Electrolux Design Lab 2012

‘DESIGN IS WHERE SCIENCE AND ART BREAK EVEN’

Christopher Holm-Hansen and Tastee

Yunuén Hernández & Ben de la Roche

Meet the jury

Davide Oldani -founder and chef of D’O Restaurant, Dante Donegani – Director of MA in Design Domus Academy, Kelly Beall – founder of Design Crush blog & Thomas Johansson-Design Director of Electrolux.

Thomas Johansson & Jan Ankiersztajn

Kotosalla on hän nyt. Saavuin eilen kotiin yhdestä elämäni kohokohdista.  Italiassa kun oltiin, niin se Internethän ei ihan toimi kuten ajatus. Sen takia vähäinen ja hiljainen  postailutahti. Pian kumminkin pääsette ajan tasalle, että mitä kaikkea siellä tuli tehtyä ja nähtyä.

Takana on muutama todella hektinen päivä, mutta sitäkin ihanammat tunnit. Olen niin iloinen miten upeasti kaikki oli järjestetty ja Electrolux oli kyllä ottanut kaiken mahdollisen huomioon. Se on niin ihanaa kun pienillä jutuilla annetaan se tunne, että olet tärkeä ja sinun työtäsi arvostetaan. Kiitos, olette huippuja!

Niin kuin se tuli jo aiemmin mainittua, niin pääsin tutustumaan kaikkiin finalisteihin ja se oli oikeasti ihan mahtava juttu. Oli todella mielenkiintoista tavata niin erilaisia ihmisiä ympäri maailmaa joita kumminkin yhdisti ainakin yksi asia, intohimo luoda jotain sellaista mikä muuttaa tapaamme toimia ja jolla on syvempi tarkoitus. Pääsin itse asiassa paljon paremmin sisään heidän töihinsä puhuessani heidän kanssaan.

Finaali pidettiin design museo Triennalessa ja ei kyllä olisi upeampaa paikkaa tapahtumalle olla, kuin kyseinen museo.  Finaalipäivä alkoi aika aikaisin, joten jännitin finalistien tavoin loppuhuipentumaan iltaan asti. Presentaatioiden ja tuomariston puheiden lisäksi osallistuin vielä culinary workshoppiin, joka oli aivan ehdottomasti elämäni yksi ihan mahtavimmista jutuista, siitä lisää myöhemmin.

Tuomariston valinnat menivät mielestäni ihan nappiin, ja olin varma että kyseiset tuotteet ovat varmasti voittajakolmikossa. Olisi kiva nähdä ja kuulla mitä tuomaristo on sanonut perusteluiksi eri tuotteista myös voittajakolmikon ulkopuolelta. Yksi suosikeistani eli Tasteen oli suunnitellut tanskalainen suunnittelija, Christopher Holm-Hansen ja tuli kilpailussa kolmanneksi. Christopher oli myös yleisön suosikki.  Toiseksi tuli Uudesta-Seelannista kotoisin oleva Ben de la Roche työllään Impress. Kilpailun voitti puolalainen Jan Ankiersztajn työllään Aeroball. Rahapalkinnon lisäksi Jan pääsee Electroluxille harjoitteluun ja täten hän muuttaa pian Tukholmaan.

Teollisen muotoilun ja muillakin taiteellisilla aloilla kilpailu työpaikoista on todella kovaa, joten Electrolux Design Lab –kilpailun kaltaiset tapahtuvat ovat todella arvokkaita alan opiskelijoille. On todella hienoa, että Electrolux on pitänyt kilpailua yllä ja sitä kautta luonut mahdollisuuksia nuorille suunnittelijoille. Heissä se tulevaisuuden talentti kumminkin on, niin heihin nimenomaan pitäisi panostaa. Upeaa, että Electrolux tekee juurikin niin :´)

______________________________________________

Hello, I’m at home. I came back from Milan on yesterday and the days and hours there were totally unforgettable and inspiring. I’m sorry that I didn’t have the possibility to update my blog that much when I was there. Well, in Italy the Internet does not work like a thought. At least I was able to share some moments and thoughts via Facebook and Twitter.

The past two days were quite hectic, but in a nice way. I’m so pleased and happy how well everything was organized. Electrolux had taken everything into consideration and it really felt that you and your work were appreciated. Thank you all, you are absolutely amazing!

Above you can see the timeline of the final event in pictures. The final day was amazing; you could really sense the excitement. I felt and still feel myself privileged because Electrolux offered the chance to go to Milan to see Electrolux Design Lab final and meet the finalists. They are such an inspiring people and I hope that I will meet them again sometime.

Jury’s choices were not surprising and like I have told you before, my favorite was Tastee by Christopher Holm-Hansen. He was the favorite of the audience and also got third place in the competition. Ben de la Roche from New Zeland came second and Jan Ankiersztajn from Poland was nominated as a winner with his Aeroboll. They all are super talented and I know that they will do something big and great with their creative minds in the future.

The industry where they are working is quite tough and the competition  between the designers is very hard. Therefore, it is amazing that Electrolux offers this annual design competition for the young designers to be heard and seen. The future talent is in the students, so the focus should be in them. Luckily Electrolux does that and appreciates young talents.   

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*