Electrolux Design Lab 2012

“Design is where art and science break even”

Kirjoittelin teillä vähän aikaa sitten yhteistyöstäni Electroluxin Design Labiin liittyen “Voita Electrolux Ergorapido omaksesi”-postauksessani. Electroluxin vuosittainen suunnittelukilpailu on tullut nyt siihen pisteeseen, että kilpailuehdotuksista on valittu 80 parasta. Meiltä Suomesta kahdeksankymmenen joukkoon mahtui kolme kilpailijaa, Jong Hoon, Laura Koskinen & Jukka Aittakumpu.

Sense sight.

Sense hearing.

Sense touch.

Sense taste.

Kilpailu järjestetään tänä vuonna periaatteella Design Experience, eli voittajatyön odotetaan vetoavan kaikkiin aisteihin. Tällä kerralla voittajan ei oleteta olevan vain käytännöllinen vaan voittajatyön odotetaan ammentavan ideoita eri alojen ammattilaisilta. Täten voittajatyö vastaisi tämän päivän kuluttajien moninaisia vaatimuksia. Voitte käydä tutustumassa meidän suomalaisten nuorten suunnittelijoiden ja muotoilun opiskelijoiden kilpailuehdotuksiin Electroluxin newsroomilla.

Jong Hoonin Cooking Pad kuullostaisi kotikokkaajan loistavalta aputyövälineeltä matkalle lähdettäessä:

Helposti mukana kulkeva Cooking Pad -keittolevy toimii niin sisällä kuin ulkona. Akulla toimiva laite on turvallinen, sillä se lämpiää induktiotekniikalla ja mukana kulkee samalla niin leikkuulauta kuin paistolevykin. Pohjoismaisen tyylikäs laite pysyy siistinä ultraviolettipuhdistuksen avulla.

Laura Koskisen Aurora taasen toisi ruokapöytään tunnelmaa ja pitäisi ruoan tarvittaessa kylmänä tai kuumana:

Aurora pitää ruoan lämpimänä tai viileänä tyylikkäästi ja lisäksi se toimii tunnelmavalaisimena. Auroran lämpötilaksi voi säätää 0–50°C – viileänä Aurora loistaa tyylikkään sinisenä, lämpimänä taas hehkuvan oranssina. Kätevästi liikuteltava Aurora saa virtansa akusta ja pitää ruoan lämpötilan sopivana pitkään.

Näin sosiaalisen median innokkaana käyttäjänä Jukka Aittakummun Socialwaveria käyttämällä voisin jakaa kokkaustunnelmiani vaikka teille lukijoilleni:

Socialwaver tekee ruoanlaitosta sosiaalista – laitteen sisällä oleva kamera taltioi kaiken, mitä mikroaaltouunin sisällä tapahtuu. Videoiden ja kuvien jakaminen sosiaalisissa verkostoissa onnistuu kätevästi laitteen 4G- ja WLAN-yhteyden avulla. Laitteen tehoa ja ajastusta voi hallita myös etänä mobiililaitteiden kautta.

EDL- suunnittelukilpailu käydään tänä vuonna kymmenettä kertaa ja loppukilpailuun karsitaan kymmenen finalistia kaikista kahdeksastakymmenestä kilpailijasta. Rahapalkkion lisäksi voittaja pääsee puoleksi vuodeksi harjoitteluun Electroluxin Global Design -yksikköön.  EDL finaali käydään tänä vuonna missäs muuallakaan kuin upeassa Milanossa. Matkustan Milanoon seuraamaan finaalia ja raportoimaan, että kuka nappaa voiton tässä EDL-kilpailussa. Viime vuonna ylsimme ainoastaan finaaliin mutta emme kolmen parhaan joukkoon, mutta jospa tänä vuonna?

 

Pictures:Borrowed/Source: Electrolux

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*