Ensimmäinen elokuuta

Olen aikamoinen aamuvirkku, joten herään automaattisesti kukonlaulun aikaan. Tänään herättyäni pomppasin Joponi selkään ja suuntasin aamukahville Töölöntorille. Aamukahvin juonti torilla on juuri niitä juttuja, joita rakastan kesässä. Kaupunki hieraisee unihiekkojaan silmistään, lokit laulavat ja kahvi höyryää. Kesä, älä katoa! Aamukahvin jälkeen pyöräilin Töölön kaduilla ja odottelin, että Anton&Anton aukeaisi. Pienoisen odottelun jälkeen setä avasi ovet ja pääsin sisään lempikauppaani. Tällä kerralla mukaan tarttui mustaa kvinoaa, punaista riisiä, luomu ruishiutaleita, mustapippurikastiketta ja ruisleipää. Ennen kuin palasin kotiin kaarsin vielä Töölöntorin kautta ja ostin itselleni kesäisen kimpun ja kasviksia :)

 

You may also like

18 Comments

 1. Ihan mahtava aamu sulla on ollut! Herkun näköisiä kasviksia ja kaunis kesäkimppu. Samat tunnelmat täällä, kesä sais vaan jatkua. Aurinkoista elokuuta!

  1. Äsh! En tiedä miksi sinun kommentit menee aina roskakoriini!? Tämänkin kommenttisi huomasin vasta äsken :( Eli älä ihmettele, että jos en vastaa sinulle ihan heti..

   Minulla oli kyllä aika kiva aamu! Olen aamuvirkku ja minusta aamut ovat muutenkin vuorokauden parasta aikaa :)

   Niin saisi! Kohta pitää taas körötellä Vaasaan ja alkaa asennoitumaan syksyyn ja talveen. Mutta enää yksi koulusyksy ja sitten onkin taas kesä :)

 2. Ihan mahtava aamu sulla on ollut! Herkun näköisiä kasviksia ja kaunis kesäkimppu. Samat tunnelmat täällä, kesä sais vaan jatkua. Aurinkoista elokuuta!

 3. Oih, ruisleipää ja vielä sydämen muodossa! Nyt tuli kauhea koti-ikävä, etenkin kun koko Suomen kesälomani ajan herkuttelimme ihanalla kymenlaaksolaisella lähiruoalla :) Ihmeellistä kyllä, jo puolen vuoden jälkeen alkaa kaipaamaan suomalaista ruokaa…

  1. Hihi! Kyllä Antonissa & Antonissa on kaikkea ihanaa! Se on aivan ihana paikka :) Aijaa, oletkin ilmeisesti ollut synnyinkaupunkini läheisyydessä? Loviisassa kenties? Kun teillä Turkulaisilla on aina tapana käydä Loviisassa :).

   Niin alkaa! Malesiassa olisin tehnyt mitä tahansa jotta olisin saanut riisin sijasta perunaa :D. Söin aamiaiseksi, lounaaksi ja illallisekse sushia. Thaimaassa pääsin onneksi kanan makuun :)

 4. Oih, ruisleipää ja vielä sydämen muodossa! Nyt tuli kauhea koti-ikävä, etenkin kun koko Suomen kesälomani ajan herkuttelimme ihanalla kymenlaaksolaisella lähiruoalla :) Ihmeellistä kyllä, jo puolen vuoden jälkeen alkaa kaipaamaan suomalaista ruokaa…

 5. Äsh! En tiedä miksi sinun kommentit menee aina roskakoriini!? Tämänkin kommenttisi huomasin vasta äsken :( Eli älä ihmettele, että jos en vastaa sinulle ihan heti..Minulla oli kyllä aika kiva aamu! Olen aamuvirkku ja minusta aamut ovat muutenkin vuorokauden parasta aikaa :)Niin saisi! Kohta pitää taas körötellä Vaasaan ja alkaa asennoitumaan syksyyn ja talveen. Mutta enää yksi koulusyksy ja sitten onkin taas kesä :)

 6. Hihi! Kyllä Antonissa & Antonissa on kaikkea ihanaa! Se on aivan ihana paikka :) Aijaa, oletkin ilmeisesti ollut synnyinkaupunkini läheisyydessä? Loviisassa kenties? Kun teillä Turkulaisilla on aina tapana käydä Loviisassa :). Niin alkaa! Malesiassa olisin tehnyt mitä tahansa jotta olisin saanut riisin sijasta perunaa :D. Söin aamiaiseksi, lounaaksi ja illallisekse sushia. Thaimaassa pääsin onneksi kanan makuun :)

  1. Melkein!! Suomenruotsalaiset yleensä kokoontuvat Loviisaan aina kesäisin, niin ajattelin sinut heti sinne automaattisesti. No Kouvola ei ole kaukana tämän neitokaisen syntymäkaupungista ;) Sanotaanko, että meri on aina ollut lähellä sydäntäni. Arvaatko kaupungin? :)

   1. No totta… taitaa olla aika suosittu kesänviettopaikka. Mutta minähän olen siis vain leikisti suomenruotsalainen: opiskelujen kautta tutustunut siihen kulttuuriin :)

    Oletan, että mennään Kouvolasta etelään satamakaupunkiin vaiko kenties tattoon kotikaupunkiin? Vaikka Turku on kaunis kaupunki niin Kymenlaaksoa ei silti voita mikään, olen kai näin “vanhemmalla iällä” tullut kotiseuturakkaaksi. :D

 7. Loviisa ei ollut huono arvaus, vähän itäänpäin mennään eli Kouvolaan. Sieltä on tämä tyttö lähtöisin :)

 8. Hei!

  Eksyin tänään blogiisi Charin blogin kautta. Selailin postauksia läpi monta sivua, ennen kuin tajusin, että olen nähnyt sinut jossain. Näytit niin kovin tutulta. Burberryn hiuspanta paljasti sinut! Olet se tyttö, joka onnistuu aina näyttämään uskomattoman hyvältä Tritonian aulassa. :)

  Terveisin,

  ” Surullisen kohtalon kokeneen kirjakaupan myyjä”

  1. Heiiiii!!!

   Olipa kiva, että löysit tänne :)))))

   Oli muuten aikamoinen sattuma, että kommentoit juuri tänään, sillä mietin sinua aamulla. Patistin poikaystävää painattamaan lopputyönsä uudessa työpaikassasi, sillä halusin kapinoida yliopistopainoa vastaan :) Lasku tipahti tänään luukusta ja tulit samalla mieleeni :)

   Olen aidosti onnellinen puolestasi, että kaikki kääntyi kaikesta ikävästä huolimatta parhaimmin päin. Pian nähdään kirjojen painatusten merkeissä uudessa työpaikassasi tai jumppailujen merkeissä gymillä :)

   Ja voi kiitos kauniista sanoistasi :)))))

 9. Hei!Eksyin tänään blogiisi Charin blogin kautta. Selailin postauksia läpi monta sivua, ennen kuin tajusin, että olen nähnyt sinut jossain. Näytit niin kovin tutulta. Burberryn hiuspanta paljasti sinut! Olet se tyttö, joka onnistuu aina näyttämään uskomattoman hyvältä Tritonian aulassa. :) Terveisin,” Surullisen kohtalon kokeneen kirjakaupan myyjä”

 10. Heiiiii!!!Olipa kiva, että löysit tänne :)))))Oli muuten aikamoinen sattuma, että kommentoit juuri tänään, sillä mietin sinua aamulla. Patistin poikaystävää painattamaan lopputyönsä uudessa työpaikassasi, sillä halusin kapinoida yliopistopainoa vastaan :) Lasku tipahti tänään luukusta ja tulit samalla mieleeni :)Olen aidosti onnellinen puolestasi, että kaikki kääntyi kaikesta ikävästä huolimatta parhaimmin päin. Pian nähdään kirjojen painatusten merkeissä uudessa työpaikassasi tai jumppailujen merkeissä gymillä :)Ja voi kiitos kauniista sanoistasi :)))))

 11. Melkein!! Suomenruotsalaiset yleensä kokoontuvat Loviisaan aina kesäisin, niin ajattelin sinut heti sinne automaattisesti. No Kouvola ei ole kaukana tämän neitokaisen syntymäkaupungista ;) Sanotaanko, että meri on aina ollut lähellä sydäntäni. Arvaatko kaupungin? :)

 12. No totta… taitaa olla aika suosittu kesänviettopaikka. Mutta minähän olen siis vain leikisti suomenruotsalainen: opiskelujen kautta tutustunut siihen kulttuuriin :)Oletan, että mennään Kouvolasta etelään satamakaupunkiin vaiko kenties tattoon kotikaupunkiin? Vaikka Turku on kaunis kaupunki niin Kymenlaaksoa ei silti voita mikään, olen kai näin “vanhemmalla iällä” tullut kotiseuturakkaaksi. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*