Fondugues Saint-Tropez & Rosé lifestyle

Avec Sofié blog Fondugues Saint-Tropez South of France

Lomallemme mahtui muutama ihana pieni yllätys, jotka tulivat vastaan ihan etsimättä. Yksi näistä ihanista yllätyksistä oli Fondugues-tilan vine stand tai rosé -truck , l’ Éphémère. Olimme tulossa väsyneinä rannalta ja mietimme, että mistä ihmeestä saisimme jotakin pientä syötävää, kun rantakahvilat olivat kiinni eikä oikein huvittanut lähteä ravintolaa etsimään väsyneenä ja suhteellisen räjähtäneen näköisenä rantapäivän jälkeen.

Avec Sofié blog Fondugues Saint-Tropez South of France

 

Avec Sofié blog Fondugues Saint-Tropez South of France

Kun ajelimme kotiinpäin, ehdotti Google Maps toista reittiä ja vaikka aluksi ehkä vähän harmittelin pitkää reittiä, ei kauaa pitänyt ajaa, kunnes näin metsikössä valosarjan puista roikkumasta. Pyysin miestäni pysäyttämään ja ajamaan lähemmäs. Ja kuinka sympaattinen apéro -bar keskellä ei mitään olikaan?

Avec Sofié blog Fondugues Saint-Tropez South of France

Olin nähnyt kyseisestä paikasta kuvan Instagramissa tänä kesänä aiemmin, mutta olin ihan totaalisen unohtanut, että tällainen paikka oli jossakin päin Etelä-Ranskaa. Onneksi mapsit heitti meidät uudelle reitille ja löysin sattumalta tämän paikan.

Avec Sofié blog Fondugues Saint-Tropez South of France

Fondugues on perheomisteinen viinitila lähellä Saint-Tropezia ja Ramatuellin kylää ja he tuottavat ainoastaan luomuviinejä. Viinitilalle on rakenteilla oma viinikellari ja tila, jossa voisi maistella viinejä, mutta täksi kesäksi se ei ehtinyt vielä valmistua. Joten tila avasi ihanan rosé-truckin viinitilan lähistölle. Toivon koko sydämestäni tosin, että rosé truck on metsikössä myös ensi kesänä vaikka kellari avattaisiin pian.

Tilan sato kerätään käsin ja yhden hevosen voimin. Kuinka mieletöntä, että vielä löytyy tällaisia viinitiloja? Rosé-viiniin tarkoitettu sato kerätään elokuun lopussa ja toivon, että pääsen seuraamaan sadonkorjuuta muutaman viikon päästä.

Avec Sofié blog Fondugues Saint-Tropez South of France

 

Avec Sofié blog Fondugues Saint-Tropez South of France

Rosé-truckissa ei tarjoiltu pelkästään viinitilan maistiaisia viinin muodossa, sillä entisestä balettitanssijasta kuoriutunut kokki, Stephan Bourgond, tarjoili ihania maistiaisia muista tilan antimista.

Avec Sofié blog Fondugues Saint-Tropez South of France

 

L’ Éphémère rosé truckin ja Fondugues- tilan löytäminen oli ihan mieletön sattuma ja täydellinen loman päätös. Ihan kun olisi ollut sadussa. Aurinko laski viinitarhojen taakse samalla kun kauniit valosarjat valaisivat muutamaa pöytää metsikössä roséen  kimmeltäessä lasissa. Täydellinen ilta <3

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

4 Comments

 1. Kyllä nuo ihanat kuvat saavat taas ensi vuonna suunnan kääntymään eteläiseen Ranskaan. Tämä vuosi kun välillä menee muilla mailla.

  1. Heippa ja kiitos kommentista :)

   Tänä kesänä pystyin myös nauttimaan Etelä-Ranskasta kun tiesin, että pääsen sieltä myös pois.

   Oli ihana lomailla siellä rennoin ottein ja antaa aikaa löytää juuri tällaisia paikkoja keskellä ei mitään :)

 2. Aivan valtavan kauniit kuvat! Oletko kuvannut nämä Olympuksella?

  Olemme viime vuodet lomailleet Italiassa, mutta viimeaikaiset Etelä-Ranska-postaukset ovat olleet niin lumoavia, että alkaa mietityttää, josko ensi vuonna sinnepäin… Eihän sinne täältä Sveitsistä lopulta aja sen pidempään kuin Toscanaankaan!

  1. Heippa,

   kiitos paljon :)

   Osan olen kuvannut Olympuksella, mutta osan myös Canonin 5D:llä. Kuvan nykyään ruokakuvat Canonilla ja muut Olympuksella.

   Niin, Italia ja Ranska ovat todella erilaisia. Tykkään kummastakin ja välillä tosin haluaisin olla Italiassa.

   Sveitsi on ihana juuri siitä, että sieltä ajaa niin kätevästi joka paikkaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*