Ekologinen joulukuusi tuli taloon

joulun jälkeen se laitetaan takaisin maahan kasvamaan.

Emme ole kumpikaan kovinkaan innoissamme joulukuusista. Tai tykkäämme niistä totta kai, mutta toisaalta taas ne ovat ihan todella suurta haaskausta. Minulla ei ole ollut viimeiseen kymmeneen vuoteen joulukuusta, vaan mieluumminkin aina joku pikkuinen kuusta muistuttava huonekasvi pöydällä tai ikkunalaudalla.

Sovimme myös tänä vuonna niin, ettei joulukuusta ole tulossa, sillä lähdemme uudeksi vuodeksi Ranskasta pois. Joten olisi aika surullista jos puu olisi koristamassa kotia vain muutaman päivän ja se laitettaisi roskiin vain muutaman päivän ilon takia. Varsinkin kun kuusia on joka kulma ja kahvila täynnä, niin niitä voi ihailla muuallakin kuin kotona.

 

Kun tulin viikko sitten kotiin, odotti minua kotona yllätys perinteisen perjantaipuskan sijaan. Kukkien sijaan sain nimittäin pienoisen joulukuusen. Joulukuusi ilahdutti minua myös sen takia, että se tullaan hakemaan joulun jälkeen pois ja istutetaan takaisin maahan. Pampulani oli adoptoinut Léon nimisen joulupuun meille joulun pyhiksi ja tapaninpäivänä se matkaakin takaisin metsään kasvamaan.

Tykkäsin tästä ideasta ihan hirmuisesti. Ei tule haaskattua kuusia turhaan ja siltikin saa aidon joulukuusen kotia koristamaan. En tiedä onko Suomessa tällaista joulukuusen adoptointipalvelua vielä, mutta toivottavasti pian :)

……………………………………………

We are not a big fan of Christmas trees. Or we like them of course, but in the other hand it is just a shame how many trees are wasted every year. Therefore for example, I have never had a Christmas tree at my home in the past 10 years. Instead of a Christmas tree, I have had flowers.

This year as well we agreed that we are not going to get a real Christmas tree. However when I came home from Spain, the size of my weekly Friday flower bouquet had increased dramatically when I saw that little thing in our living room waiting for me. It’s not a normal Christmas tree at all, because my bunny found a service where you actually adopt a tree. So instead of throwing the tree into garbage after Christmas, it’s planted again. I think it’s very brilliant idea indeed. You can read more about it from here :)

You may also like

5 Comments

  1. Mielenkiintoinen näkökulma. En ole koskaan tullut ajatelleeksikaan, että joulukuuset menevät todellakin muutaman päivän käytön jälkeen ihan haaskuun. Aivan loistava idea tuo kertomasi!

    ♥ Eeva

  2. Mielenkiintoinen idea! Itse lähinnä ihmettelen, että onko tuo oikeasti mahdollista?? Pienelläkin puulla on aika laajat juuret eli onko mahdollista, että se voitaisiin kaivaa ylös ja istuttaa takaisin ja vielä selvitä siitä?? Tuosta ranskankielisestä sivusta en mitään ymmärrä, mutta jos tiedät asiasta enemmän niin voisitko kertoa :)?

  3. Meillä oli Hollannissa tuollainen. Tykkäsin. Täällä Piilaaksossa toimii samanlainen vuokrakuusi-palvelu mutta tänä vuonna emme ottaneet kuusta ollenkaan. Tuntui näin äkkiseltään liian erikoiselta ajatus palmuista pihalla ja kuusesta sisällä:). 

    Sille joka asiasta kyseli niin kuusia on jo useita vuosia myyty Keski-Euroopassa juurineen. Kuusen on voinut ostaa ja laittaa joulun jalkeen omaan pihaan tai vuokrata jolloin kuusi istutetaan muualle:0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*