Evening picnic in Copenhagen – Köpis, milloin voin muuttaa?

Copenhagen

Käväisin viime viikolla ihanassa Kööpenhaminassa ja onnekseni ehdin nähdä myös ystäviäni maanantai-iltana. Kööpenhaminassa oli viime viikolla todella helteistä ja sain itseasiassa nauttia kesäisemmästä säästä siellä mitä esimerkiksi Etelä-Ranskassa. Vähän jopa huvitti, että yhtenäkään iltana en ole ollut vielä tänä kesänä Ranskassa ilman pitkähihaista, mutta Kööpenhaminassa kylläkin.

Copenhagen

Copenhagen

Ilta kun oli mitä linnunmaitomaisin, niin ravintolan sijasta päätimme ystävieni kanssa mennä picnicille ravintolaillallisen sijaan. Haimme ruoat mukaan ja istahdimme viltille puiston (ja jonkun järven?) reunaan. Ilta kului oikein kauniissa merkeissä katuruokaa syöden sekä joutsenperhettä katsellen.

Copenhagen

Jos saisin valita asuinmaani, olisi Tanska Hollannin, Luxembourgin ja Sveitsin ohella yksi lempipaikoistani asua. Kaikki toimii ja on puhdasta. Tanskalaisilla on ainakin näin ulkopuolisen silmin todella maanläheiset arvot ja sen takia pidän Tanskasta niin paljon. Tanskassa kun yleinen pönöttäminen katoaa katukuvasta ja rentous valtaa myös matkalaisen mielen.

Copenhagen

Ymmärrän siis ystäviäni hyvin, niin tanskalaisia sekä suomalaisia jotka ovat sinne muuttaneet. Heitä ei saa sieltä pois ja ymmärrän kyllä miksi. Onneksi he asuvat siellä, niin pääsen heitä aina silloin tällöin moikkaamaan.

Copenhagen

Copenhagen

Tanska ja varsinkin Kööpenhamina on tunnettu todella tasokkaista ravintoloista, mutta kaupungista löytyy myös mitä mahtavimpia rentoja ravintoloita. Koska iltapicnicille olimme menossa, niin mietimme, että mistä saisi rennon illallisen mukaan. Tanskalainen ystäväni hehkutti vietnamilaista ravintolaa, Lêlêä. Ystäväni hehkutukset osuivat ja upposivat. Parasta vietnamilaista ruokaa ever! Parempaa mitä olen syönyt Vietnamissa!

Copenhagen

Viime maanantain kaltainen kesäilta oli mitä ihanin. Juuri tällaisista ihanista hetkistä kesät ovat tehty. Nyt pitäisi vain muistaa ottaa kaikista kesäilloista kaikki mahdollinen irti, sillä nämä kun hupenevat niin nopeasti käsistä.

………………………………………………

Last week when I was in Copenhagen together with LG, I had a chance to see my friends as well. I really love Copenhagen and I’m fortunate that some of my friends live there. That’s why I have always few friendly faces welcoming me to Denmark. One of the biggest richness in life is to have friends living in different parts of the world. Through the locals you learn so much more from the cultural differences and you get to explore places where you wouldn’t had gone without their suggestions or help.

Last week when I was in CPH, I brought the heat wave with me to Denmark. The weather was absolutely brilliant and we decided to take the most out of the beautiful summer night. Instead of exploring the extravagant cuisines in Copenhagen, we decided to have evening picnic and eat Vietnamese food in a park.

These type of evenings are the things I love most about summer. Just laid back picnics and chat with friends. If the weather is good, why would you eat inside?

 

Follow me on Instagram / Facebook / Pinterest / Bloglovin’

You may also like

9 Comments

 1. Köpis on kyllä ihana <3 Ainoana miinuspuolena aivan järkyttävä asuntotilanne, kysyntää on reippaasti tarjontaa enemmän ja hinnat sen mukaisia niin vuokra- kuin omistuspuolella.
  Muuten täällä kyl kelpaa asua, en aio lähteä kaupungista kulumallakaan :D

  Viime viikon helteillä oli muuten hauska katsella etelä-eurooppalaisia turisteja jotka ehkä ajattelivat tulleensa kylmään pohjoiseen ja kulkivat sitten keskustassa kevyttoppatakit käsivarsilla roikkuen :)

  1. Heippa,

   ai, en tiennytkään että siellä on samanlaista mitä Tukholmassa. Jotenkin ajattelin, että muuttoa olisi Tanskasta Ruotsin puolelle, vaikka Köpiksessä käytäisiin töissä.

   No uskon! Köpis on niin mahtava! Siellä on varmasti ihmisen hyvä olla :)

   Hah, olin varmasti kun yksi heistä joka raahasi trenssiään mukanaan, mutta jouduin pukemaan sen itseasiassa päälleni samantien kun tulin takaisin kotiin. Täällä sitä tressiä on tarvinnut, ei pohjoisessa :)

  1. Heippa, no niin on!! Siis rakastan sitä hollantilaisten suoruttaa ja samalla rentoutta. Pönötys on aivan turhaa :)

   Ajattelin että tämä rentous lähtee ihan pukeutumisesta, sillä kummassakin maassa pyöräillään niin paljon, niin ei voi edes pukeutua samalla tavalla vaan enemmänkin rennosti ja sporttisesti.

   Voi Amsterdam, sinne olen menossa nyt kesällä taas niin kuin joka ikinen kesä :)

 2. Hei, mistä ihmeestä löysitte moisen paikan? Olen kaksi kertaa käynyt Köpiksessä, enkä saa siihen makuani sitten millään. Jonkun kanavan reuna oli ihan ok, mutta muuten tosi sekava.

  1. Heippa,

   miten on mahdollista :D? Olet ensimmäinen joka sanoo ettei viihdy siellä. Siis tämä lammikko oli ihan keskustan tuntumassa ja kävelimme sinne ihan ytimestä. Paikan nimi oli Soerne.

   Ensi kerralla kun menet Köpikseen, niin haet picniceväät mukaan ja suuntaat tuonne! Ihana paikka :)

 3. Köpis on ihana!
  Tämä kysymys ei nyt liity aiheeseen, mutta vuokraatteko vielä “etelän” asuntoanne ja minkä välittäjän kautta?

  1. Heippa,

   niin on :)

   Siis meillä on yksityinen välittäjä joka vuokraa asuntoamme. Kyllä vuokrataan, mutta nyt olemme vesivahinkoa evakossa ainakin vielä hetken.

   Olen tehnyt vain sellaisen periaatepäätöksen, että en sitä blogissani mainosta tai vuokraa, sillä koen että se on parempi niin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*