Huolehdi ihosta – katso purkkia syvemmälle

Vaikka postauksen kuvat ovat suhteellisen kepeät, asia ei ole. Ystäväni oli luonani tammikuussa ja sunnuntaisella kävelyllä eksyimme apteekkiin, jossa pystyi tekemään ihoanalyysin. Moni voisi ajatella tämän laiteen olevan vain lisämyynnin saamiseksi, mutta itse ainakin koin analyysin todella mielenkiintoiseksi ja jollain lailla myös helpottavaksi.

Blogissani jos jossain on paasattu auringon vaaroista. Olen ehkä jollain lailla jopa pelännyt aurinkoa, vaikka toisaalta en rakasta mitään muuta enemmän kuin kesää. Vaikka auringossa olen kesät talvet, on minulla aina kasvojani suojaamassa SPF 40 kertoiminen voide. En pelkää ryppyjä, vaan muita syvempiä jälkiä mitä aurinko jättää.

 

Ihosta

Kun istahdit apteekissa penkkiin ja kuvattavaksi, oli mielessä yksi asia. Nyt näkisin ihoni pintaa syvemmältä ne kaikki sisäiset arvet mitä aurinko on tehnyt. Olen nimittäin ollut pienestä pitäen kesäni veden äärellä, niin lapsuuden vesileikit ovat varmasti jättäneet ihooni auringosta muistoja.

Puolittain pelkäsin tuloksia, mutta onneksi sain auringon osalta puhtaat paperit. Olin tehnyt kotiläksyt hyvin ja voiteiden käyttö näkyi eikä lapsuuden kesistä tai rantatuolissa makoiluista ollut ihossani minkäänlaisia jälkiä. Olin jollain lailla todella helpottunut.

Ihoa

Yksi asia tosin ei mennyt niin mallikkaasti ja se oli silmänympärysalueesta huolehtiminen. Analyysin kuvissa näkyi ihoni kuivat alueet ja kuvaa pystyi muokata, että miltä näyttäisin kymmenen vuoden päästä, jos en vaihtaisi voidettani. Oma voiteeni meni siltä istumalta vaihtoon, sillä se ei selkeästi ole toiminut minun ihollani.

stay2

Tämä oli ehkä minulle itsellenikin hyvä esimerkki siitä, että jokaisen pitäisi löytää ne omat tuotteet eikä tuudittautua suosituksiin varsinkin kuin hoidetaan ihoa, eikä vain meikata. Tiedän että tällaisia ihoanalyysi laitteita löytyy kosmetologeilta, joten suosittelen käymään ennen kuin menette seuraavalle aurinkolomalle tai alatte valita uusia tuotteita meikkipussiin. Aina kun ei kannata valita kosmetiikkaa vain suositusten tai purkin ulkomuodon takia ja joskus on hyvä käydä kuuntelemassa ammattilaisen neuvoja. Analyysi kertoo ihon puhtauden tason, kuivuuden ja erilaisten säteilyjen aiheuttamista vaurioista, joten pelkästä auringon säteilyanalyysistä tässä ei ole kyse. Jos siis jotain voin suositella, niin tätä analyysia ehdottomasti.

You may also like

8 Comments

  1. Heippa,

   en halua pelotella, mutta nämä ovat tärkeitä asioita. Analyysi myös näytti mitkä ihon kohdat keräävät eniten likaa ja se myös näyttää jos omat puhdistusrutiinit eivät ole kunnossa.

   Suosittelen tätä analyysia todella lämpimästi ja vien sinut tänne kun tulet Pariisiin <3

 1. Hmm. Olisi todella mielenkiintoista käydä katsomassa mitä tuollainen analyysi sanoisi minun ihostani. Noin vuosi sitten muutin pari olennaista osaa ravinnonsaannistani, koska ihonhoidostakin 80% tulee siitä, mitä pistää suustaan alas ja hylkäsin kokonaan kaikki vesipohjaiset ihonhoitotuotteet ja vaihdoin ne aloevera pohjaisiin.
  Tämä siksi, koska vesi ei imeydy ihoon, jolloin kaikki ne rasvan kalliit, hoitavat aineet jäävät siihen ihon pinnalle. Aloevera vie ne aina sinne verinahkaan asti, josta se iho kasvaa.
  Mun iho ja hiukset ei ole koskaan voineet näin hyvin ja mä olen atoopikko. Nykyisin atopiaoireista ei ole tietoakaan.

  1. Heippa,

   totta, pitäisi itsekin vähän katsoa enemmän noiden vesipohjaisen voiteiden perään. Pitääkin katsoa onko näin myös kasvovoiteessani. Silmän ympärysihoon tarvitsen ainakin uuden vaihtoehdon.

   Olisi kiva kuulla mitä ruokavaliossasi vaihdoit? Omat hiukseni kun menevät ihan koppuraksi jos en leikkaa niitä kolmen kuukauden välein.

   Minulla on luonnostaan niin kuiva iho, että sitä ei ole kiva edes näyttää ilman kunnollista öljyämistä tai rasvausta.

   Olisin onnellinen jos kertoisit mitä ruokavaliossasi vaihdoit?

   1. No niin. Minä itseasiassa lisäsin ruokavaliooni kunnolliset ravintolisät. Ikävä tosiasia on se, että meidän ruuan ravintoarvo on köyhtynyt niin paljon, että me oikeasti tarvitaan tasapainoiseen ruokavalioon hieman lisäapua. Mutta ravintolisissä ja vitamiineissa on vielä se, että niiden pitäisi olla luonnollisessa muodossa jotta meidän elimistö osaisi niitä hyödyntää. Apteekin puteleissa ne on poikkeuksetta synteettisiä, eikä ne siinä muodossa edes imeydy. :( Kun aloin terveellisen ruokavalion lisäksi syömään kunnollisia, luonnollisia ravintolisiä niin mun atopia rauhoittui ja hiuslaatu yksinkertaisesti muuttui kokonaan. Mä en enää suostu edes koskemaan synteettisiin vitamiineihin.

 2. Sait todella miettimään, “miltä näyttää ihoni kymmenen vuoden päästä”. Sitä helposti elää ihon hoidossa aina fiiliksen mukaan!
  Auts. Tähän panostan. Kiitos!

  -Isla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*