Israel in pictures

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On hassua miten media muokkaa mielikuvia ja varsinkin vääristää niitä. Kun kerroin tulevani Israeliin, oli ensimmäiset kommentit tyylillä, ”hui, miten uskallat”, ”onkohan se nyt järkevää” yms. Monilla on Israelista mielikuvia pelkästään uutisten kautta ja ne mielikuvat ovat kyllä aika kaukana totuudesta. Täällä on todella turvallista ja enemmän minua on pelottanut esimerkiksi Barcelonassa mitä täällä.

Sodan jäljet toki näkyvät joissakin rakennuksissa, mutta vierelle nousee kovaa vauhtia pilvenpiirtäjiä, joten jäljet hautautuvat uusien pintojen tieltä. Vertaisin Tel Avivia Kuala Lumpurin kaltaiseksi sulatusuuniksi. Täällä on niin paljon kulttuureja sekaisin sulassa sovussa, niin arabeja kuin juutalaisiakin. Täällä ei näy katukuvassa minkäänlainen vihanpito vaikka naapuri olisikin muslimi. Ja se on minusta ihan äärettömän hienoa.

israel7 israel6 

En ole myöskään aiemmin kokenut sellaista lämpöisyyttä ja auttamisen kulttuuria mitä täällä on. Työkaverini sanoivatkin, että kun kaikki tulevat tänne vähän niin kuin sorrettuina, ei kenenkään tee mieli olla toiselle sen jälkeen kuin ystävällinen. Ystävällisyyden ja englanninkielen takia tuntuukin, että olen jenkeissä. Hassua miten täällä kuulee ihan myös sitä ”valley-girl”-aksenttia :D

israel5

israel4 israel1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elämä täällä menee samassa rytmissä mitä esimerkiksi Suomessa, töissä ollaan 8-17 ja kadut tyhjenevät 9 maissa, kun ihmiset menevät koteihinsa. Eli ei ole työtunteja Ranskan tai Italian tyyliin 09-21, vaan omalle elämälle jää myös aikaa. Perheen merkitys on täällä tosin hyvin samanlainen mitä Ranskassa.

Ruoka taasen on ihan mieletöntä! Tosi paljon vaikutteita ympäri maailmaa, niin Ranskasta, Japanista, Marokosta, Libanonista, Jenkeistä… Moni on kehunut Tel Avivin ravintolatarjontaa maasta taivaisiin, ja yhdyn kommentteihin täysin. Paljon kasvispohjaisia ruokia lihapatoja unohtamatta.

Nyt jo harmittaa, että kohta pitää lähteä täältä pois, sillä olisin mielelläni ollut täällä kauemminkin. Meidän piti aluksi reissailla ympäri maata, mutta kun kumpikin oli vähän enemmän loman tarpeessa, päätimme kerrankin vain olla paikoillamme ja jättää Jerusalemit seuraavaan kertaan. Mutta se on varma, että tänne on päästävä pian uudestaan <3

You may also like

12 Comments

 1. Olen ollut israelissa monta kertaa. Aivan ihana maa. Ja ruoka on todella hyvää. Aina reissun jälkeen ihmiset on kiinnostuneita millaista siellä on. Mut ei se haittaa on kiva kertoa ja muistella matkaa. Pidä hauskaa siellä.

  1. Heippa,

   missäpäin olet ollut? Ainakin Tel Aviv on ollut meille molemmille aivan ihana kokemus. Pampula on ollut täällä töiden takia monta kertaa ja hän sanookin että tämä on New York rannalla. Minulle tämä on turvallinen Barcelona.

   Ruoka on ihan järkyttävän hyvää – en halua lähteä täältä pois ;(

  1. Minusta täällä on paljon turvallisempaa mitä esimerkiksi Pariisissa. Joka paikassa voi kävellä yömyöhällä ja saa olla ihan rauhassa.

   Totta kai pitää muistaa, että naapurissa ollaan tästä maasta eri mieltä ja tilanne voi muuttua ihan minä hetkenä hyvänsä.

 2. Kauniita kuvia Israelista. Juuri eilen juteltiin poikaystävän kanssa ko. maasta ja mietittin, että miten kiva sinne olisikaan matkustaa. Hänellä voisi olla siellä työkuvioitakin, mutta todettiin että ehkä parempi sinne on reissata kuitenkin. En tiedä siellä asumisesta tosin yhtään mitään.

  Ruoka etenkin kiinnostaa ja olisi mun ehdoton ykkösaktiviteetti siellä. =)

  1. Saat kuvia pian lisää ;)

   Niin, jos on it-alalla niin täällä on varmasti töitä. Elämä on varmasti todella ihanaa ja leppoisaa täällä, mutta se leppoisuus voi loppua lyhyeen kun naapurit kiukustuvat. En tosin enään usko että mitään sen suurenpaa sotaa tänne syttyy.

   Ruoka kannattaa olla ykkösaktiviteetti täällä!

 3. Israel on ihana maa, olen käynyt siellä neljä kertaa ja en ikinä kyllästy. Jerusalem on ehdottomasti myös katsastamisen arvoinen paikka, joten kannattaa sielläkin käydä jos vain ikinä on mahdollista. ja Benedictin aamiaistarjonta on huikeaa. huhhuh! Niitä lisäkiloja reissulla on tullut ;)

  1. Meidän piti mennä sinne, mutta kuten varmasti tiedät, on liikenne täällä tosi hektistä, niin ei haluttu lähteä ajelemaan vaan päätettiin lomailla.

   Ja nyt pääsiäisenä kaikki on kumminkin kiinni, niin päätettiin jäädä Tel Aviviin.

   Oh Benedict, sitä tulee ikävä!

 4. Uhm, jaa. Että ärsyttää kun media luo mielikuvia ja totuus on ihan jotain muuta. :D Upea alue, kaikin puolin. Itse olin Jordaniassa. Vähemmän länsimainen kuin Israel ja aivan upea.

  Kuitenkin, usein on helppo maailmassa matkata ja nähdä vain kaunis pinta. Pidäthän mielessä, että maailmassa ja tietyissä maissa enemmän kuin toisissa on aitoja turvallisuusriskejä ja alaverkostoja, jotka saavat aikaiseksi ikävää jälkeä. Mukavaa seuraavaakin rantalomaa sinulle.

  1. Niin, olen usein törmännyt niin vääriistyneisiin mielikuviin. Jordania olisi ihana kokea myös. Itse haluaisin seuraavaksi Marokkoon.

   Totta kai on, mutta kun tuntuu, että ihmiset luulevat Israelia joksikin sotatantereeksi? Se tuntuu niin väärältä ja ikävältä. Totta kai pitää olla varovainen, mutta hysteeriys voitaisiin jättää pois.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*