House Doctor

Kuvat: Sköna Hem

Nyt tökkii. Kotini nimittäin. Muutimme tähän asuntoon viime keväänä ja en kiireiden takia kerennyt tehdä kodillemme mitään ennen Helsinkiin muuttoamme. Palasin Vaasaan hetki sitten ja nyt alkaa seinät taas kaatumaan päälle. Aluksi ajattelin, että en viitsi nyt vuoden takia panostaa ihan hirmuisesti kotiimme, sillä muutamme täältä kohta kumminkin sitten taas pois. Olin ajatellut, että jätän melkein kaikki huonekaluni Vaasaan enkä vie juuri mitään mukanani. Ensinnäkin sen takia, että jos jotain inhoan niin muuttamista ja toiseksi, en enää jaksa katsella näitä huonekaluja.

Olen nyt taas katsellut kotiamme, enkä kestä tätä. Näitä karvamattoja, tapettaja ja tummia huonekaluja.Haluaisin myydä nämä kaikki pois ja laittaa edes jotain uusiksi. Keittiön tuolit olen jo päättänyt. Juttelin jo ompelijankin kanssa, että millaiset verhot ja tyynyt haluan. Päiväpeittokin pitää mennä uusiksi (taas). Yhden vitriinin ajattelin itse hioa ja maalata, sillä siinä ei ole muta vikana kuin väri. Televisiosta voisin luopua ihan kokonaan, sillä se on kammottavin esine mitä tiedän. Nyt meillä on televisiolle kaappi (saa kivasti piiloon ;)), mutta se on liian iso tähän tilaan. Jos asuisin yksin, niin minulla ei edes olisi televisiota, sillä en katso sitä ikinä. Minulla on televisiolle kumminkin jo pöytä, mutta sekin vaatii hieman hiomista ja maalia.

Yritän nyt parhaani mukaan luopua kaikesta vanhasta ja ostaa tilalle juuri sellaisia juttuja, joista oikeasti pidän. Ongelmallista on vain, että en tiedä miten. En pidä itsepalvelukirpputoreista, sillä mielummin myisin tavarani itse. Mielestäni Vaasassa ei ole sellaista kirpputoria missä voisi mennä itse henkilökohtaisesti myymään. Olenko väärässä?

Tulette tämän syksyn aikana näkemään aika paljon DIY-juttuja ja kotini muuttumista. Olen huomannut itsestäni, että minulla vaihtuu mielihalut niin nopeasti, että minun on pakko yrittää ostaa todella simppeleitä juttuja. Yritän nyt hankkia kotiini sellaisia elementtä, jotka olisi helppo siirtää sitten ensi keväänä uuteen ja vähän pysyvämpään kotiin. Yläpuolella olevissa kuvissa on paljon sellaista mistä tykkään; betoninen lattia, valkoinen tiiliseinä, ilmavia huonekaluja, paljon valoa ja isoja ikkunoita.

You may also like

28 Comments

 1. Mullakin on kotona täysremontti menossa :/ Aika rankkaa puuhaa kaiken muun arjen seassa.
  Ilolla odotan inspiraatiota oman kodin laittamiseen :)

  1. Remontti on kyllä aikamoista rumbaa. Pienenä muistan kun isällä oli aina jokin projekti. Joskus se rakensi venettä, toisinaan laajensi taloa tai rakensi autotallin uudestaa :D
   Tykkään tehdä itse asioita, mutta remontoinnin jätän toisten hommaksi.Tällaisia pieniä juttuja tosin tykkään tehdä itsekin. Minulla on ihan oma hiomakone meidän autotallissa niin minun pitäisi vain saada nuo huonekalut sinne ja remppavaatteet päälle :)
   Lupaan tehdä teille aina jonkin pienen updaten, että mitä muutoksia olen kodissani saanut aikaiseksi. Toivon mukaan ensimäisistä saatte kuulla jo tällä viikolla :)

 2. Mullakin on kotona täysremontti menossa :/ Aika rankkaa puuhaa kaiken muun arjen seassa.Ilolla odotan inspiraatiota oman kodin laittamiseen :)

 3. Remontti on kyllä aikamoista rumbaa. Pienenä muistan kun isällä oli aina jokin projekti. Joskus se rakensi venettä, toisinaan laajensi taloa tai rakensi autotallin uudestaa :D Tykkään tehdä itse asioita, mutta remontoinnin jätän toisten hommaksi.Tällaisia pieniä juttuja tosin tykkään tehdä itsekin. Minulla on ihan oma hiomakone meidän autotallissa niin minun pitäisi vain saada nuo huonekalut sinne ja remppavaatteet päälle :)Lupaan tehdä teille aina jonkin pienen updaten, että mitä muutoksia olen kodissani saanut aikaiseksi. Toivon mukaan ensimäisistä saatte kuulla jo tällä viikolla :)

 4. Moikka! täälä vaasassa ei ole kyllä sellasta kirpparia.Muutenhan itsepalvelu kirppiksiähän on ainakin Adam&Ewa ja suvikirppis,suvikirppiksellä on ainakin ollut jotain isoja ruokapöytiäkin joskus myynnissä ja vaasan myllykirppis on mainostanut että siellä myydään antiikkia ja myös huonekaluja toivottavasti tosta oli jotain apua:)

  1. Kiitos :)))
   Mä haluaisin itse mennä myymään, koska niissä itsepalvelukirppiksillä joutuu ravaamaan joka päivä katsomassa, että onko kaikki ok. Muutenkin se olisi niin paljon helpompaa sillä ei tarvitsisi hinnoitella tuotteita.

 5. Moikka! täälä vaasassa ei ole kyllä sellasta kirpparia.Muutenhan itsepalvelu kirppiksiähän on ainakin Adam&Ewa ja suvikirppis,suvikirppiksellä on ainakin ollut jotain isoja ruokapöytiäkin joskus myynnissä ja vaasan myllykirppis on mainostanut että siellä myydään antiikkia ja myös huonekaluja toivottavasti tosta oli jotain apua:)

 6. Moikka! Voisitkohan myydä sun kalusteita ja muita vaikka huuto.netissä? Tiedän tuon tunteen kun näkee mielessään miltä oman kodin pitäisi näyttää, mutta se onkin jotain ihan muuta. Mutta sisustaminen on ihanaa, joten uutta kohti vain ja kaikesta häiritsevästä eroon. Ja kiva jos saat television piilotettua. Se onkin jotenkin sellainen energiasieppo. Itselläni ei ole ollut televisiota vuosiin, eikä sitä kyllä koskaan kaipaakaan, kun ei ole oikein aikaa edes katsella. Ja hei! Mä en oo taas ehtinyt kommentoimaan yhtään mitä kaikkea täällä on tapahtunut! Siis ONNEA ihan hurjasti sekä uudesta osoitteesta, että ennen kaikkea kirjasta! Sehän on ihan mieletön juttu! :) Se pitää sitten hankkia itsellekin. :)

  1. Olin vain niin loppu viime keväänä kaikesta koulustressistä, niin en edes kerennyt keskittyä siihen että miltä koti näyttää. Kuljin jossain ihme sumussa ja tein vain kursseja ja odottelin samalla maisteriohjelman tuloksista. Ja jos en olisi siihen ohjelmaan päässyt, niin olisin varmasti jäänyt Helsinkiin. Niin senkään takia en kodillemme viitsinyt tehdä mitään. Yksi syy miksi seiniä ei ole vielä maalattu on vuokraemäntämme. Hän on siis itse sitä mieltä, että 8 vuotta sitten laitetut tapetit ovat edelleen tätä päivää… Joudun kohta ottamaan taas puhelua Birgitalle ja ruinaamaan edes yhden seinän valkoiseksi.

   Ongelmahan on vain se, että täällä tuntuu häiritsevän kaikki! Mutta mun pitää oikeasti päästä eroon tän syksyn aikana näistä tavaroista, sillä turhaan en mitään Helsinkiin mukanani vie.

   Olin viikon yksikseni kotona ja ilman telkkaria. Oli ihanaa, kun mistään ei kuulunut mitään ääntä ja sai olla ihan rauhassa. Se hiljaisuus loppui eilen kun herraseni palasi telkkarin kera..

   Oi kiitos Saija :`)

 7. Moikka! Voisitkohan myydä sun kalusteita ja muita vaikka huuto.netissä? Tiedän tuon tunteen kun näkee mielessään miltä oman kodin pitäisi näyttää, mutta se onkin jotain ihan muuta. Mutta sisustaminen on ihanaa, joten uutta kohti vain ja kaikesta häiritsevästä eroon. Ja kiva jos saat television piilotettua. Se onkin jotenkin sellainen energiasieppo. Itselläni ei ole ollut televisiota vuosiin, eikä sitä kyllä koskaan kaipaakaan, kun ei ole oikein aikaa edes katsella. Ja hei! Mä en oo taas ehtinyt kommentoimaan yhtään mitä kaikkea täällä on tapahtunut! Siis ONNEA ihan hurjasti sekä uudesta osoitteesta, että ennen kaikkea kirjasta! Sehän on ihan mieletön juttu! :) Se pitää sitten hankkia itsellekin. :)

  1. No pitää nyt vikonlopun aikana ottaa muutama kuva ja laittaa ne sinne. Haluaisin vain, että joku kantaisi kaiken pois :D

   Jee, niitä on tulossa :)

 8. Minäkin ehdottaisin huuto.netiä paikaksi, jossa voisit myydä vanhoja huonekalujasi. Odotan innolla mahdollisia DIY-juttujasi!

 9. Heissan,

  Fb:stä löytyy Vaasan alueen sisustuskirppari, Vaasan alueen maalaisromanttisen sisutuksen kirpputori, sekä Vaasan alueen FB-kirppis. Itselläni on vain jälkimmäisestä kokemusta … myin vanhan sänkyni uuden tilalta pois n. viikossa, eli aika nopsasti tavara vaihtoi omistajaa, eli en voi muuta kuin suositella :)

 10. Heissan,Fb:stä löytyy Vaasan alueen sisustuskirppari, Vaasan alueen maalaisromanttisen sisutuksen kirpputori, sekä Vaasan alueen FB-kirppis. Itselläni on vain jälkimmäisestä kokemusta … myin vanhan sänkyni uuden tilalta pois n. viikossa, eli aika nopsasti tavara vaihtoi omistajaa, eli en voi muuta kuin suositella :)

 11. Jotenkin kuulostaa tutulle! Meillä on 40 neliöinen asunto, ihan sopiva asumiseen, mutta säilytystilaa on niin vähän, että laatikoita ja pussukoita on kokoajan lattialla, nurkissa, tiellä jo valmiiksi pienessä asunnossa. Ärrrrrrsyttävää :/ Vuokrakämpässä tulee kokoajan ajateltua, että kannattaako sitäkään nyt hankkia, jos vaikka puolen vuoden päästä muutetaan ja sitten se sohva ei enää sovi seuraavaan kotiin.. Mutta kun nykyinenkin on kauhee :)

  Joka tapauksessa pienetkin uudistukset tuo tosi paljon kivaa kotiin ja ajattomat hankinnat voi aina siirtää seuraavaankin asuntoon. Sun suunnitelmat kuulostaa ja näyttää ihanille!

 12. Jotenkin kuulostaa tutulle! Meillä on 40 neliöinen asunto, ihan sopiva asumiseen, mutta säilytystilaa on niin vähän, että laatikoita ja pussukoita on kokoajan lattialla, nurkissa, tiellä jo valmiiksi pienessä asunnossa. Ärrrrrrsyttävää :/ Vuokrakämpässä tulee kokoajan ajateltua, että kannattaako sitäkään nyt hankkia, jos vaikka puolen vuoden päästä muutetaan ja sitten se sohva ei enää sovi seuraavaan kotiin.. Mutta kun nykyinenkin on kauhee :) Joka tapauksessa pienetkin uudistukset tuo tosi paljon kivaa kotiin ja ajattomat hankinnat voi aina siirtää seuraavaankin asuntoon. Sun suunnitelmat kuulostaa ja näyttää ihanille!

 13. Kiitos :)))Mä haluaisin itse mennä myymään, koska niissä itsepalvelukirppiksillä joutuu ravaamaan joka päivä katsomassa, että onko kaikki ok. Muutenkin se olisi niin paljon helpompaa sillä ei tarvitsisi hinnoitella tuotteita.

 14. Olin vain niin loppu viime keväänä kaikesta koulustressistä, niin en edes kerennyt keskittyä siihen että miltä koti näyttää. Kuljin jossain ihme sumussa ja tein vain kursseja ja odottelin samalla maisteriohjelman tuloksista. Ja jos en olisi siihen ohjelmaan päässyt, niin olisin varmasti jäänyt Helsinkiin. Niin senkään takia en kodillemme viitsinyt tehdä mitään. Yksi syy miksi seiniä ei ole vielä maalattu on vuokraemäntämme. Hän on siis itse sitä mieltä, että 8 vuotta sitten laitetut tapetit ovat edelleen tätä päivää… Joudun kohta ottamaan taas puhelua Birgitalle ja ruinaamaan edes yhden seinän valkoiseksi.Ongelmahan on vain se, että täällä tuntuu häiritsevän kaikki! Mutta mun pitää oikeasti päästä eroon tän syksyn aikana näistä tavaroista, sillä turhaan en mitään Helsinkiin mukanani vie.Olin viikon yksikseni kotona ja ilman telkkaria. Oli ihanaa, kun mistään ei kuulunut mitään ääntä ja sai olla ihan rauhassa. Se hiljaisuus loppui eilen kun herraseni palasi telkkarin kera..Oi kiitos Saija :`)

 15. No pitää nyt vikonlopun aikana ottaa muutama kuva ja laittaa ne sinne. Haluaisin vain, että joku kantaisi kaiken pois :DJee, niitä on tulossa :)

 16. Meidän koti on 47 neliötä, mutta sauna ja kylpyhuone vie ihan hirvittävästi neliöitä.

  Se on myös yksi syy,että haluan tavaroistani eroon, sillä en tiedä missä ja minkäkokoisessa asunnossa vuoden päästä asun. Meillä on nyt kumminkin aika paljon huonekaluja, niin jostain se on karsittava :)

  Ajattelin aluksi, että en enää Vaasaan viitsi hirveästi ostaa mitään, mutta sitten taas toisaalta, miksi en alkaisi jo täällä ollessani luopumaan tavaroistani ja korvaamaan niitä sellaisilla jutuilla joista olen aina haaveillut?

  Niin, klassikot on aina klassikkoja ja ne näyttää aina hyvältä :) Mä olen viimeiset neljä vuotta haaveillut yksistä tuoleista, mutta juurikin tän Vaasa factorin takia en ole viitsinyt niihin santsata. Mutta samapa tuo mitkä tuolit sinne muuttokuormaan pakkaa :)

 17. Meidän koti on 47 neliötä, mutta sauna ja kylpyhuone vie ihan hirvittävästi neliöitä.Se on myös yksi syy,että haluan tavaroistani eroon, sillä en tiedä missä ja minkäkokoisessa asunnossa vuoden päästä asun. Meillä on nyt kumminkin aika paljon huonekaluja, niin jostain se on karsittava :)Ajattelin aluksi, että en enää Vaasaan viitsi hirveästi ostaa mitään, mutta sitten taas toisaalta, miksi en alkaisi jo täällä ollessani luopumaan tavaroistani ja korvaamaan niitä sellaisilla jutuilla joista olen aina haaveillut? Niin, klassikot on aina klassikkoja ja ne näyttää aina hyvältä :) Mä olen viimeiset neljä vuotta haaveillut yksistä tuoleista, mutta juurikin tän Vaasa factorin takia en ole viitsinyt niihin santsata. Mutta samapa tuo mitkä tuolit sinne muuttokuormaan pakkaa :)

 18. findit.fi on myös hyvä sivu myydä näin Vaasan alueella. Tai sitten laitat blogiisi kuvia niin etköhän pääse huonekaluistasi eroon ;)

  1. Niin olen kuullut! Ajattelin laittaa ne tänään juurikin sinne myyntiin, sillä en vaan jaksa niitä enää :D
   Hih, no kotikuvia ei ole tulossa, ennen kuin olen saanut uudet huonekalut!

 19. findit.fi on myös hyvä sivu myydä näin Vaasan alueella. Tai sitten laitat blogiisi kuvia niin etköhän pääse huonekaluistasi eroon ;)

 20. Niin olen kuullut! Ajattelin laittaa ne tänään juurikin sinne myyntiin, sillä en vaan jaksa niitä enää :DHih, no kotikuvia ei ole tulossa, ennen kuin olen saanut uudet huonekalut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*