Gonbei, Kuala Lumpur

Muutama teistä lukijoistani onkin suuntaamassa Malesiaan kevään ja kesän aikana. Olen auttanut heitä suosittelemalla paikkoja ja hotelleja. Aiemmin kerroin rakkaudestani japanilaiseen ruokaan ja ajattelin, että minun pitäisi ehkä kertoa teille lempiravintolastani Kuala Lumpurissa. Eli te, jotka Malesiaan suuntatte, niin menkää ihmeessä tänne! Löysimme Gonbein ihan sattumalta, sillä ravintola on “piilossa” Marriot hotellin yhteydessä olevassa Starhill Galleryssa. Gonbei sijaitsee ihan Kuala Lumpurin ydinkeskustassa, Pavilion ostoskeskuksen vieressä. Kävimme Gonbeissa syömässä yleensä aina lauantaisin, sillä silloin siellä oli buffet, johon kuului ruokia aina sushista tempuraan, teppaynakista sashimiin. Oli rapuja, ostereita ja grillattuja kasviksia. Kolmannessa kuvassa olevalta tiskiltä sai käydä valitsemassa raakaaineita ja toivoa, että mitä kokit niistä loihtisivat. Gonbei on siis todellinen paratiisi! Jälkiruoista minulla ei yllättäen olekkaan kuvia. Eli olen keskittynyt olennaiseen, eli suklaaputoukseen, sencha jäätelöön ja shiso sorbettiin. Olen pahoillani kuvien laadusta, sillä Gonbein valaistus oli hämyinen ja keltainen, vaikka kuinka yritti valkotasapainoa säädellä niin ei hyviä kuvia saanut. Eivätkä kuvat ole alunperin otettu blogitarkoituksella, mutta ainakin näette hieman maallista paratiisiani.

Some of you are heading to Kuala Lumpur in the upcoming spring and summer. I have helped my readers to find nice hotels and spots in Malaysia. Also that’s why I decided that I should write a post about KL. My favorite restaurant in Kuala Lumpur was Japanese restaurant called Gonbei. Gonbei is situated in the Starhill Gallery  in downtown KL. If we were in town on weekend, we went to eat at Gonbei’s saturday buffet. Their buffet was extremely outstanding, they served sushi, tempura, sashimi, oysters, teppaynaki, meets and fishes… I don’t have pictures about their desserts, wonder why? But they had chocolate fountains with fruits, sencha ice creams and shiso sorbets as a desserts.  I’m sorry about the picture quality at this post, but the lighting was quite yellowish and even though I tried to fix the white balance, but I couldn’t get good pictures. And also, these pictures are not taken from blog kind of purpose. 

You may also like

12 Comments

 1. Voi kunpa olisin saanut tämän vinkin viime kesänä, kun kävimme KL:ssa. Paikka näyttää taivaallisen ihanalta! Ja kuvat ovat kanssa tunnelmalliset eikä haittaa ollenkaan, että ne ovat hämyiset… ;-)

 2. Absolutely White:Oh no! No mutta toisaalta, KL:ssa on niin paljon hyviä ruokapaikkoja, että etteköhän tekin sieltä hyvät paikat löytäneet :) Kävitko muuten Pavilionin food courtissa?

 3. Voi kunpa olisin saanut tämän vinkin viime kesänä, kun kävimme KL:ssa. Paikka näyttää taivaallisen ihanalta! Ja kuvat ovat kanssa tunnelmalliset eikä haittaa ollenkaan, että ne ovat hämyiset… ;-)

 4. Absolutely White:Oh no! No mutta toisaalta, KL:ssa on niin paljon hyviä ruokapaikkoja, että etteköhän tekin sieltä hyvät paikat löytäneet :) Kävitko muuten Pavilionin food courtissa?

 5. Ei käyty Pavilionin food courtissa ja täytyy sanoa, ettei KL:sta jäänyt mitään erityistä muistoa ruuan suhteen…taisimme syödä sushia jossain perusketjussa ja sen sellaista.

 6. Ei käyty Pavilionin food courtissa ja täytyy sanoa, ettei KL:sta jäänyt mitään erityistä muistoa ruuan suhteen…taisimme syödä sushia jossain perusketjussa ja sen sellaista.

 7. Absolutely white:No harmillista, että koit KL:n noin. Mutta täytyy myöntää, että esimerkiksi Bangkokissakin koin suurta tuskaa ravintoloita etsiessäni. Tuntui, että kaikki ravintolat oli ostoskeskusten yhteydessä. Niin se oli vähän Kuala Lumpurissakin. Itse malesialaisesta ruoasta en niinkään välittänyt muuten, kuin niistä kalaruoista, mutta kaikenmoisia ruokia söin. Pääasiassa söin kyllä japanilaista, mutta hyviä intialaisiakin osui kohdalle.

 8. Absolutely white:No harmillista, että koit KL:n noin. Mutta täytyy myöntää, että esimerkiksi Bangkokissakin koin suurta tuskaa ravintoloita etsiessäni. Tuntui, että kaikki ravintolat oli ostoskeskusten yhteydessä. Niin se oli vähän Kuala Lumpurissakin. Itse malesialaisesta ruoasta en niinkään välittänyt muuten, kuin niistä kalaruoista, mutta kaikenmoisia ruokia söin. Pääasiassa söin kyllä japanilaista, mutta hyviä intialaisiakin osui kohdalle.

 9. Tuollaisissa suurkaupungeissa on aina vähän se “ongelma”, että jos et ole ottanut tarkkaan selville, että missä saa hyvää ruokaa, niin valinnanvaikeus on niin suuri, että välttämättä ei löydä mitään hyvää ruokapaikkaa, jos vaan epämääräisesti harhailee ja menee sinne, mikä sattuu nälän yllättäessä kohdalle. Itse asiassa nyt muistankin, että kävimme Twin Towerin viereisessä ostoskeskuksessa syömässä todella hyvää intialaista…eli jotain ruokamuistoja on sentään KL:sta.

 10. Tuollaisissa suurkaupungeissa on aina vähän se “ongelma”, että jos et ole ottanut tarkkaan selville, että missä saa hyvää ruokaa, niin valinnanvaikeus on niin suuri, että välttämättä ei löydä mitään hyvää ruokapaikkaa, jos vaan epämääräisesti harhailee ja menee sinne, mikä sattuu nälän yllättäessä kohdalle. Itse asiassa nyt muistankin, että kävimme Twin Towerin viereisessä ostoskeskuksessa syömässä todella hyvää intialaista…eli jotain ruokamuistoja on sentään KL:sta.

 11. Ollaan suuntaamassa helmikuussa paperihäämatkalle mm. Kuala Lumpuriin, ja varmasti käymme testaamassa tämän raflan! Kiitos vinkistä. :)

 12. Ollaan suuntaamassa helmikuussa paperihäämatkalle mm. Kuala Lumpuriin, ja varmasti käymme testaamassa tämän raflan! Kiitos vinkistä. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*