Finland’s Independence Day


Hyvää itsenäisyyspäivää! Minun päiväni kuluu tosin aika pitkälti tenttikirjoja lueskellessa. Vaikka tämä aamu ja päivä kuluvat koulujuttujen parissa, mutta on minulla onneksi tiedossa jotain muutakin. Illalla menen ystäväpariskunnan luokse syömään perinteistä karjalanpaistia ja ilta jatkuu vielä kotosalla glögin ja juustojen parissa.

Taustalla näkyvästä tummasta astiakaapista olen kirjoitellut teille aiemminkin. Minun on pitänyt maalata se jo vaikka kuinka moneen otteeseen, mutta pelkään pilaavani tumman kaappini. Olen ostanut siihen jo uudet vetimet ja maaliakin on kaapissa, mutta pelkään että maali varisee siitä pois. Noh, ehkäpä minun olisi aika rohkaistua ja antaa kaapille uusi ilme.

Rauhallista itsenäisyyspäivää <3

____________________________

Today it is Finland’s Independence Day. I’ll spend most of my day with my exam books. However, in the evening I’ll go to my friends place because they have prepared very traditional Finnish dish for us. My Independence Day eve continues with mulled wine and cheese. Mmm, yummy!

Before I have written to you about that cupboard what you can see in the background of my photos. It should be white already because I’ve supposed to paint it moths ago.  The reason why I have postponed my project is that I fear that the paint rubs off. Hopefully I have the courage to take the brush soon in my hand and give another chance to my cupboard.

You may also like

28 Comments

 1. En lähtis maalaamaan. Kaappi pitäis hioa kokonaan, koska on varmaan lakattu pinnaltaan ja se on iso homma. Helpompi vaihtoehto olisi hommata jotain kivaa vaaleaa tapettia ja tapetoida kaapin takalevy sisäpuolelta. Ilme raikastuisi ja aikaa säästyisi :)

  1. No kyllähän multa hiomakoneet löytyy :D. Pienimmät kulmat joutuisin tosin hiomaan käsin. Itseasiassa tota tapettijuttua mietin myös ja löysinkin aika leikkisiä tapetteja, mutta niidenkään värisävyt eivät oikein toimi kaappini kanssa.. Hmm..

 2. En lähtis maalaamaan. Kaappi pitäis hioa kokonaan, koska on varmaan lakattu pinnaltaan ja se on iso homma. Helpompi vaihtoehto olisi hommata jotain kivaa vaaleaa tapettia ja tapetoida kaapin takalevy sisäpuolelta. Ilme raikastuisi ja aikaa säästyisi :)

 3. Ainakin kannattaisi ehkä odottaa kevääseen maalauksen suhteen, tumma/lämmin väri näyttää nyt kylmään aikaan kivalta ja lopputulos valkoisena saattaisi näyttää extravalkoiselta jos tekisit sen nyt esim jolksi, kun olet tottunut tummaan.

  1. Niin, mutta mä oon katsellut tota kaappia jo kuusi vuotta ja viimeiset kaksi vuotta olen halunnut sen olevan vaaleampi. Toisaalta mua hieman pelottaa, että miltä se tulee sitten näyttämään tulevassa kodissamme. Ehkä mietin vielä :)

 4. Ainakin kannattaisi ehkä odottaa kevääseen maalauksen suhteen, tumma/lämmin väri näyttää nyt kylmään aikaan kivalta ja lopputulos valkoisena saattaisi näyttää extravalkoiselta jos tekisit sen nyt esim jolksi, kun olet tottunut tummaan.

 5. Taidan tulla teille syömään juustoja! ;)

  Kuvasi näyttävät aina niin upeilta, niitä jaksaa aina ihmetellä ja ihastella. =) Olen saattanut ennenkin kysellä, mutta millä kameralla kuvailet?

  1. Tervetuloa :)! Minä olen meidän yksi ja ainut juustohiiri, niin noiden syömisessä tarvittaisiin vähän apua.

   No en nyt kyllä tiedä näistä kuvista.. Illalla oli ihan pimeää, niin jouduin käyttämään salamaa aika rankalla kädellä, mutta kiva kuulla jos tykkäsit :)

   Nämä kuvat olen ottanut Canonin 450D:llä ja linssinä olen käyttänyt 18-50 2.8. Olympuksen kampanjan johdosta sain itselleni Olympuksen Pen 1 kameran ja olen silläkin kuvaillut viime aikoina aika paljon :)

 6. Taidan tulla teille syömään juustoja! ;)Kuvasi näyttävät aina niin upeilta, niitä jaksaa aina ihmetellä ja ihastella. =) Olen saattanut ennenkin kysellä, mutta millä kameralla kuvailet?

 7. No niin kai.. Näin joulun alla se näyttää ihan kivalle, mutta kun kaikki astitat hukkuu siihen tummuuteen :/Kiitos samoin :)

 8. No kyllähän multa hiomakoneet löytyy :D. Pienimmät kulmat joutuisin tosin hiomaan käsin. Itseasiassa tota tapettijuttua mietin myös ja löysinkin aika leikkisiä tapetteja, mutta niidenkään värisävyt eivät oikein toimi kaappini kanssa.. Hmm..

 9. Niin, mutta mä oon katsellut tota kaappia jo kuusi vuotta ja viimeiset kaksi vuotta olen halunnut sen olevan vaaleampi. Toisaalta mua hieman pelottaa, että miltä se tulee sitten näyttämään tulevassa kodissamme. Ehkä mietin vielä :)

 10. Tervetuloa :)! Minä olen meidän yksi ja ainut juustohiiri, niin noiden syömisessä tarvittaisiin vähän apua. No en nyt kyllä tiedä näistä kuvista.. Illalla oli ihan pimeää, niin jouduin käyttämään salamaa aika rankalla kädellä, mutta kiva kuulla jos tykkäsit :)Nämä kuvat olen ottanut Canonin 450D:llä ja linssinä olen käyttänyt 18-50 2.8. Olympuksen kampanjan johdosta sain itselleni Olympuksen Pen 1 kameran ja olen silläkin kuvaillut viime aikoina aika paljon :)

 11. Todella kiva lämpöinen tunnelma näissä kattauskuvissa. Olin itse tänä vuonna Amsterdamissa itsenäisyyspäivänä, jäi linnanjuhlat näkemättä ja puvut arvostelematta. Kaappisi näyttää kivalta ruskeanakin, siitähän erottuu hyvin valkoiset astiat. Tuota tapettijuttua olen kokeillut pieneen ruskeaan lasiovelliseen kappiin, oli ihan kiva piristys. Kun kyllästyy, on tapettipala helppo saada pois jos käyttää kakspuoleista teippiä.

 12. Todella kiva lämpöinen tunnelma näissä kattauskuvissa. Olin itse tänä vuonna Amsterdamissa itsenäisyyspäivänä, jäi linnanjuhlat näkemättä ja puvut arvostelematta. Kaappisi näyttää kivalta ruskeanakin, siitähän erottuu hyvin valkoiset astiat. Tuota tapettijuttua olen kokeillut pieneen ruskeaan lasiovelliseen kappiin, oli ihan kiva piristys. Kun kyllästyy, on tapettipala helppo saada pois jos käyttää kakspuoleista teippiä.

  1. Hih, joskus sitä näissä tenttikiireissäkin on yritettävä :)
   Meillä on onneksi ollut ihanan lumista. Täällä kun tuppaa muuten olemaan niin pimeää :/

 13. Teillä on ollut todella tunnelmallisen näköistä! Ihanaa, varsinkin kun täällä pääkaupunkiseudulla sää on ollut koko viikon jotain erityisen järkyttävää…

 14. Hih, joskus sitä näissä tenttikiireissäkin on yritettävä :)Meillä on onneksi ollut ihanan lumista. Täällä kun tuppaa muuten olemaan niin pimeää :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*