Fondant au Chocolat

Olen jo jonkun aikaa halunnut tehdä suklaafondanttia, joten päätin vihdoinkin kokeilla Saran reseptiä. En pidä ihan hirmuisen tummasta suklaasta jälkiruoisssa. Tosi monet maistuvat aika kitkerille, enkä halunnut “pilata” sunnuntai-iltaani liian kitkerän makuisella fondantilla, joten valitsin jälkkäriin taloussuklaata tumman suklaan sijaan.

I tried this chocolate fondant recipe for the first time, actually this was my first chocolate fondant try ever. I don´t like dark chocolate so much in desserts because sometimes very dark chocolate can taste bitter. I used normal baking chocolate instead of  chocolate which  contains 70% of cocoa.

200g suklaata/chocolate, 200g voita/butter, 1,5 dl vehnäjauhoja/all purpose flours, 6 munaa/egg, 2dl sokeria/ sugar, vähän kaakaota/little bit of cocoa.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 8-10 kuppia (Omat kuppini ovat Stockmannilta), ripottele kaakaota pohjalle. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa vesihauteessa. Kun suklaa ja voi on sulanut, lisää jauhot ja sekoita kunnolla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto varovasti suklaaseoksen kanssa. Laita taikina kuppeihin ja paista fondanttia 180 asteessa 12-14 minuuttia. Pinnan tulisi olla kova ja paistunut, mutta sisältä fondantin kuuluu olla valuvaa. Syötiin fondant vaniljajäätelön kera, mutta sopisi fondantin seuraksi myös marjat.
Preheat owen to 180 celsius. Butter 8-10 cup, strew cocoa to the cups. Cut the chocolate in pieces, melt the chocolate with the butter. When chocolate and butter has melted add the flour. Whisk eggs and sugar, add the mixture with the chocolate. Put the dough in the cups and bake the fondant 12-14 minutes.  The surface of the fondant should be hard but the inside should be very soft. I ate fondant with vanilla ice cream, but next time i´ll serve chocolate fondant with berries.

You may also like

14 Comments

 1. Moi Sofie,tahtoisin vain kommentoida, että jos tahdot kirjoittaa englanniksi, niin saman tekstin suomennos on aika lailla turha – uskon lukijoidesi olevan sen verran lontoonkielen taitoisia ;)Eniwei ihana blogi sulla :)

 2. Heippa!Kiitos palautteestasi :)Olen painiskellut tän kieliasian kanssa ihan alusta lähtien. Mutta blogillani on myös vanhempia lukijoita, joiden enlanninkielen taito ei välttämättä ole niin hyvä, joten sen takia kirjoitan kummallakin kielellä. Pelkällä suomenkielellä kirjoittaminen tuntuisi vähän hassulta kun lukijoita on ympäri maailmaa. Olen myös saanut sähköpostia, että kummallakin kielellä kirjoittaminen on ollut avuksi, kun englanti on ollut vähän ruosteessa. Blogini on näin myös pienimuotoinen kielikurssi joillekin lukijoilleni :)Vaikka mieluusti kirjoittaisin vain toisella kielellä, koska joudun näkemään aika paljon vaivaa sen eteen , että kirjoitan saman tekstin kahteen kertaan :)

 3. Moi Sofie,tahtoisin vain kommentoida, että jos tahdot kirjoittaa englanniksi, niin saman tekstin suomennos on aika lailla turha – uskon lukijoidesi olevan sen verran lontoonkielen taitoisia ;)Eniwei ihana blogi sulla :)

 4. Heippa!Kiitos palautteestasi :)Olen painiskellut tän kieliasian kanssa ihan alusta lähtien. Mutta blogillani on myös vanhempia lukijoita, joiden enlanninkielen taito ei välttämättä ole niin hyvä, joten sen takia kirjoitan kummallakin kielellä. Pelkällä suomenkielellä kirjoittaminen tuntuisi vähän hassulta kun lukijoita on ympäri maailmaa. Olen myös saanut sähköpostia, että kummallakin kielellä kirjoittaminen on ollut avuksi, kun englanti on ollut vähän ruosteessa. Blogini on näin myös pienimuotoinen kielikurssi joillekin lukijoilleni :)Vaikka mieluusti kirjoittaisin vain toisella kielellä, koska joudun näkemään aika paljon vaivaa sen eteen , että kirjoitan saman tekstin kahteen kertaan :)

 5. Minä luen mielelläni blogeja äidinkielelläni ja sinun tekstisi on sujuvaa (joissain blogeissa ärsyttää huono kieli). Mieltymykseni ei johdu siitä, etten pärjäisi englanninkielisten tekstien kanssa. Minulla on melko vahva englannin tekstinymmärtäminen, mutta en silti seuraa säännöllisesti ainoatakaan englanninkielistä blogia. (ehkä merkki sivistymättömyydestäni?) Luen vain niin paljon mielummin äidinkieltäni suomea.Tämä kielijuttu on minulle myös todella tärkeä osa identiteettiä. On hienoa, että suomeksi on vielä olemassa hyvätasoisia lehtiä, tiedettä (tosin vähenevässä määrin) ja mielenkiintoisia, ajankohtaisia blogeja! :) Itse pyrin siihen, että otsikoin blogitekstini aina suomeksi enkä käytä sellaisia vieraskielisiä sanoja, joille on olemassa toimiva suomenkielinen vastine.Joten, ehdottomasti jatkossakin, kirjoita suomeksi! :) Kiitos mukavasta blogista!

 6. Minä luen mielelläni blogeja äidinkielelläni ja sinun tekstisi on sujuvaa (joissain blogeissa ärsyttää huono kieli). Mieltymykseni ei johdu siitä, etten pärjäisi englanninkielisten tekstien kanssa. Minulla on melko vahva englannin tekstinymmärtäminen, mutta en silti seuraa säännöllisesti ainoatakaan englanninkielistä blogia. (ehkä merkki sivistymättömyydestäni?) Luen vain niin paljon mielummin äidinkieltäni suomea.Tämä kielijuttu on minulle myös todella tärkeä osa identiteettiä. On hienoa, että suomeksi on vielä olemassa hyvätasoisia lehtiä, tiedettä (tosin vähenevässä määrin) ja mielenkiintoisia, ajankohtaisia blogeja! :) Itse pyrin siihen, että otsikoin blogitekstini aina suomeksi enkä käytä sellaisia vieraskielisiä sanoja, joille on olemassa toimiva suomenkielinen vastine.Joten, ehdottomasti jatkossakin, kirjoita suomeksi! :) Kiitos mukavasta blogista!

 7. Ilmapallomatka :Nappaa ihmeessä! Tämä resepti ainakin toimii :)Nna:No mä en ole mitenkään mestari englannissa, puhun paremmin kun kirjoitan. Kieliopissa olen ollut kaikissa puhumissani kielissä aika huono. Mutta en ole antanut sen häiritä, vaan olen puhunut reippaasti kaikkia kieliä ja sitä kautta oppinut. Tärkeintä on että saa asiansa perille :)Mä nautin lukea muun kielisiä lehtiä, koulussa tulee luettua paljon englanninkielisiä kirjoja ja artikkeleita, mutta tottakai suomenkielisistä teksteistä saa paljon enemmän irti. Ja veikkaan, että jos kirjoittaisin pelkästään englanniksi ei lukijanikaan jaksaisi blogia lueskella. Jotkut sanat resepteissä ovat “vaikeita” ja olisi aika työläistä joidenkin lukijoiden alkaa niitä suomentelemaan. Joten jatkan tottakai suomenkielellä kirjoittelua :)

 8. Pupuseni, tähän kieliasiaan, kirjoitat todella hyvin molemmilla kielillä ja jotenkin tykkään lukea suomeksi (enemmän sinua itseään!), mutta entä jos laittaisit putkeen suomenkieliset tekstit ja sitten englanninkieliset? Eli ensin suomenkielinen teksti kokonaisuudessaan ja sitten englanninkielinen? Helpottaisi vähän luettavuutta :)Ihana resepti ja ihanat kuvat! Haluan ehdottomasti kokeilla tätä mahdollisimman pian. Puss, B.

 9. Ilmapallomatka :Nappaa ihmeessä! Tämä resepti ainakin toimii :)Nna:No mä en ole mitenkään mestari englannissa, puhun paremmin kun kirjoitan. Kieliopissa olen ollut kaikissa puhumissani kielissä aika huono. Mutta en ole antanut sen häiritä, vaan olen puhunut reippaasti kaikkia kieliä ja sitä kautta oppinut. Tärkeintä on että saa asiansa perille :)Mä nautin lukea muun kielisiä lehtiä, koulussa tulee luettua paljon englanninkielisiä kirjoja ja artikkeleita, mutta tottakai suomenkielisistä teksteistä saa paljon enemmän irti. Ja veikkaan, että jos kirjoittaisin pelkästään englanniksi ei lukijanikaan jaksaisi blogia lueskella. Jotkut sanat resepteissä ovat “vaikeita” ja olisi aika työläistä joidenkin lukijoiden alkaa niitä suomentelemaan. Joten jatkan tottakai suomenkielellä kirjoittelua :)

 10. Pupuseni, tähän kieliasiaan, kirjoitat todella hyvin molemmilla kielillä ja jotenkin tykkään lukea suomeksi (enemmän sinua itseään!), mutta entä jos laittaisit putkeen suomenkieliset tekstit ja sitten englanninkieliset? Eli ensin suomenkielinen teksti kokonaisuudessaan ja sitten englanninkielinen? Helpottaisi vähän luettavuutta :)Ihana resepti ja ihanat kuvat! Haluan ehdottomasti kokeilla tätä mahdollisimman pian. Puss, B.

 11. Honey bee:Olen sitäkin miettinyt, mutta kun ulkomaalaisia lukijoita on niin paljon, niin haluan että englanninkielinen kirjoitus erottuu selkeästi. Sen takia se onkin sijoitettu aika ylös :)

 12. Honey bee:Olen sitäkin miettinyt, mutta kun ulkomaalaisia lukijoita on niin paljon, niin haluan että englanninkielinen kirjoitus erottuu selkeästi. Sen takia se onkin sijoitettu aika ylös :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*