Hei Helsinki

on kiva nähdä sinua <3

Olen ollut nyt yli viikon Suomessa töiden takia ja täytyy sanoa, että tuntuu hyvältä olla täällä. Vaikka Pariisi miten ihana osiltaan onkin, on Suomi aina Suomi. Sain myös pampulani muutamaksi päiväksi Suomeen, sillä muuten emme näkisi koko lokakuussa. Pampula tykkää Suomesta ihan tosi paljon, joten hän tulee tänne enemmän kuin mielellään. 

Viikonloppuna kävimme Suomenlinnassa, kauppahallissa ja perinteisillä silakkamarkkinoilla. Tuntui kivalta tehdä niitä ihan perusjuttuja, mitä yleensä esimerkiksi kesäaikaan teen. Ihanimmilta kumminkin tuntui nähdä kavereita vaikkakin edes pikaisesti.

Nyt kun olen ollut kauemmin poissa, niin alan näkemään ehkä selvemmin mitä asioita Suomessa oikeasti arvostan. Se elämän helppous täällä, on kyllä jotain sellaista mistä Ranskassa ei ehkä tiedetä. Toinen suuri asia mitä kaipaan Suomessa, on puhtaus. Vaikka asun tosi kivalla alueella, on roskan määrä kaduilla varsinkin aamuisin ihan todella hurja. Kävelin Helsingissä sunnuntai-aamuna ja havahduin puhtauteen ihan eri tavalla mitä ennen. Se on hyvä sanonta, että joskus pitää mennä kauas, jotta näkee lähelle. Pätee ainakin minuun.

You may also like

9 Comments

 1. Suomessa on moni asia niin hyvin, mutta ei vaan nähdä niitä, kun on kova tarve valittaa koko ajan kaikesta. Hyvä Sofie :)

 2. Paljon hyvää on joka maassa, mutta kyllä se vain näin maalaistytön silmät aukenevat kun reissussa näkee ja kokee. Itse kun olen kotihiiri, niin on ikävä sitä kotoisuutta mitä pohjoismaissa on. Ranskassa kaikki tapahtuu kodin ulkopuolella ja se on minulle aika haasteellista aina välillä.

  En ole myöskään tottunut ruuhkiin tai pitkiin välimatkoihin, niin se uuvuttaa aina välillä. Toisaalta taas, täällä on niin paljon nähtävää ettei tunnit riitä millään :)

 3. No se on se suomalainen mentaliteetti; aina naapurilla on kaikki paremmin. Me kylvetään negaa ympärillemme, kun taas Ranskassa iloa ja onnea. Täällä ei myöskään ole sellaista kateuden kulttuuria mitä meillä Suomessa ja sekös on hyvin kivaa se :)

   

  Mutta mitä perusasioihin tulee, on Suomi kyllä aika hyvä paikka asua.

  Itsellänihän on siis pieni lobbausprojekti menossa täällä Ranskassa ;)

 4. Löysin blogisi ihan pari päivää sitten, ja on kiva lukea muiden kokemuksista Pariisssa. Itse olen asunut täällä virallisesti yli 5 vuotta ranskalaisen mieheni kanssa, ja pakko kommentoida tuota “elämän helppoutta” (tai siis sen puuttumista). Tarkoitat varmaan nyt Pariisia, et Ranskaa kokonaisuudessaan? Ne kun ovat kaksi niin eri asiaa, melkeinpä joka tilanteessa. Mieheni on etelä-Ranskan alpeilta, ja hän ei vielä 7 vuoden jälkeen ole sopeutunut Pariisilaiseen elämään täysin. Juuri se ainainen odottelu ja jonotus, ihmismäärä, kiinnostavan luonnon puute, pitkät työmatkat metroissa, kiireiset ihmiset yms yms., mutta halusin vaan korostaa että mikään näistä ei päde oikeastaan muualle Ranskaan. Meillä on paljon perhettä Provinssissa, ja siellä ihmisille jää vähintään yhtä paljon vapaa-aikaa kun minun perheellä on päivittäin Suomessa – elintavat sekä taso on ‘parempi’ siinä mielessä kuin Pariisissa. Ihan vaan halusin kommentoida, koska tilanne Pariisissa on vaan todella erilainen muusta Ranskasta. 

  Tosi kivoja juttuja sun blogissa! Ja jos uutena Pariisilaisena koskaan kaipaat vinkkejä tai juttuseuraa, niin ota ihmeessä yhteyttä! :) Aina kiva tavata muita suomalaisia :)

  Emma

  http://www.voyages-of-discovery.net

 5. Heippa,

  Menee vähän tämän postauksen aiheen vierestä mutta bongasin aivan ihanat Vince Camuton kengät aikaisemmasta postauksesta. Miten arvioisit kenkien kokoa? Onko ns. normaalit vai suuremmat/pienemmät, mitä yleensä käytät? Kiitos jo etukäteen:-)

 6. Heippa :)

  Minulla on 36,5 tai 37 yleensä aina kengissä ja ostin 37 kokoa olevat kengät. Ne ovat aika tiukat aluksi, mutta muutaman käytön jälkeen ne pehnevevät. Eli kannattaa ostaa ihan nrmaalia kokoa :)

 7. Heippa,

  kiva kun kirjoitit :)

  Siis nimenomaan Pariisia, en muuta Ranskaa. Eihän minulla ole  edes mitään kokemuksia muuten kun olen viikonloppuja viettänyt pienimmissä paikoissa.Mutta tämä hektisyys liittyy nimenomaan isoihin kaupunkeihin, Veikkaan että Lontoo on vielä Pariisiakin “kylmempi”.

   

  Oi se olisi ihanaa! Kun palaan Ranskaan niin mennään iltakahville :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*