Grand Hôtel du Cap Ferrat – prinsessaelämää Rivieralla parhaimmillaan

Avec Sofié Blog l Grand Hôtel du Cap Ferrat l French Riviera

Tiedättekö sen fiiliksen, kun selailette eri matkakohteista kuvia ja sitten kun menette kyseiseen paikkaan, ymmärrätte että kuva oli täysin PhotoShopattu? Kuvassa kaikki näyttää seesteiseltä, mutta tosiasiassa paikka on täysin turistirysä ja paikan todellista tilaa voisi kuvalla adjektiivilla väsynyt.

On näitä väsähtäneitä paikkoja myös Etelä-Ranskassa, mutta yritän omassa blogissani tuoda esiin kohteita, jotka eivät olisi väsähtäneitä turistirysiä, vaan rauhallisia ja erityisiä lomakohteita. Tänä kesänä olin heinäkuussa onnekas, kun sain elää suhteellisen rauhallista rantaeloa varsinkin viikolla, sillä suurimmat turistimassat ovat Etelä-Ranskassa nyt elokuussa.

Meillä on ollut jo muutaman vuoden traditiona, että lomamme loppuu Cap Ferratin Grand Hotellin uima-altaalle. Tämä kesä taisi olla kolmas tai neljäs vuosi kun kävimme kruunaamassa upean loman hotellin uima-allasalueella. Hotelli on yhdellä kauneimmista paikoista varmaankin maailmassa ja rauhallinen tunnelma tekee lomapäivästä täydellisen. Ihan täydellinen kruunu koko tälle erikoiskesälle.

 

 

Hotellissa saa juuri sen mitä valokuvissa luvataan ja enemmänkin. Olen kirjoittanut heidän palvelun laadusta aikaisemminkin ja siitä miten aurinkolasit puhdistetaan aurinkovoiteesta muutaman tunnin välein ja rantatuoleihin kannetaan jäisiä ananas- tai viinirypälepaloja.  Kovinkaan montaa samanlaisen palvelun paikkaa en ole itse kokenut. Pieniä asioita, mutta tekevät tunnelmasta täydellisen.

Olimme aika omissa oloissamme koko loppuloman ja kävimme veneilemässä niin kuin kerroin Pointu – unelmieni picnic -vene  -kirjoituksessani. Grand Hotel ei ole koskaan mikään turistirysä, mutta nyt kun Ranskaan ei ole päässyt Lähi-Idästä tai Venäjältä kovinkaan helposti, tuntui että hotelli ja sen allasalue oli täysin autio. Lounasaikaan ravintolassa oli muitakin syömässä, mutta altaalla varsinkin iltapäivästä uiskennella ihan yksin.

Yritin välttää isoja julkisia rantoja viimeiseen asti ja yhden kerran uskaltauduin Cannesissa rannalle, mutta en itse kokenut, että se oli miellyttävä kokemus koska joutui olemaan niin lähekkäin muiden ihmisten kanssa. Sen takia pienemmät rannat, venereissut ja Grand Hotel olivat itselle niitä ihania kohteita, joissa tuntui, että ei tarvinnut olla lähellä ketään ja henkilökunnan oli helppo pitää hygieniasta huolta. Jos tilanne jatkuu ensi kesänä, niin nyt on ainakin ne omat suosikkiaktiviteetit scoutattu eristäytymislomalle.

 

Ps. Löydätte kaikki Etelä-Ranska -postaukset South of France -tägin alta. 

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

1 Comment

  1. Voih, mika prinsessalinna! Toivottavasti tuonne paasisi joskus.

    Jospa ensi kesana tilanne olisi normaalimpi ja olisi vapaampaa matkustaa. Huomenna (la 15.08) tulee voimaan 14 paivan karanteeni Ranskasta pain Britteihin tuleville. Mukamas Ranskan tilanne on niin paha… Nakojaan brittipoliitikot eivat osaa lukea omia tilastojaan [huokaus]

    Miten sulla sujuu Suomessa? Jouduitko karanteeniin maahan saapuessa? Jos vaan viitsit kirjoittaa, olisi kiva saada hieman perspektiivia Suomen, Ranskan ja Italian asenteisiin, kun olet kaynyt noissa maissa lahiaikoina.

    Hauskaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*