Invest EU ja kesäni unelmalähettiläänä

[mittaustagi]

Ihanaa, nyt pääsen kertomaan teille aivan mahtavasta jutusta. Blogiurani varrelle on osunut monta aivan mieletöntä tapahtumaa, yhteistyötä ja ihmistä, joista en ole edes ikinä uskaltanut uneksia. Hyvin opettavainen ajatus blogiurastani ja muista asioista on niin itselleni kuin myös teille, pitää vain alkaa tekemään. Oppi tulee matkan varrella. Näitä oppeja ja tarinoita tulen nimittäin kertomaan teille Euroopan komission kampanjan Invest EU:n kanssa kaupallisessa yhteistyössä tämän kesän ja alkusyksyn ajan. Tämä on niin ihana ja inspiroiva yhteistyö, että en voi muuta kuin ihmetellä, että minne kaikkialle blogini tulee minut viemään.

Avec Sofié blog l Invest EU

Yhteistyön tarkoituksena on kertoa EU investointien vaikutuksista eri jäsenmaissa, sillä Invest EU-kampanja on käynnistynyt Suomen lisäksi myös 13:ssa muussa jäsenmaassa. No miten minä sitten liityn tähän kampanjaan? Tämän yhteistyön myötä käyn tapaamassa eri yrityksiä ja ihmisiä niiden takana eri jäsenmaissa, joille EU on myöntänyt rahoitusta, jotta hankkeet ja yritykset lähtisivät vauhdilla liikkeelle.

Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin yksi päätavoitteista on taloudellinen kasvu sekä uusien työpaikkojen luominen ja sen takia yrityksiä tuetaan erilaisin keinoin, jotta työpaikkoja saataisiin luotua jäsenmaihin lisää. Invest EU -kampanjan tarkoitus on nimenomaan näyttää, että millaisia suoria vaikutuksia EU:n investoinneilla on saatu konkreettisesti aikaan niin yritys- kuin myös henkilötasolla.

Avec Sofié blog l Invest EU

Oma konkreettinen esimerkki siitä miten Invest EU on tukenut lähipiiriäni, on entisen työkaverini yritys. Kävin häntä juuri tapaamassa Hollannissa ja tutustumassa, miten tekoäly auttaa maatalouksia. Ilman EU:n rahoitusta, työkaverini ei olisi voinut jättää päivätyötään ja panostaa kunnolla yritykseensä. Nyt on vuosi jo mennyt täyspäiväisenä yrittäjänä ja viime syksynä ystäväni yritys valittiin Web Summitissa vuoden startupiksi sekä viime viikolla Googlen demopäivässä the game changer -palkinnolla. Tämä on yksi läheisteni upeista tarinoista, jotka eivät olisi mahdollisia ilman EU:n investointeja. Ja tässä vielä muistuttaisin, että tuki on vasta alku ja siitä se työ vasta alkaakin :)

Toki EU:n investoinnit näkyvät ihan jokapäiväisessä arjessamme; koulutuksessa, liikenneinfrastruktuurissa tai vaikkapa terveydenhuollossa. Luulen, että tulevaisuudessa esimerkiksi Pariisin sähköautoverkoston kaltaisia hankkeita EU tulee rahoittamaan enemmän, jotta pääsisimme kulutuksessamme hieman ekologisempaan sekä luontoystävällisempään suuntaan.

Avec Sofié blog l Invest EU

Minulla on kesän aikana monta kivaa mahdollisuutta tavata ihmisiä näiden tukien takaa ja kertoa, että miten heidän elämä on muuttunut, kun on vain alkanut tehdä asioita oman unelman eteen. Sanoisinko, että olen EU:n lähettämä unelmalähettiläs, joka pääsee kertomaan ja inspiroimaan teitä myöskin seuraamaan sydäntä ja omia unelmia.

En osaa edes sanoin kuvailla, kuinka onnellinen olen tästä yhteistyöstä. Juuri tällaisten asioiden takia rakastan bloggaamista niin paljon, kun pääsen tekemään asioita, jotka ovat minulle tärkeitä, sekä tapamaan mielenkiintoisia ihmisiä. Tämä unelmalähettiläs aloittaa tämän viikon hymyissä suin – dream on!

You may also like

26 Comments

  1. Kiitos paljon!

   No minustakin tämä on nimenomaan ihan minunnäköinen yhteistyö. Olen niin täpinöissäni näkemässä uusia ihmisiä ja kuulemaan mitä tuilla on saatu aikaan.

 1. Hei.miten upea juttu, onnea!! Itse teen töitä juuri näiden EU- ja kansallisten yritystukien kanssa. Tervetuloa Hämeeseen tutustumaan Etelä-Suomen rahoituskuvioihin, olisi ihana tavata, luen blogiasi innolla. Ja onnea työhön

  1. Heippa, kiitos niin paljon :)

   Ihana, että blogikuvioni liippaa omaa työtäsi läheltä.

   Vielä en ihan tarkkaa aikataulua ja matkasuunnitelmaa tiedä, mutta lupaan pitää teidät ajantasalla :)

 2. Ihan mahtavaa! Kerrankin joku oikeasti mielenkiintoinen blogiyhteistyö. Odotan innolla! Onnea sulle, olet kyllä oikea valinta tähän :)

 3. Tämä uutinen on ihan mahtava juttu! Sofié olet just oikea ihminen tähän hommaan. Mitä kaikkea tästä vielä seuraakaan jään odottamaan ovien avautumista… Voi että, miten voikin tulla toisen puolesta näin iloiseksi vaikkei edes tunneta. :) Paljon onnea uuteen ja haastavaan yhteistyöhön!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*