Frenchie Paris – my favorite comfort food

En yleensä syö pikaruokaa ja jos niin teen, niin tunnen todella huonoa omaatuntoa. Lapsena en saanut syödä McDonaldsissa ja kai äitini mentaliteetti pikaruokaa vastaan on säilynyt omissa elintavoissani lapsuuden ruokavalioni takia. Söin ennen varmastikin ranskalaisia ihan vain muutaman kerran vuodessa, mutta Ranskassa niitä tulee syötyä useammin ja aina tunnen piston sydämessäni.

Avec Sofié blog l Frenchie Paris

Ranskassa en tosin ole syönyt paljon hampurilaisia, vaikka ne tosin ranskisten lempiruokaa onkin. Burgereita tarjoillaan jokaisessa bistrossa ja meidänkin kotikulmilla on mitä makeimpia burgeriravintoloita. Vaikka burgerit ovat laadultaan ihan eri tasolla mitä pikaruokaketjuissa, päätyvät ne harvoin silti omalle lautaselleni.

Avec Sofié blog l Frenchie Paris

Avec Sofié blog l Frenchie Paris

On tosin yksi ns. pikaruokaan erikoistunut gourmet-ketju, Frenchie. Frenchien menu on tosin kaukana kaikista pikaruokaketjuista, mutta jos mieli tekee jotakin rasvaista, on tieni vienyt Frenchien pastrami-leivän äärelle. En oikeasti tiedä mitään parempaa. Harvoin tulee unelmoitua monestakaan tietystä ruoasta, mutta Luxemburgissa ollessa, mieleni teki usein Ruben-leipää.

Frenchie on itseasiassa ketju, jollaisia odotin New Yorkissa. Kunnon pastramileipiä suolakurkuilla. Pari bagel-paikkaa löysin New Yorkista, mutta missään en vielä ole syönyt yhtä hyvä leipää tai Eggs Benedictiä kuin Frenchiessä. Jos on dagen efter tai muuttokooma niin kuin minulla, energiatasot saadaan taatusti tasaisille leveleille ravintolassa.

Avec Sofié blog l Frenchie Paris

Frenchiellä on erilaisia konseptiravintoloita, mutta en ole käynyt muussa kuin Frenchie To Go -ravintolassa. Ravintoloitsija on tunnettu siitä, että hän yrittää uudistaa ranskalaista ruokakulttuuria tuomalla pöytään muutakin kuin tartarin. Näin ulkomaalaisen silmin Pariisiin mahtuisi vielä pari Frenchien kaltaista paikkaa, mutta tästä on hyvä lähteä.

Avec Sofié blog l Frenchie Paris

Avec Sofié blog l Frenchie Paris

Avec Sofié blog l Frenchie Paris

Jos pidätte street foodista ja olette tulossa Pariisiin, niin Frenchie to Go olisi minulta suuri suositus. Ruoka on tosin tosi tuhtia, mutta onneksi Pariisissa kävelee kalorit helposti pois. Laittakaapa osoite 5 Rue du Nil, 75002 siis muistiin,  Frenchie on ihan kotikulmillani, niin samalla näette myös muut suosittelemani paikat : )

You may also like

6 Comments

    1. Heippa,

      Niin kun olen sanonut, mieheni ei halua olla blogissani tai missään muissakaan kanavissani esillä. @maisondeville on lapsuudenystäväni ja sen takia hän on IG-kuvissani esillä.

  1. Hyvältä näyttää! Onkohan heillä gluteenitonta leipää saatavilla, voisi kuvitella että tällaisissa moderneissa paikoissa olisi? Miten tilanne muuten Pariisin ravintoloissa ja kahviloissa, eikös miehesi välttänyt gluteenia? Ruoan löytäminen on helppoa missä vain, mutta brunssit ja välipalat aiheuttavat joskus tuskaa, varsinkin kun on keliaakikko eikä voi tinkiä gluteenittomuudesta piiruakaan :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*