Ensimmäiset Luxin fiilikset

Nämä kaksi viikkoa Luxemburgissa ovat menneet kuin hujauksessa ja sen takia en ole ehtinyt kirjoitella varsinaisia postauksia täältä tai miten elämä on täällä oikein alkanut. Työn ohessa tekemistä on riittänyt asuntoa etsiessä, autoa ostaessa ja muissa paperihommissa. Nyt tosin kaikki pitäisi olla kunnossa ja pian muutan ihanaan Luxembourgin kotiini.

Avec Sofié blog / Life in Luxembourg

Näin ensisilmäyksellä Luxembourg on itseasiassa paljon isompi ja laajempi mitä kuvittelin. Maa on todella kansainvälinen ja esimerkiksi yksikään työkaverini ei ole Luxemburgista, vaan ympäri maailmaa. Tämä on itseasiassa todella kiva asia, sillä kun kaikki on muualta, on ihmisiin jollain lailla helpompi tutustua. Eli fiilis on vähän taas samanlainen, kun olisi vaihdossa :)

Avec Sofié blog / Life in Luxembourg

En oikein tiedä mihin paikkaan Luxemburgia vertaisin. Jollain lailla vähän samanlainen kuin Monaco, mutta ilman ylenpalttista ökyilyä. Tämä on maiden ja kulttuurien sulatusuuni, jossa näkyy selkeästi saksalainen tehokkuus ja ranskalainen tapakulttuuri. Töissä puhun ranskaa, saksaa ja englantia sekaisin, mutta yleisesti ihmiset puhuvat joko englantia tai ranskaa. Tämä on itseasiassa minulle paras paikka kielikylvylle, sillä nyt voin vihdoinkin terävöittää ranskaani ja saksaani.

Avec Sofié blog / Life in Luxembourg

Luxembourg on todella sievä maa ja kaikki on näin suomalaisin silmin samalla tavalla siistiä mitä Suomessa. Uskomaton tehokkuus näkyi, kun kävin rekisteröitymässä maahan, niin kaikki paperihommat oli hoidettu samassa toimistossa viidessä minuutissa. En voinut uskoa, että sain kaikki kortit, liput ja laput samalta tiskiltä. Juuri tällaista järjestystä ja tehokkuutta olen ikävöinyt.

Avec Sofié blog / Life in Luxembourg

Moni tulee Luxemburgiin varmasti vain muutamaksi vuodeksi töihin ja jatkaa sitten muualle. Monille tämä Helsingin kokoinen maa tosin riittää, kun perusasiat ovat Luxemburgissa niin hyvin. Matkailu naapurimaihin on todella helppoa ja sen sain myös itse kokea tällä viikolla, kun kävin Haagissa työmatkalla. Nappasin maanantaina aamujunan Pariisista Rotterdamin kautta Haagiin ja keskiviikko-iltana köröttelin autolla takaisin.

Perheellisille tämä on monella tapaa varmasti paratiisi. Lapsista tulee auttamatta monikielisiä ja on ollut ihana nähdä, miten ystäväpariskuntamme pieni poika on oppinut vuodessa englannin täysin. Siihen päälle, kun tulee vielä ranska tai saksa ja miksi ei myös molemmat, ovat lapset monikielisiä jo ennen kuin ovat täyttäneet kymmenen.

Avec Sofié blog / Life in Luxembourg

Tämän viikonlopun pyhitän levolle ja auringolle, sillä meitä on hellinyt kunnon helleaalto tämän viikon. Eilen asteita oli reilusti yli kolmekymmentä ja näissä lukemissa ollaan seuraavat päivät. Niin ihanaa, kun se kesä ei vielä mennytkään pois!

P.S. Huomasin, että Suomeen on nyt myös rantautunut Instagram Story, joten voitte myös seurata Luxembourgin eloani sen ja Snapchatin kautta.

You may also like

5 Comments

  1. Näyttää tosi ihanalta ❤️ En ole koskaan Luxemburgissa käynyt mutta näiden kuvien myötä se nousi yhdeksi paikaksi jonne haluan vielä matkustaa (lähi)tulevaisuudessa :)
    Mukavaa viikonloppua!

  2. Reissukokemusten perusteella oon samaa mieltä. Ihana yhdistelmä suomalaista siisteyttä, saksalaista tehokkuutta ja ranskalaista tyyliä. Luxemburgilainen valkoviini on hyvää, vaikken normaalisti valkoviinistä piittaa. Myös bussit kulkee tosi hyvin. Ja Luxemburgissa on ehkä yksi kauneimmista kaupungin keskustoissa.

  3. Tuota viraston tehokkuutta ei onneksi ole tuotu maahan Saksasta, muuten joutuisit ravaamaan varmasti viidessä eri virastossa, useammassa varmasti kahteen kertaan. Ja niihinhän saa ajan ehkä parhaimmillaan kuuden kuukauden päästä :)

    On pitänyt jo kauan vinkata saksalaista nettikauppaa, urbanara.de. Jos sieltä vaikka löytyisikin jotain uuteen kotiin :) paljon onnea tulevaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*