Focaccia

Focaccia on yksi lempi leivistäni, sopivan suolaista ja kiva keiton kaveri. Tykkäisin muutenkin leivistä ihan tosi paljon, mutta yritän olla syömättä vaaleaa leipää.  Mutta joskus en vaan pysty  pitämään näppejäni pois leipätaikinan vaivaamisesta. 
Suomessa syömäni focaccia on yleeensä sellaista lättänää, eikä ollenkaan sellaista kuohkeaa, niin kuin Italiassa. Onneksi löysin joskus muutama vuosi sitten tämän reseptin. En nyt yhtään muista, että mistä, mutta reseptillä olen leiponut yhden jos toisenkin focaccian.   
Tarvitset:

11 dl vehnäjauhoja tai durum-     vehnäjauhoja
1 rkl merisuolaa
½ pkt hiivaa
5 dl vettä
1 ½ dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniäPinnalle:
oliiviöljyä
merisuolaa
rosmariinia

pinjansiemeniä

Mittaa jauhot kulhoon, lisää suola. Murenna hiiva kuumaan veteen ja sekoita kunnolla. Kaada hiivaseos jauhoihin ja vaivaa taikina kunnolla. Lisää öljy ja valkoviini koko ajan vaivaten. Kun taikina on kunnolla sekoittunut, laita se jääkaappiin nousemaan yön ajaksi.

Kun taikina on noussut, levitä taikina pellille ja laita taikina nousemaan vielä kahdeksi tunniksi. Lämmitä uuni 200 asteesee. Kun taikina on noussut, voitele pinta oliiviöljyllä ja sirottele päälle merisuolaa. Ripottele vielä pinnalle rosmariininoksia tai mitä vain itse haluat (oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja…) Paista focacciaa uunin keskitasolla n. 30 min. Leikkaa palasiksi ja ripottele päälle vielä paahdetut pinjansiemenet.

****

You need:

11 wheat flour
1 tbs sea salt
25 g of yeast 
5 dl water
1 ½ dl olive oil
1 dl white vine
rosemary

Put wheat flour into a bowl, add salt. Mix yeast with warm water. Add yeast mixture with flour.  Add oil and vine to dough. When dough is completely mixed, put the dough in the fridge for the night. 


In the morning, when  dough has risen, spread dough on pan or bread stone, let it rise again for two hours. Preheat owen to 200 celsius.  When dough has again risen for two hours, spread its surface with olive oil and add sea salt and rosemary on the surface. Put focaccia to owen and bake it approximately  for 30 minutes or until surface is golden brown.  When focaccia is ready, roast pine nuts in a pan and sprinkle those on the warm Italian bread.

You may also like

4 Comments

  1. Voi Laura!Hihih! No kropan pitää saada vähän shokkejakin, että se ei totu ihan liian terveellisen ruokavalioon. Pääasia vaan on, ettei niin sanotuista “shokeista” tulee tapaa!

  2. Voi Laura!Hihih! No kropan pitää saada vähän shokkejakin, että se ei totu ihan liian terveellisen ruokavalioon. Pääasia vaan on, ettei niin sanotuista “shokeista” tulee tapaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*