Grandma

Olen niitä onnekkaita jotka ovat saaneet nauttia isovanhempiansa seurasta. En osannut pienenä sanoa sanaa “mummi”, suustani tuli aina ulos sana “mimmi”. Ja vielä tänäkin päivänä minulla on oma Mimmini. Mimmini on minulle maailman rakkain ihminen. Jos jonkin on vinossa tai jopa ylösalaisin niin soitan Mimmille. Mimmini on myös ensimmäinen, joka kuulee iloiset uutiseni. Koska emme asu samassa kaupungissa, niin olemme yhteydessä puhelimitse useamman kerran viikossa. Kun jokin asia painaa mieltä tai elämä on stressaavaa, niin parasta lääkettä siihen on 15 minuuttia puhelimessa mimmin kanssa. Monta kertaa ovat huolet unohtuneet saman tien kun on kuullut pullantuoksuisen mummin äänen.  Mummini on minulle yksi isoimmista roolimalleista. Vaikka hän on yli 70-vuotias, käy hän silti kuntoilemassa melkein joka päivä. Teräsmummoni käy jumppaamassa muutaman kerran viikossa ja kuntoilee muutenkin todella paljon. Viime keväänä Mimmi lähti kiertämään Pohjois-Afrikkaa (!!) ja ensi kuussa Mimmi suuntaa Ranskaan ja Italiaan. Mummini seuraa myös ahkerasti muotia. Hän on paljon paremmin perillä siitä, että mikä on sesongin väri tai millainen korko on tällä hetkellä pop, hip ja chic. Olen niin onnellinen, että Mimmi on  terve ja pystyy nauttimaan elämästään ihan täysillä, vaikka ikää alkaakin olemaan. Toivon, että tulen olemaan yhtä rautainen mummeli ja yhtä ihana mummi omille lapsenlapsilleni, kuin Mimmini minulle.

You may also like

8 Comments

  1. Ihana kuulla, että mimmisi on sinulle tärkeä! Voi kunpa useammat ihmiset ymmärtäisivät iäkkäämpien ihmisten arvon ja viisauden. Itselläni ei ole enää isovanhempia elossa ja se saa minut ajoittain aina surulliseksi.

  2. Mummini on minulle ihan mielettömän tärkeä! En olisi minä ilman mummiani. Niin, mummeilla ei ehkä ole korkeakoulututkintoja tai muita, mutta elämänkokemusta ja sitä kautta viisaita ajatuksia ehkä sitäkin enemmän. Aina kun puhun mummini kanssa, niin tulee tosi rauhallinen olo. Vaikka oma elämä tuntuu välillä todella kiireiseltä ja stressaavalta mummi sanoo aina “mihin sinulla rakas lapsi on kiire tässä valmiissa maailmassa”. Mummilla on paljon fiksuja ajatuksia :)

  3. Ihana kuulla, että mimmisi on sinulle tärkeä! Voi kunpa useammat ihmiset ymmärtäisivät iäkkäämpien ihmisten arvon ja viisauden. Itselläni ei ole enää isovanhempia elossa ja se saa minut ajoittain aina surulliseksi.

  4. Mummini on minulle ihan mielettömän tärkeä! En olisi minä ilman mummiani. Niin, mummeilla ei ehkä ole korkeakoulututkintoja tai muita, mutta elämänkokemusta ja sitä kautta viisaita ajatuksia ehkä sitäkin enemmän. Aina kun puhun mummini kanssa, niin tulee tosi rauhallinen olo. Vaikka oma elämä tuntuu välillä todella kiireiseltä ja stressaavalta mummi sanoo aina “mihin sinulla rakas lapsi on kiire tässä valmiissa maailmassa”. Mummilla on paljon fiksuja ajatuksia :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*