.

 10. Ootko Sofie lukenut “Viiniä keittiössä” -kirjan josta juuri tänään bloggasin? Sopi niin hyvin ja tulit kyllä mieleen…. ❤️ Varmasti moni valitsee helpoimman ja jää johonkin, mikä ei pidemmän päälle ole paras vaihtoehto tai tee onnellisemmaksi… Uusi ihania kokemuksia kohti siis, elämäl tarjoaa meille paljon vaihtoehtoja

 11. Ootko Sofie lukenut “Viiniä keittiössä” -kirjan josta juuri tänään bloggasin? Sopi niin hyvin ja tulit kyllä mieleen…. ❤️ Varmasti moni valitsee helpoimman ja jää johonkin, mikä ei pidemmän päälle ole paras vaihtoehto tai tee onnellisemmaksi… Uusi ihania kokemuksia kohti siis, elämäl tarjoaa meille paljon vaihtoehtoja

 12. Tsemppiä :) On se helppo muiden arvostella ja ihmetellä toisten ratkaisuja. Se on kuitenkin niin, että jokainen itse tietää parhaiten sen, mikä on itselleen parasta :) ja kyllä minusta ainakin on hienoa,että teit tälläisen ratkaisun joka ei välttämättä ole kaikille niin helppo ja jotkut eivät uskalla tehdä sitä koskaan !

  Itsekin ilmoitin vähän aikaa sitten omassa blogissani että muutamme erillemme poikaystävän kanssa mutta olemme silti yhdessä ja tämän johdosta sain en niin kivoja kommentteja liittyen ratkaisuumme mutta mitäs ne muut on sanomaan meidän ratkaisuumme, eivät yhtään mitään :)

  Miims

 13. Löysin blogisi sattumalta noin kuukausi sitten, ja jäin heti koukkuun. En ole aiemmin edes hirveästi blogeja lueskellut, mutta nyt huomaan päivittäin tsekkaavani, mitä sinulle kuuluu. Itselläni on myös takana harvinaisen vaiherikas ja raskas vuosi, johon on mahtunut ero pitkästä suhteesta ja uuden rakkauden löytyminen. Ei ole helppoa hypätä pois vanhasta ja turvallisesta, vaikka on jo pitkään tiennyt, että niin pitäisi tehdä. Kaikki kaverini eivät edelleenkään edes tiedä tästä muutoksesta, ja olen kuullut monien kuiskuttelevan selkäni takana, etteivät he ymmärrä minua ollenkaan. Mutta kuten sanoit, jokaisella on vain tämä yksi elämä elettävänä, eikä sitä kannata elää kenellekään muulle kuin itselle. Tsemppiä pimeneviin iltoihin <3 

   

  -maria-

 14. Jokainen on vastuussa omasta onnellisuudestaan, joten on hienoa, että toimit. Elämä on niin lyhyt, että päätöksiäkin joutuu välillä tekemään, vaikka ne eivät helppoja olisikaan. 

  Sä tulet pärjäämään upeasti. <3

   

  IMAGE

 15. Voi Sofie, mä ymmärrän ainakin niiiin mitä sä tällä tarkoitat! Ja sitä en todella ymmärrä, miksi ihmiset jumittaa onnettomissa ja toimimattomissa parisuhteissa, kun kerran me kaikki vain eletään (ainakin itse uskon niin). En nyt sano että pitäisi tietenkään heittää hanskat tiskiin tosta noin vaan, mutta kyllä sen sitten sydämessään tietää jos hommasta ei vaan tule mitään. Teit hyvän päätöksen sen perusteella mitä olet itse fiiliksistäsi nyt kertonut! Musta on todella surullista että ihmiset jumittavat “huonoissa” parisuhteissa ja ns. tuhlaavat elämänsä niissä.. :( Parisuhde voi olla joko kuluttava tai voimaannuttava..mutta mielestäni sen kuuluisi olla ainoastaan voimaannuttava ja jos se on jotain muuta pitemmän päälle, ei siihen ole syytä jäädä. Uskon että jokaiselle kyllä löytyy ennemmin tai myöhemmin ihminen jonka kanssa hommat sujuu kauheasti yrittämättä/tappelematta ja olo on kuin olisi tullut kotiin, anam caransa luo. :) Erosin itse vuosia sitten useamman vuoden kestäneestä kihlauksesta ja se oli yksi parhaista päätöksistä elämässäni. On vain niin paljon helpompi hengittää ja olla onnellinen nykyään, itselleni sopivan kumppanin vierelleni löytäneenä. Eikä onnen pitäisi siitä ajatuksesta lähteä et on löydyttävä vierelle joku voidakseen olla onnellinen, vaan siitä että oma elämä tekee onnelliseksi omien valintojen kautta ja sitä voi onnea täydentää kumppani/perhe, jos sellaista halajaa. Ihanaa että olet viime aikoina kirjoitellut tälläisistä pintaa syvemmälle menneistä asioista. Vaikka niitä on varmasti vaikea jakaa ja tuntuvat äärettömän henkilökohtaisille, niin toisaalta ne voi olla jolle kulle elämää muuttavia juttuja ja muutenkin terapeuttista luettavaa :)

  Bella

 16. “Olen jollain lailla ollut ehkä hivenen hämmentynyt saamistani kommenteista erooni liittyen. Olen ollut hämmentynyt niin hyvällä ja välillä kai vähän huonollakin tavalla. Olen kumminkin miettinyt asian niin, että tämä oli minun päätökseni ja loppujen lopuksi se olen vain ja ainoastaan minä joka sen kanssa tulen elämään.”

  “Sitä paitsi, ja vaikka olen kuulemma ”tämän ikäinen”, niin minulla on kumminkin vielä se 2/3 jäljellä tätä elämää, niin miksi en ainakin yrittäisi tehdä siitä enemmän minun näköiseni?”

  “Yksi sanoista, jonka olen kuullut tässä viimeisten kuukausien aikana hyvin monta kertaa, on R-O-H-K-E-A. Rohkea? Ei siinä nyt ole minun mielestä mitään sen kummempaa tekemistä rohkeuden kanssa jos haluaa yrittää tehdä loppuelämästään onnellisemman. “

   

  Ehkä eniten tämä kirjoittamasi johdatti minut ajattelemaan seuraavaa; ajatteluuni vaikuttavat toki eniten oman elämäni kokemukset ja saatan siis lukea riviesi välistä jotain, mitä siellä ei todellisuudessa ole. Muttamutta…

  Oman, radikaalin elämänmuutokseni myötä olen hetkittäin hämmästellyt, miten auliisti ja tahdittomasti hyvätkin tuttavat kokevat olevan korrektia kommentoida toisen syvästi henkilökohtaisia asioita. Kysymys on luonnollisesti enemmän onnettomista sanavalinnoista tai halusta lähestyä rempseän rehellisesti eräänlaisessa kriisitilanteessa, mutta jotenkin itse olen aina ajatellut, että hienotunteiset käytöstavat suojelevat sosiaalisessa kanssakäymisessa ylilyönneiltä ja tarpeettomalta mielipahalta. Hienotunteisella tarkoitan sitä, että syvästi henkilökohtaisia aiheita kuten parisuhde, suru, lapsettomuus, tulisi lähestyä hyvin hienotuntaisesti ja varovasti, koska siitä ei ole koskaan mitään haittaa. Kaikesta ei aina tarvisi olla niin valmista, ääneen sanottua mielipidettä; läsnä voi olla myös hiljaa, ja odottaa toisen aloitetta. 

  Kaunista syksyä sinulle. Blogisi lukeminen on minulle mieluisa päivittäinen harrastus, ja saan siitä inspiraatiota erityisesti ruoanlaittoon ja yhteisiin illanviettoihin ystäväni ja rakastettuni kanssa (kyllä, elämänmuutokseni liittyi nimenomaan häneen…)

   

 17. Heippa sinä <3

   

  En, mutta aion varmasti lukea sen! Nimenomaan, uusia kokemuksia kohti :)

  Toivottavasti näemme pian <3

 18. Ehkä joskus herään siihen, että tein virheen, mutta nyt ainakin tuntuu hyvältä olla yksin. Oudolta, mutta ihan hyvältä. Nyt minulla on aikaa keskittyä itseeni ja minulle tärkeisiin asioihin :)

 19. Kiva kun olet löytänyt luokseni :)

   

  Sain parhaimmalta ystävältäni joskus pyjamahousut Barcelonasta tuliaiseksi jossa oli teksti, joskus pitää vain luopua jostakin, että saa jotain parempaa. En nyt tiedä mitä se parempi on, tai tällä hetkellä se on tämä yksinolo ja sen tulevan odotus :)

  Niin, toisen unelmien kautta on vähän vaikea elää jos ne omat unelmat ovat todella erilaiset.

  Kynttilöitä ja villasukkia :)

   

 20. Heippa!

  Yep, “do what is right, not what is easy.” Se on vain ehkä nyt tämä aika, että asioita piti laittaa tärkeysjärjestykseen. Lapsia vai ei jne.

  Jep, niin me kaikki :) 

 21. Heip,

  niin, itselleen sitä ehkä eniten valehtelee. Eikä tässä hanskoja tosiaan ihan helpolla ole laitettu tiskiin. Haaveet vain oli niin erilaiset ja s ejos mikä oli surullista.

  Niin, varsinkin kun tässä ollaan kumminkin suhteellisen nuoria vielä. En sano, että olin huonossa suhteessa. Unelmat olivat vain erilaiset.

  Niin, minulla on tuollaisia esimerkkejä vähän liiankin lähellä, niin sen takia ehkä olen katsonut vain vierestä ja ottanut toisten “virheistä” opikseni.

  Onnea sinulle <3 olet sen varmasti ansainnut.

  Niin no, parempi keskustella täällä kuin Vauva.fi-palstalla ;)

  Kivaa syksyä!

 22. Heh. En tiedä mitä lueskelet, mutta siellä ei varmaankaan ole mitä luulet ;)

  Niinhän se nyt vähän on. Itse olen ottanut vähän etäisyyttä ja keskittynyt vain työjuttuihin ja urheilemiseen.

  Näin juuri, he avautuvat ja puhuvat ketkä haluavat. Joskus se hiljaisuuskin voi kertoa enemmän kuin sanat. Näin itse ainakin sen asian näen.

  Nyt kun blogin päivittäminen onnistuu normaaliin tapaan niin päivittelen sitä ahkerammin mitä viime kuussa.

  Onnea uuteen rakkaudentäyttämään elämään <3

   

  Kiitos samoin <3

   

 23. Ihanasti kirjoitettu. Meillä on kuitenkin vain yksi elämä, ja jokainen on se sananlaskun mukainen oman onnensa seppä. 

  Toisinaan on vain helppo olla paikoillaan ja näennäisesti onnellinen, mutta vaatii kovasti rohkeutta muuttaa asioita. Hassuja ovat myös toisten ihmisen oletukset kunkin onnellisuudesta tai tarpeista. Ainahan niitä on, vaikka kuinka kuvittelisi, että itse tietää mikä itselle on parasta.

  Ihanaa, uudenlaista onnellista syksyä!

  Mi, http://livinginodda.blogspot.no

 24. Hei Sofie! 

  Olen vasta löytänyt blogisi ja pidän siitä todella paljon. Itse olen myös eronnut jokin aika sitten 8 vuoden parisuhteesta ja muutenkin tämä kirjoitus kosketti minua syvästi. Niin se vaan on että kukaan ulkopuolinen ei voi tietää mitä kahdella ihmisellä on suhteessaan ollut, eikä ero aina tarkoita sitä etteikö suhteessa olisi ollut paljon hyvää. Joskus ne polut vaan haarautuu, se ei vie suhteessa ollutta rakkautta pois. 

  Paljon kaikkea ihanaa sinulle <3

 25. Hei Sofie!

  Tätä sun blogia on kiva lukea ja katsella kauniita kuvia.Jatka samaan malliin =).Lukiessani erostasi minulle tuli äitini sanat mieleeni joka sanoi minun erotessani”Elämä on elämistä varten,ei suorittamista varten” Tsemppiä <3 kaikilla asioilla on jokin tarkoitus.

  Lämpimin ajatuksin Mia

 26. hei :)

  löysin juuri äsken blogisi täysin sattumalta ja olen nyt yhdellä istumisella selaillut Turun tarinasta tähän saakka :) Oletpa valloittava ja hieno tyyppi ja ihanan mielenkiintoisen oloinen ihminen – ihastuin Sinuun ihan heti saman tien!

  Ajattelin kommentoida ja lähettää Sinulle viestin jo paljon aiemminkin mutta en malttanut kun koko ajan vaan klikkasin edelliseen postaukseen mutta ehkä tässä on hyvä hetki. En tosin ole ihan varma saatko tiedon tällaisesta vanhempaan bloggaukseesi tulevasta kommentista.

  Duunikaverit varmaan ihmettelee tuossa vieressä miksi hymyilen vaan koko ajan tässä (joskin toki hymyilen muulloinkin :) ).. halusin nyt kirjoittaa ja päästä kertomaan että olet kyllä supervalloittava ja tunnut ajattelevan monesta asiasta hämmästyttävän samalla lailla, huh.

  Koska en tiedä mihin huomionosoituksen ja ilon toivotuksen sinulle voisi toimittaa niin ison ruusukimpun lähettämisen sijaan toivotan sulle tätä kautta hienoja hetkiä ja lämpöä sydämeesi – toivottavasti aurinko paistaa siinä kohdassa jossa olet :)

   

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*