Friends – pick them wisely

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pojat olivat täällä koko viikonlopun tyttöystävineen ja jollain lailla yksi ajatus konkretisoitui minulle tänä viikonloppuna. Se miten ihanaa nauruenergiaa heistä aina saan, tekisi kenelle tahansa hyvää aina silloin tällöin. Minuun vaikuttaa suuresti ympärilläni olevat ihmiset, niin hyvässä kuin pahassa. Sen takia ne ihmiset kenellä itseni ympyröin, olen oppinut valitsemaan aika tarkasti.

Ihmisillä on suuri voima joko antaa sinulle hyvää energiaa tai syödä energiat sinusta pois. Sen takia negatiiviset ihmiset eivät kuulu suuremmin minun ystävä menuuni. Kaikkia ihmisiä ei tietenkään voi valita, mutta ne läheisimmät kenen kanssa haluaa olla voi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän asian olen ehkä oppinut monesti kantapään kautta ja sekä vasta vanhemmiten. Kaikkien kanssa kun ei tarvitse olla lähimpiä ystäviä ja päästää lähelle. Ihmistä kun on vaikea muuttaa ja miksi edes pitäisi? Meillä kun on ne perusluonteemme ja niitä on mahdotonta muokata. Joidenkin ihmisten pään päällä sataa aina ja heidän mielestään et tee ikinä mitään oikein. Vaikka kuinka yrittäisit, on aina joki pielessä. Vaikka lasi olisi puolittain täysi, he näkevät sen niin että se on puoli tyhjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tapasin nämä italialaiset veljeni viisitoista vuotta sitten kielikurssin merkeissä ja siitä lähtien olemme olleet ystäviä. Näemme yleensä kerran vuodessa, mutta aina kun tapaamme, mikään ei ole muuttunut. Heidän lapsenomainen onnellisuus ja iloisuus tarttuu keneen tahansa.

Jos jostain olen elämässäni onnellinen, niin näistä pojista muiden ystävieni ohella. He auttavat ja naurattavat silloin kun on siihen tarve. Levittävät sitä hyvää energiaa jota jokainen tarvitsee. Mieti siis kenen ympäröimänä sinä haluat olla.

………………………….

My Italian friends were here for the weekend. We have known each other the past 15 years and these guys makes my life much more positive and full of laughter. When they left yesterday evening, I realized one thing. The people we surround ourselves, makes our life totally different. The friends either lift us up or drags us down. That is why we need to pick them wisely.

You can’t choose all the people you want to be around, but your closest friends you can. There is always raining on somebody and whatever you do, it’s always wrong for them. You just can’t please some people. I think this is something I’ve learned especially in my adult years when I’ve really realized that to some the glass is always half full and to some, the same glass is half empty.

I’m very grateful for many things, but especially for my friends. Their way of living and the almost childish positivity is just something everyone should experience day to day. It made me realize that with people with a positive attitude, it’s a positive life. Therefore, pick your friends wisely <3

 

You may also like

2 Comments

  1. Kiitos tästä artikkelista! Niin hyvin ainakin kirkasti omia ajatuksiani. Sun snäppi oli niin iloista seurattavaa viikonlopun aikana -kiitos!

  2. Kiitos mielenkiintoisesta ja kauniista blogista Sofie, olen seuraillut sitä nyt muutaman kuukauden, alunperin siksi, koska rakastan Pariisia ;) Mutta paljon muutakin kiinnostavaa sisältöä sieltä löytyy.
    Tosi hyvä ja paikkansapitävä tämä kirjoitus! Minuun myös vaikuttavat ympäröivät ihmiset ja ystävät paljon, ja negatiivisuus on todella henkisesti verottavaa. Toiset ovat aina aidosti ihanan kannustavia, ja toiset onnistuvat positiivisissakin kommenteissa antamaan rivien välistä ymmärtää, että teet jotain väärin. Itselleni myös ulkomaille muuton myötä nimenomaan nämä ystävyyssuhteiden erot on korostuneet. Tietynlaista kateutta voi huomata myös, mikä on surullista. Ja kuten sanoit ja vaikka se kuulostaakin vähän “raa’alta”, niin kaikkia kaverisuhteita ei ole pakko pitää yllä ikuisesti. Itsellä pitää olla hyvä olo.
    PS. Snäppisi ovat hauskoja, keep them coming

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*