#HemmaHosChar – missä kaikki ei niin kauniit tavarat?

Suomessa käydessäni ehdin nähdä myös entistä kämppistäni ja hyvää ystävääni Charia. En ehtinyt Charin tupareihin, joten hänen uusi kotinsa oli myös näkemättä. Hänen uusi kotinsa on tosin todella saman mallinen mitä se Töölön koti oli, jossa asuimme vielä kaksi vuotta sitten. Olo oli, kun olisi tullut kotiin. Sama ystävä, samat tavarat ja jutut <3 Olin siis HemmaHosChar, mutta samalla #HemmaHosSofieochChar.

Hemmahoschar

Charin tapaan kaikki on kaunista ja häneltä ei löydy tavaroita jotka eivät olisi kauniita. Jopa hänen tavarakasat, jotka ovat menossa kiertoon tai roskiin ovat sieviä. En ymmärrä miten hän onnistuu tässä?

Jokaiselta meiltä löytyy epämääräisiä kasoja varmasti laatikoista ja muualta, mutta Char on ensimmäinen ihminen, joka saa nämä kasatkin näyttämään asetelmallisilta. Näin kämppiksenä nimittäin tiedän, että myös Charilta löytyy epämääräisiä kasoja. Ne eivät vain blogin ulkopuolelle näy. Anteeksi nyt muru että paljastin, mutta kyllä sinullakin niitä kasoja joskus on, mutta ne ovat kauneimpia kasoja.

Mietin tätä asiaa itseasiassa kotiin lentäessä ja uskon yhden syyn olevan siinä, että ystäväni osaa myös laittaa tavaraa kiertoon. Täten vuosien kuluessa ei kaapeissa roiku kulahtaneita vaatteita tai tavaroita joita ei tule enää käytettyä. Tästä pitäisi itsekin ottaa enemmän mallia.

Vaikka kaksi vuotta sitten tein kunnon KonMari-tyyppisen puhdistuksen, olisi sille aika myös nytkin. Tuntuu, että tavaraa kertyy ihan itsestään ja ihan kun ne paperit ja muut vain lisääntyisivät itsestään laatikoissa. Onko se mahdollista? Päässä soi itseasiassa välillä se kohta Zen Cafén biisistä: ”joku sotkee tätä asuntoa, epäilen että se on talonmiehen akka kai sillon avaimet kaikkiin näihin asuntoihin.”

Papereiden lisäksi kaapeista löytyy vaatteita ja kenkiä mitä en ole vain jostain syystä osannut laittaa kiertoon. Tähän on osasyy tosin, että Pariisissa ei ole samalla tavalla kirpputoreja mitä Suomessa (tai ehkä en vain löydä niitä). Ehkä pitäisi roudata tavaroita Suomeen seuraavalle blogikirppikselle?

Charin kotoa käyneenä olen minä taas täynnä inspiraatiota ja valmiina käymään tavaroita läpi. Pääsemään eroon vanhasta ja saamaan tilaa kaappeihin ja nurkkiin. Se on omituista, miten siivoamisella on niin puhdistava vaikutus.

Onko siellä muita KonMari-henkisiä tyyppejä?

You may also like

3 Comments

  1. Kyllä! KonMari laittoi sen sanoiksi, mitä olen yrittänyt jo pitkään ( järjestelmällisyyttä opetellessa ;)) Hänen teoksissaan on vielä piste i:n päälle; voit todella luopua vaatteesta ja tavarasta jos et ole aikoihin käyttänyt sitä tai pidä siitä. Olen pitänyt pidemmän aikaa kirppispöytää ja aina kun tulee tarpeetonta tavaraa eteen, vien tavaran kiertoon… (Usein kyllä löytyy muita aarteita tilalle :)) Siivoaminen on kyllä puhdistavaa ja tuntuu että sitä turhan karsimista pitäisi olla tekemässä koko ajan. Joten olen samaa mieltä, että tavarat ja paperit lisääntyy laatikossa itsestään! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*