Fennel salad with Serrano Ham

Ensi kesän kalenterini on jo nyt täyttynyt erilaisista juhlista. On vappua, polttareita, häitä, rapujuhlia, brunsseja, synttäreitä… Niin ja parit tuparitkin ;).

Olen tässä vähän suunnitellut erilaisia juhlia ja tarjoiltavia iltojeni ratoksi ja yksi kiva alkupala tai -salaatti on tuo kuvissa näkyvä kaunis kokonaisuus.Tein sen Barcelonan matka mielessäni, sillä matkani lähestyy ja aika kovaa vauhtia. Kuvan salaati on itseasiassa todella pieni, niin se on todella hyvä alkupalavaihtoehto vaikkapa juuri pääsiäiseksi. Söin salaatin eilen iltapalaksi ja hyvää oli. Maukkautensa ja kauneutensa lisäksi salaatti on todella nopea valmistaa :)

Resepti;

Fenkolia

Serrano-kinkkua

Kurkkua

Patonkia

Pippuria

Parmesania

Oliviöljyä

Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa kurkku juustohöylää apuna käyttäen ohuiksi paloiksi. Asettele Serrano-kinkku lautaselle. Lado kurkkua ja fenkolia vuorotellen pinoon Serrano-kinkun kanssa. Paahda ohuen ohuet patonkisiivut oliviöljyssä. Asettele ne pinon päälle. Siivuta muutama parmesaanilastu vielä pinon päälle ja ripottele pippuriia ja öljyä salaatin päälle.

_________________________________________________

Summer is time for so many kinds of parties and events. My calendar is already quite full of different kind of events; bridal showers, weddings, housewarmings and birthdays. Someone would maybe be a bit stressed, but not me, because I love everything that touches party planning and events.

I’ve been planning few menus for our mayday party and also for some other events. Because my trip to Barcelona is already in next month, I used it as an inspiration for this little starter or appetizer salad. The salad is actually quite small so it’s a perfect appetizer next to a bit heavier main dish.

Recipe;

Fennel

Serrano Ham

Cucumber

French bread

Pepper

Parmesan

Olive oil

Chop fennel and cucumber into thin slices. Slice the french bread into thin slices. Toast the bread in olive oil. Pile all the ingredients into small pile. Garnish the salad with Parmesan, olive oil, and pepper.

You may also like

36 Comments

 1. Namskis, näyttää todella herkulliselta! :) Btw, vaikka pidänkin kovasti näistä taiteellisista kuvakulmista/kuvista, toivoisin ruokajutuista myös selkeämmän kuvan annoksesta. Aika usein näistä kuvista on vaikea hahmottaa, miltä annos oikeasti näyttää (esim. myös viimeisimmässä pannacotta-reseptissä). Olen tietoinen että toivot blogisi olevan enemmän valokuvablogityyppinen kuin resepti-/ruokablogi, mutta yksi selkeämpi annoskuva ei minusta tätä vaikutelmaa estäisi :) Plus reseptin hyödyntäjien olisi helpompi tähdätä saman näköiseen lopputulokseen näin halutessaan.

  Minusta on ihanaa kun laitat niin paljon reseptejä, kokkaat nimittäin juuri sen tyylistä ruokaa kuin minäkin haluaisin laittaa :)

  1. Okei, pyyntösi on kuultu :)

   Olen vain ollut vähän laiska valokuvaaja viimeakoina. Olen mennyt sieltä mistä aita on todellakin ollut matalin, olen pahoillani siitä. Minulla on vain niin hirmuisen kiire muuttojen ja koulujuttujen takia, niin en ole jaksanut kaivaa jalustaa, varjoa ja boxia. Lupaan parantaa tapani :)

   No kiva kuulla :)

   1. No näistä valokuvista ei voisi ikinä uskoa että olet ollut laiska valokuvaaja, kuvasi ovat nimittäin aina totaalisen upeita! :) Ja ymmärrän toki kiireiden aiheuttaman aikapulan – kuvat eivät varmaankaan ole ensimmäisenä prioriteettilistalla (vaikka edelleenkään, sitä ei näistä kuvista uskoisi)! Hauskaa pääsiäistä sinnepäin vielä ja kiitos inspiroivasta blogista! :)

 2. Namskis, näyttää todella herkulliselta! :) Btw, vaikka pidänkin kovasti näistä taiteellisista kuvakulmista/kuvista, toivoisin ruokajutuista myös selkeämmän kuvan annoksesta. Aika usein näistä kuvista on vaikea hahmottaa, miltä annos oikeasti näyttää (esim. myös viimeisimmässä pannacotta-reseptissä). Olen tietoinen että toivot blogisi olevan enemmän valokuvablogityyppinen kuin resepti-/ruokablogi, mutta yksi selkeämpi annoskuva ei minusta tätä vaikutelmaa estäisi :) Plus reseptin hyödyntäjien olisi helpompi tähdätä saman näköiseen lopputulokseen näin halutessaan.Minusta on ihanaa kun laitat niin paljon reseptejä, kokkaat nimittäin juuri sen tyylistä ruokaa kuin minäkin haluaisin laittaa :)

 3. Täytyypä pistää kokeilukansioon tämä :)
  Ei ole vielä tullut fenkolia ja serrano-kinkkua kokeiltua samaan ruokaan.
  Ihanaa pääsiäisen aikaa!

 4. Täytyypä pistää kokeilukansioon tämä :)Ei ole vielä tullut fenkolia ja serrano-kinkkua kokeiltua samaan ruokaan.Ihanaa pääsiäisen aikaa!

 5. Vaikuttaa herkulliselta, ihanan oloinen makuyhdistelmä! Just tämän tyyppiset pikkupurtavat/alkupalat on toimivia tarjottavia kesän meiningeissä – ihana lisä grillauksenkin yhteydessä. Kiitos tästä ja kivoja vapaapäiviä!

  1. Tosi kiva kuulla, että tämä resepti oli mieleinen :)

   Hih, täällä ei vapaapäivistä tiedetä. Opiskelijalla ei ole mitään lomaa, vaan tämäkin viikonloppu menee kyllä ihan tenttiin lukiessa :)

   Viettäkään te ihania vapaapäiviä <3

 6. Vaikuttaa herkulliselta, ihanan oloinen makuyhdistelmä! Just tämän tyyppiset pikkupurtavat/alkupalat on toimivia tarjottavia kesän meiningeissä – ihana lisä grillauksenkin yhteydessä. Kiitos tästä ja kivoja vapaapäiviä!

 7. Halusin tulla toivottamaan hyvää pääsiäistä sinulle! Ei varmaan tule pyhien aikana oltua aalloilla niin nyt etukäteen jo toivotukset :)

 8. Halusin tulla toivottamaan hyvää pääsiäistä sinulle! Ei varmaan tule pyhien aikana oltua aalloilla niin nyt etukäteen jo toivotukset :)

 9. Okei, pyyntösi on kuultu :)Olen vain ollut vähän laiska valokuvaaja viimeakoina. Olen mennyt sieltä mistä aita on todellakin ollut matalin, olen pahoillani siitä. Minulla on vain niin hirmuisen kiire muuttojen ja koulujuttujen takia, niin en ole jaksanut kaivaa jalustaa, varjoa ja boxia. Lupaan parantaa tapani :)No kiva kuulla :)

 10. Tosi kiva kuulla, että tämä resepti oli mieleinen :)Hih, täällä ei vapaapäivistä tiedetä. Opiskelijalla ei ole mitään lomaa, vaan tämäkin viikonloppu menee kyllä ihan tenttiin lukiessa :)Viettäkään te ihania vapaapäiviä <3

 11. No näistä valokuvista ei voisi ikinä uskoa että olet ollut laiska valokuvaaja, kuvasi ovat nimittäin aina totaalisen upeita! :) Ja ymmärrän toki kiireiden aiheuttaman aikapulan – kuvat eivät varmaankaan ole ensimmäisenä prioriteettilistalla (vaikka edelleenkään, sitä ei näistä kuvista uskoisi)! Hauskaa pääsiäistä sinnepäin vielä ja kiitos inspiroivasta blogista! :)

 12. Oletko muuten huomannut, että oikealla sivupalkissa missä esittelet itseäsi on kirjoitusvirhe? Olet kirjoittanut “Blogiini raapustelen kirjoitukisa niin sisustuksesta…”. Kirjoitukisa, eli siis kirjoituksia? :)

 13. Oletko muuten huomannut, että oikealla sivupalkissa missä esittelet itseäsi on kirjoitusvirhe? Olet kirjoittanut “Blogiini raapustelen kirjoitukisa niin sisustuksesta…”. Kirjoitukisa, eli siis kirjoituksia? :)

 14. Kiitos tästä! Tällaiselle salaattien suurkuluttajalle kaikki uudet makuyhdistelmät tulevat aina tarpeeseen. Meni heti eilen testaukseen, ja oli kyllä loistavaa! Nämä maut sopivat erittäin hyvin yhteen, vähän niin kuin itselläni on tomaatti+mozzarella, vuohenjuusto+punajuuri, päärynä+pecorino :)
  Jostain syystä fenkoli on jäänyt hieman vähemmälle käytölle omassa keittiössäni, mutta nyt täytyy ahkerammin ottaa tämä kokeiluun.

  1. Oi, mahtavaa!!

   Oh, tuo mainitsemasi makuyhdistelmä kuulostaa aivan uskomattoman hyvälle :))

   Fenkoli on varmasti monelle vähän vieraampi. Olen itse alkanut käyttämään sitä vähän niinkuin perunan korvikkeena. Lisäilen sitä keittoihin, paistoksiin ja salaatteihin :)

 15. Kiitos tästä! Tällaiselle salaattien suurkuluttajalle kaikki uudet makuyhdistelmät tulevat aina tarpeeseen. Meni heti eilen testaukseen, ja oli kyllä loistavaa! Nämä maut sopivat erittäin hyvin yhteen, vähän niin kuin itselläni on tomaatti+mozzarella, vuohenjuusto+punajuuri, päärynä+pecorino :)Jostain syystä fenkoli on jäänyt hieman vähemmälle käytölle omassa keittiössäni, mutta nyt täytyy ahkerammin ottaa tämä kokeiluun.

 16. Oi, mahtavaa!!Oh, tuo mainitsemasi makuyhdistelmä kuulostaa aivan uskomattoman hyvälle :))Fenkoli on varmasti monelle vähän vieraampi. Olen itse alkanut käyttämään sitä vähän niinkuin perunan korvikkeena. Lisäilen sitä keittoihin, paistoksiin ja salaatteihin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*