Gluteeniton kuivakakku: kaurajauhoja ja kanelia

Avec Sofié Blog l Gluteeniton mehevä kuivakakku

Olen itse ollut paljon reissussa viime viikkoina ja mieheni myös, joten Carita tuli luokseni muutama viikko sitten viikoksi. On onni, kun on ystävä, jolla työ kulkee mukana, niin on ihan sama missä sitä töitä tekee. Olin päivät toimistolla, mutta kun tulin kotiin, oli täällä odottamassa tyhjän kodin sijaan rakas ystävä.

 

Avec Sofié Blog l Gluteeniton mehevä kuivakakku

On jotenkin hämmentävää, että miten samanlaiset mieheni ja Carita ovat. He ovat luonteeltaan todella samanlaiset, mutta myös ruokavalioltaan ja erilaisilta ruokavalioherkkyyksiltään todella samanlaiset. Kumpikaan ei kestä vehnää eikä myöskään raskaita liharuokia, joten olen hyvin tottunut muokkaamaan kokkailujani heidän vuoksensa.

Avec Sofié Blog l Gluteeniton mehevä kuivakakku

Kun Carita oli Amsterdamissa, leivoimme ihanan syyskakun. Halusin testata miten kaurajauhot toimivat kuivakakussa mantelijauhojen kanssa ja lopputulos oli aivan mahtava. Tosi mehukas kakku eikä voinut oikeasti puhua kuivakakusta, vaikka kuivakakun muottiin kakku oli tehty. Käytän varmasti samaa pohjaa ensi kerralla myös ihan täyte- tai porkkanakakussa, sillä pohja oli paras mitä olen koskaan kokeillut. Ja mikä ihaninta, kaksi rakkainta voi myös syödä kakkua siten.

Olen itseasiassa vähentänyt leipomista todella paljon juurikin näiden gluteeniongelmien takia. Ehkä uskaltaudun useamminkin kokeilemaan kaurajauhoja muissa leipomuksissa koska tässä kuivakakussa ne nimittäin toimivat niin hyvin. Helposti voin suositella samaa taikinaa muffineihin tai Madeleineihin.

 

Avec Sofié Blog l Gluteeniton mehevä kuivakakku

Alkuperäinen resepti on Valion maustekakku-resepti, mutta muokkasimme reseptin gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot. Lisäsimme myös kanelia sekä ostin Granitista Suomen reissulla aivan ihanaa jouluista maustetta, inkiväärikanelia. Jos ei Granit ole lähellä, suosittelen laittamaan sekaan vielä jauhettua inkivääriä antamaan lisää makua.

Avec Sofié Blog l Gluteeniton mehevä kuivakakku

En tiedä onko nyt hyvä asia, jos olen pikkuhiljaa menemässä jo joulumoodiin? Olen viime vuosina nimenomaan alkanut joulufiilistelyn hyvissä ajoin kynttilöin, musiikein ja elokuvin. Vaikka en niinkään perinteinen jouluihminen ole, tuli kuvien kakusta ja sen leipomishetkistä ihana joulufiilis. Toinen osapuoleni on Thanksgiving -ihminen ja se on meille varmaankin juhlana tärkeämpi. Kun hän huomasi minun aloittaneen pienen joulufiilistelyn muutama viikko sitten, laitettiin minut takaisin maanpinnalle; on syyskuu ja jouluhippeily alkaa kuulemma vasta Thanksgivingin jälkeen.

Avec Sofié Blog l Gluteeniton mehevä kuivakakku

Avec Sofié Blog l Gluteeniton mehevä kuivakakku

 

Kakku on todella nopea ja helppo tehdä. Kaikki aineet vain yhteen ja kakku uuniin voidellussa vuossa. Suosittelen testaamaan kakkua tikulla sen paistuessa, että kaurajauhot ovat varmasti ehtineet paistua kunnolla. Laitoin vielä viimeiseksi viideksi minuutiksi uuninlämmön paistamaan uunin alatasolla, jotta kakku paistuu myös sisäpuolelta kunnolla. Paistoaika riippuu paljon uunista, joten suosittelen kokeilemaan kakkua tikun kanssa.

.

Syksyn mehevimmän kuivakakun resepti:

4 dl gluteenittomia jauhoja (2,5dl kaurajauhoja ja 1,5dl mantelijauhoja)
2 dl sokeria
1 rkl piparkakkumaustetta (tai kanelia ja inkivääriä)
2 tl ruokasoodaa
2 dl voisulaa
3 kananmunaa
2 dl kreikkalaista jogurttia

Ohje:

Sekoita ainesosat ja kaada lopuksi seos voideltuun kakkuvuokaan. Paista 60 minuutin ajan 175 asteessa ✓

 

*Kakkuvuoka ja -lautanen on saatu PR-lahjana Heirol Oy:ltä, mutta postaus ei ole kaupallinen yhteistyö.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*