Helsinki, minä ikävöin sinua.

Indiedaysin ja Olympuksen yhetsityökampanjan johdosta olen aiemmin tehnyt postauksen mikä kulki nimellä “Jos olisin muotibloggaaja“. Tässä toisessa postauksessa kerron kuvin, että mitä oikein kaipaan Helsingistä. Kuvat ovat otettu Olympuksen PEN mini-järjestelmäkameralla (E-PM1) ja linssit ja filtterit olen merkannut kuvien alle.

Ikävä ei ole ollenkaan kiva kaveri. Olen asunut viimeiset neljä vuotta Vaasassa ja olen alituisesti halunnut olla jossakin muualla. Tiedän, että nämä opiskeluni kantavat hedelmää sitten hamassa tulevaisuudessani, mutta joskus tämä muualla asuminen on ollut minulle todella rankkaa. Olen monesti harmitellut sitä, että en voi olla mukana ystävieni arkisissa asioissa. Rakkaimpieni lisäksi ikävöin ihan sellaisia pieniä asioita joista olen tajunnut nauttivani vasta kun ne asiat eivät ole olleet lähettyvilläni.

Camera: PEN mini (E-PM1)  Lens: Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0

Korkeavuorenkadun varrelta löytyvät suosikkikauppani ja -kahvilani. Kadun lähettyvillä asuu myös rakkaita ystäviäni. Camera: PEN mini (E-PM1)  Lens: Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0

Kauppahallin lohileipien syönti kuuluu lauantairutiineihini. Camera: PEN mini (E-PM1)  Lens: Olympus: 14-42 mm f/ 3,5-5,6 & Filter: MCON-P01: Macro Filter

Ei ole kauniimpaa lenkkireittiä kuin Kaivopuiston reitti . Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8 & Filter: WCON-P01: wide angle

Cafe Regatta on minulle kuin toinen olohuone. Regatasta löydän palan maalaismaisemaa keskeltä kaupunkia. Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Raitiovaunujen ääneen on kiva herätä. Camera: PEN mini (E-PM1)  Lens: Olympus: 14-42 mm f/ 3,5-5,6

Café Esplanadin pään kokoiset korvapuustit ovat parhautta. Camera: PEN mini (E-PM1)  Lens: Olympus: 14-42 mm f/ 3,5-5,6

Helsingin katukuvasta  löytää aina kivoja pieniä yksityiskohtia. Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Illallisten valmistaminen ystävien kanssa on ihana alkupala. Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Ikävöin uusien ravintoloiden kokeilua. Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Kiireisten ihmisten katselu on mukavaa varsinkin silloin kun itsellä ei ole kiire minnekään. Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Perjantai-illan drinkkejä vanhojen ystävien kanssa. Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Sunnuntai-illan kävelyjä kaupungin valoissa. Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Kuvat on otettu ilman salamaa, koska halusin tuoda esiin sitä että varsinkaan Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8– linssillä sitä ei välttämättä edes tarvita. Oli muuten ilo huomata, että oma Canonin salamani käy myös PENin kaveriksi eli uuteen salamaan ei välttämättä tarvitse investoida. Olympuksen PEN mini (E-PM1)-kameralla on mahdollista kuvata myös Full HD-videoita. Olen ottanut myös muutaman videon ja tulette näkemään niitä vähän myöhemmin. Tämän yhteistyökampanjan johdosta teillä lukijoilla on myös mahdollista saada kyseinen kamera omaksenne. Käykää kurkkaamaassa Olympuksen brändisivut ja lukekaa ohjeet miten tämä pieni ihme on mahdollista kotiuttaa :)

You may also like

36 Comments

 1. Tällaisten postausten lukeminen pitäisi kieltää minulta, arvaa vain mitä ne tekvät minun Helsinki kaipuulle :) Olen vasta täällä Espanjassa ymmärtänyt kuinka paljon rakastan kotikaupunkiani ja vaikka kuvat Helsingistä eivät helpota koti-ikävää, ISO kiitos jälleen kerran mahtavista otoksista!

  1. Heippa :)

   Kauan vielä asut siellä?
   Vaikka kukaan ei tietenkään laske kuukausia (? :D), niin minua lämmittää tieto siitä että minulla on 6kk vaasailua enää jäljellä. Sitten saan pysyvän kodin eikä tarvitse enää poukkoilla edes takaisin :)

   Oleppas hyvä :)))

   1. Olen ollu täällä kaksi ja puoli kuukautta ja edessä on vielä seitsemän ja puoli, ehkä enemmän, mutta heinäkuussa tulen varmasti käymään Suomessa <3

 2. Tällaisten postausten lukeminen pitäisi kieltää minulta, arvaa vain mitä ne tekvät minun Helsinki kaipuulle :) Olen vasta täällä Espanjassa ymmärtänyt kuinka paljon rakastan kotikaupunkiani ja vaikka kuvat Helsingistä eivät helpota koti-ikävää, ISO kiitos jälleen kerran mahtavista otoksista!

  1. Kiitos! Olen ymmärtänyt oikeastaan vasta Vaasaeläämn aikana, että kuinka paljon Helsingistä loppujen lopuksi tykkäänkään. Vaasassa ei ole mitään muuta vikaa, mutta se on vain 500 km liian kaukana läheisimmistäni.

 3. Ihania kuvia! Itselläni on Olympuksen E-PL1, ja olisinkin tiedustellut mielipidettäsi noista filttereistä. Onko ne hyvä lisä tuohon kitti-linssiin?

  1. No jos saan nyt ihan rehellisen mielipiteeni sanoa, niin macro ja laajakulma on mielestäi ihan toimivia, mutta se kalansilmä ei minulta ainakaan ihan hirvittäviä kehuja saa. Kokeilin sitä eri linsseihin ja kuvasin manuaalilla sekä sillä fish eye-moodilla, mutta en kyllä ihan hirveästi saanut sillä mitään efektiä aikaiseksi.

   Osta mielummin Olympuksen 45mm f/1.8 sen kittilinssin kaveriksi :)

 4. Ihania kuvia! Itselläni on Olympuksen E-PL1, ja olisinkin tiedustellut mielipidettäsi noista filttereistä. Onko ne hyvä lisä tuohon kitti-linssiin?

  1. Tätä projektia tehtäessä huomasin, että suosikkipaikkani Helsingissä on nimenomaan kaikki kahvilat ja ravintolat. Jouduin tekemään uuden rundin, sillä muuten tämä postaus olisi ollut vain pelkistä kahviloista :)

 5. Heippa :)Kauan vielä asut siellä? Vaikka kukaan ei tietenkään laske kuukausia (? :D), niin minua lämmittää tieto siitä että minulla on 6kk vaasailua enää jäljellä. Sitten saan pysyvän kodin eikä tarvitse enää poukkoilla edes takaisin :) Oleppas hyvä :)))

 6. Kiitos! Olen ymmärtänyt oikeastaan vasta Vaasaeläämn aikana, että kuinka paljon Helsingistä loppujen lopuksi tykkäänkään. Vaasassa ei ole mitään muuta vikaa, mutta se on vain 500 km liian kaukana läheisimmistäni.

 7. No jos saan nyt ihan rehellisen mielipiteeni sanoa, niin macro ja laajakulma on mielestäi ihan toimivia, mutta se kalansilmä ei minulta ainakaan ihan hirvittäviä kehuja saa. Kokeilin sitä eri linsseihin ja kuvasin manuaalilla sekä sillä fish eye-moodilla, mutta en kyllä ihan hirveästi saanut sillä mitään efektiä aikaiseksi.Osta mielummin Olympuksen 45mm f/1.8 sen kittilinssin kaveriksi :)

 8. Tätä projektia tehtäessä huomasin, että suosikkipaikkani Helsingissä on nimenomaan kaikki kahvilat ja ravintolat. Jouduin tekemään uuden rundin, sillä muuten tämä postaus olisi ollut vain pelkistä kahviloista :)

 9. Pitääpä käydä maistamassa joskus noita lohileipiä :) Cafe Esplandin suuret pullat on jo maisteltu, hyviä ovat. Helsingissä vasta vuoden asuneena voin kyllä yhtyä tähän tekstiin kaupungin ihanuudesta!

  1. Kauppahallista löytyy myös aivan ihana japanilainen tavintola, Norisushi. Olen kirjoittanutkin siitä ja linkin löydät alapuolelta. Yritin muokata tekstiä, mutta blogimuuttojen takia muutokseni eivät päivity. Olen pahoillani, mutta teksti on nyt yhdessäpötkössä.

   http://avecsofie.indiedays.com/2011/02/22/norisushi/

   Hih, ne pullat on kyllä niin jättimäisiä, mutta hyviä :)
   Oih, minulla on enää kuusi kuukautta jäljellä ja sen jälkeen pääseen pakkaamaan kotini ja siirtämään sen Helsinkiin :))

 10. Pitääpä käydä maistamassa joskus noita lohileipiä :) Cafe Esplandin suuret pullat on jo maisteltu, hyviä ovat. Helsingissä vasta vuoden asuneena voin kyllä yhtyä tähän tekstiin kaupungin ihanuudesta!

  1. Kiva kun ilmoitit, sillä wordpressin takia en näe liikenteen lähteitä reaaliajassa ja tällaiset jutut saattavat jäädä huomaamatta :))

   Juuri näiden asioiden takia minäkin rakastan Helsinkiä. Se on tarpeeksi suuri, mutta kumminkin aika pikkuruinen ja puhdas :)

 11. Blogistani löytyy sinulle haaste :)Helsinki on kyllä hyvä asuinpaikka, täällä on luontoa ja puhdas ilma moneen suurkaupunkiin verrattuna..

 12. Kauppahallista löytyy myös aivan ihana japanilainen tavintola, Norisushi. Olen kirjoittanutkin siitä ja linkin löydät alapuolelta. Yritin muokata tekstiä, mutta blogimuuttojen takia muutokseni eivät päivity. Olen pahoillani, mutta teksti on nyt yhdessäpötkössä.http://avecsofie.indiedays.com/2011/02/22/norisushi/Hih, ne pullat on kyllä niin jättimäisiä, mutta hyviä :)Oih, minulla on enää kuusi kuukautta jäljellä ja sen jälkeen pääseen pakkaamaan kotini ja siirtämään sen Helsinkiin :))

 13. Kiva kun ilmoitit, sillä wordpressin takia en näe liikenteen lähteitä reaaliajassa ja tällaiset jutut saattavat jäädä huomaamatta :))Juuri näiden asioiden takia minäkin rakastan Helsinkiä. Se on tarpeeksi suuri, mutta kumminkin aika pikkuruinen ja puhdas :)

 14. Olen ollu täällä kaksi ja puoli kuukautta ja edessä on vielä seitsemän ja puoli, ehkä enemmän, mutta heinäkuussa tulen varmasti käymään Suomessa <3

 15. Oi, ihana Helsinki ja kotikulmat <3 :) Ja mitä herkullisia ruokia! Noista saa inspistä vaikka omiin illanistujaisiinkin. Myös toi kamera vaikuttaa ihan superhyvältä! Suhtauduin ensin vähän epäillen, mutta nyt olen tässä alkanut kääntää mielipidettäni, kun oon nähnyt niin monia upeita kuvia esim. sulla ja Charilla. Olis aika mageeta omistaa sellainen joskus niin tulis ehkä kannettua useammin, kuin isompaa järkkäriä :)

  Ymmärrän myös sun kaipuun tänne ja tiedän millasta on asua jossain missä ei oikeesti haluais asua. Neljä vuotta on hurjan pitkä aika! Mutta onneksi enää se 6kk, sehän ei oo mitään tohon neljään vuoteen verrattuna :) Aattele, sit ei tarvi ehkä lähtee mihinkään :)) Iloa viikkoon <3

  1. Suhtauduin kameraan aluki myös tosi epäilevästi, mutta olin aivan myyty kun kokeilin Cocon kameraa :))
   Sillä kittilinssillä ei nyt ihan hirveästi ihmeitä saada aikaan, mutta muilla linsseillä kylläkin.
   No nappaseppas kuva ja osallistu Olympuksen kilpailuun :)))

   Eniten harmittaa kun ei pysty olemaan ihan niissä arkisissa asioissa mukana ja tukena silloin kun olisi tarvetta. Puhelu ja virtuaalirutistus ei tunnu yhtään samoilta kun se että olisi koko ajan läsnä. Kesät olen asunutkin Helsingissä ja on ollut ihana tunne kun on voinut mennä vaan koputtamaan kotiasussa kavereiden oville. Nyt tapaamiset sijoittuvat viikonlopuille ja muistuttavat lähinnä speed-deittailua. Mutta ei enää kauaa :)))

   Kiitos samoin <3

 16. Oi, ihana Helsinki ja kotikulmat <3 :) Ja mitä herkullisia ruokia! Noista saa inspistä vaikka omiin illanistujaisiinkin. Myös toi kamera vaikuttaa ihan superhyvältä! Suhtauduin ensin vähän epäillen, mutta nyt olen tässä alkanut kääntää mielipidettäni, kun oon nähnyt niin monia upeita kuvia esim. sulla ja Charilla. Olis aika mageeta omistaa sellainen joskus niin tulis ehkä kannettua useammin, kuin isompaa järkkäriä :)Ymmärrän myös sun kaipuun tänne ja tiedän millasta on asua jossain missä ei oikeesti haluais asua. Neljä vuotta on hurjan pitkä aika! Mutta onneksi enää se 6kk, sehän ei oo mitään tohon neljään vuoteen verrattuna :) Aattele, sit ei tarvi ehkä lähtee mihinkään :)) Iloa viikkoon <3

 17. Suhtauduin kameraan aluki myös tosi epäilevästi, mutta olin aivan myyty kun kokeilin Cocon kameraa :))Sillä kittilinssillä ei nyt ihan hirveästi ihmeitä saada aikaan, mutta muilla linsseillä kylläkin.No nappaseppas kuva ja osallistu Olympuksen kilpailuun :)))Eniten harmittaa kun ei pysty olemaan ihan niissä arkisissa asioissa mukana ja tukena silloin kun olisi tarvetta. Puhelu ja virtuaalirutistus ei tunnu yhtään samoilta kun se että olisi koko ajan läsnä. Kesät olen asunutkin Helsingissä ja on ollut ihana tunne kun on voinut mennä vaan koputtamaan kotiasussa kavereiden oville. Nyt tapaamiset sijoittuvat viikonlopuille ja muistuttavat lähinnä speed-deittailua. Mutta ei enää kauaa :)))Kiitos samoin <3

 18. Näistä sun postauksista voi saada käsityksen, että Vaasa on jotenkin huono paikka. Näinhän se ei ole. Se on todella kaunis kaupunki, jossa on yhtä upeita maisemia kuin Helsingin meren rannallakin, on kahviloita, ihania ravintoloita ja kyllä ihania vanhoja taloja ja kivoja ihmisiä.

  Ymmärrän, että sulla on eniten ikävä ihmisiä, rakkaita yms. Voisit kuitenkin ottaa irti jotain myös Vaasasta. Lähde katsomaan mitä kaikkea kivaa sieltä löytyy ja tee positiivinen postaus siitä. Vois olla, että ikäväkin helpottuu, kun miettii muuta :)

  1. Vaasa ei ole mielestäni huono paikka ollenkaan. Parempaa opiskeluympäristöä saa hakea. En vain ole juurtunut tänne (niin kuin ei moni opiskelukavereistanikaan), niin sen takia ikävöin Helsinkiin. Ihmiset ovat niitä elämän oikeita timantteja ja suurin osa minun kirkkaimmista timanteista on Etelä- Suomessa. On ihan sama missä kaupungissa olisin, niin siltikin ikävöisin Helsinkiin.

   Vaasa tarjoaa kaikki ne samat palvelut mitä mikä tahansa muukin kaupunki :)

   Minähän otankin. Täällä on muutama kahvila joiden vertaisia saa hakea :) Ihmisistä puhumattakaan.
   Tässä postauksessa halusin vain tuoda esiin sellaisia pieniä suuria asioita joista Helsingissä nautin.

 19. Näistä sun postauksista voi saada käsityksen, että Vaasa on jotenkin huono paikka. Näinhän se ei ole. Se on todella kaunis kaupunki, jossa on yhtä upeita maisemia kuin Helsingin meren rannallakin, on kahviloita, ihania ravintoloita ja kyllä ihania vanhoja taloja ja kivoja ihmisiä.Ymmärrän, että sulla on eniten ikävä ihmisiä, rakkaita yms. Voisit kuitenkin ottaa irti jotain myös Vaasasta. Lähde katsomaan mitä kaikkea kivaa sieltä löytyy ja tee positiivinen postaus siitä. Vois olla, että ikäväkin helpottuu, kun miettii muuta :)

 20. Vaasa ei ole mielestäni huono paikka ollenkaan. Parempaa opiskeluympäristöä saa hakea. En vain ole juurtunut tänne (niin kuin ei moni opiskelukavereistanikaan), niin sen takia ikävöin Helsinkiin. Ihmiset ovat niitä elämän oikeita timantteja ja suurin osa minun kirkkaimmista timanteista on Etelä- Suomessa. On ihan sama missä kaupungissa olisin, niin siltikin ikävöisin Helsinkiin.Vaasa tarjoaa kaikki ne samat palvelut mitä mikä tahansa muukin kaupunki :)Minähän otankin. Täällä on muutama kahvila joiden vertaisia saa hakea :) Ihmisistä puhumattakaan.Tässä postauksessa halusin vain tuoda esiin sellaisia pieniä suuria asioita joista Helsingissä nautin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*