Ei vain valkoiset vaan terveet hampaat

Kaupallinenyhteistyö, Asennemedia ja Listerine

Mitä hampaisiin tulee, olen niiden suhteen suhteellisen tarkka. Se johtuu tosin siitä, että minulla on aika traumaattisia hammaslääkärikokemuksia ja yritän loppuun asti pitää hammaslääkärin loitolla ja sen takia orjallisesti harjaan hampaani kahdesti päivässä sekä käytän suuvettä.

Yksi asia mikä vaikuttaa paljon meidän jokaisen hammaskalustoon, on ruokavalio. Syön itse paljon kasviksia ja hedelmiä, joten hampaani joutuvat happamien tuotteiden kanssa kosketuksiin ja sen takia olen esimerkiksi tarkka missä järjestyksessä harjaan hampaani aamupalan ja heräämisen välissä, pidän tauon syömisessäni tai olen harjaamatta hampaitani.

Suomessa kärsin myös laktoosi-intoleranssista ja sen takia vastaani kertyi happoa, jonka takia oli todella tärkeä käyttää suuvettä, jotta kiille ei vaurioituisi. Ranskassa ollessa laktoosi-intoleranssini katosi eikä se Hollannissakaan ole häirinnyt. Ranskassa alkuvuosina join paljon useammin lasin viiniä mitä Suomessa ja elämä oli muutenkin epäsäännöllistä. Söin myös paljon enemmän ulkona, joten esimerkiksi salaatteihin oli valmiiksi laitettu etikkaisia kastikkeita tai balsamicoa joten hampaiden suojelu tuli tärkeäksi Ranskassa asuessa. Usein illallisen jälkeen join lasillisen vettä juuri sen takia, että hapot tai viinin kuplat eivät jääneet hampaisiin. En tiedä auttoiko lasi vettä huuhtelemaan hammasrivistöä, mutta ainakin itselle tuli parempi olo tästä tavasta.

Meillä Suomessa pidetään hampaista yleisesti hyvää huolta, mutta kun katselee esimerkiksi ranskalaisten hampaita, huomaa elintapojen vaikuttavan niihin todella paljon. Ranskalaiset juovat viinejä, syövät paljon makeaa ja polttavat tupakkaa ja valitettavasti tuo kaikki näkyy ranskalaisten purukalustossa. Toki paljon on myös omasta luustosta kiinni, mutta omilla rutiineilla ja elintavoilla voi myös vaikuttaa siihen miltä se oma purukalusto näyttää.

Käytän suuvettä purskutellen, mutta koska minulla on ahtaat hammasvälit, on minulla myös hammasväleihin tarkoitettu puhdistin. Laitan suuvettä yleensä laitteeseen veden sijasta ja hammasvälipuhdistin ampuu suuveden paineella hammasväleihini. Olen käyttänyt kolmisen vuotta säännöllisesti Listerinen Total Care Zero -suuvettä ja en tiedä johtuuko se siitä, mutta minulla ei ole esimerkiksi ollut yhtään hammaskiveä viimeisinä vuosina. Myös reikiintymisiltä on vältytty, vaikka fluoritabletit tai purukumin syönti on jäänyt kokonaan pois.

Olen puhunut teille aiemminkin hampaiden hyvinvoinnista ja olen myös usein miettinyt, että uskaltaisinko valkaista hampaani. Tässä asiassa tosin tulen aina siihen lopputulokseen, että kiilteen vaurioittamisen takia en uskalla sitä tehdä.  Tämän asian takia yritän pitää hampaistani muuten parempaa huolta. Sain yhteistyön mukana kokeiluun myös Listerinen Advanced White -suuveden ja sen pitäisi poistaa värjäytymiä ja pitää hampaat valkoisina. Suuvedessä on eteerisiä öljyjä, jotka pitävät hampaan pinnan puhtaana. Myös hankaamaton polyfosfaattiteknologia auttaa ehkäisemään tummentumien kertymistä ja pitämään hampaat valkoisina. Vielä en ole oman kokeilujakson lopussa, mutta toivon, että suuvesi auttaisi pitämään hampaani valkoisina, jotta ei hammaslääkäriaikaa tarvitse varata.

Hampaista huolehtiminen on kuin mikä tahansa muukin kauneudenhoitoon liittyvä asia ja kaikista tärkeintä on, että hampaat ovat terveet. Omalle pigmentille ei voi mitään, mutta hampaiden terveydelle ja hyvinvoinnille voi. Sen takia on tärkeää huomioida, että hampaat ovat terveet eivätkä vain näytä kauniilta tai valkoisilta. Vaikka olen itse elänyt viime vuosina aika epäsäännöllistä elämää ja ruokavalio on muuttunut paljon, eivät hampaani ole onneksi kärsineet. Luulen yhden suuren syyn tähän nimenomaan olevan suuvesi. Suuvesi suojaa kiillettä ja ikeniä sekä vähentää bakteereja. Suurin syy miksi minä nimenomaan käytän suuvettä on, että se suojaa hampaideni kiillettä. Kiille ei uusiudu ja jotta hampaat eivät reikiinny, on kiilteen oltava kunnossa.

Suuvesiä on erimakuisia sekä niitä on eri tarkoituksiin. Minulle tärkeintä on hampaiden hyvinvointi ja sen takia voin suositella nimenomaan Listerinen Total Care Zero -suuvettä. Se on pitänyt hampaani kunnossa sekä hammaslääkärin loitolla.

You may also like

12 Comments

 1. Mikä on tämä hammasvälipuhdistus laitteesi ? Itselläni on ahtaat hammasvälit ja kerää hammaskiveä.
  Kiva postaus 👌🏻

  1. Heippa, se on Philipsin :)

   Tosi hyvä meille kenellä on ahtaat hammasvälit! Ja kun laittaa laitteeseen suuvettä veden tilalle, saa tuplahyödyn!

   1. Muakin kiinnosti, että mikä se on. En oo koskaan törmänny tuollaiseen laitteeseen. Itse puhdistan hammasvälit hammaslankaimella, en hammaslangalla. Mutta minulla ei olekaan kovin ahtaita hammasvälejä. Pitää perehtyä tuohon hammasvälien puhdistuslaitteeseen. Suuvettä en ole käyttänyt kuin viisaudenhampaiden poistojen yhteydessä. Kiitos vinkistä. Voisin testata tuota. :)

    1. Heippa, aih, no minulle hammaslääkäri ehdotti kun en pidä hammaslangasta.

     Onko joku syy, että et käytä suuvettä? Moni ei käytä hammaslankaa jos käyttää suuvettä, niin onko sinulla toisinpäin ? :)

 2. Minua hammaslääkärini nimenomaan varoitti käyttämästä Listerinea. Listerine hänen mukaansa lukitsee plakin hampaan pintaan. Kävin aikuisena kalliit hampaiden oikomishoidot läpi ja hammaslääkärien mielipide suuvesiin on aika yhtenäinen- niille joilla plakkia kerääntyy helposti, Listerine ja muut suuvedet ovat jopa haitallisia. Koska tämä postauksesi on kaupallinen yhteistyö Listerine -brandin kanssa, jaettu tieto hammasterveydestä ei ole täysin objektiivista. 🤔

  1. Minulle taas nimenomaan hammaslääkäri suositteli listerineä aikoinaan eroosion takia kun syön niin paljon hedelmiä.

   Uskon, että näissä asioissa riippuu niin paljon siitä kenen kanssa puhuu. Joku lääkäri on toista mieltä kuin toinen. Jonkun lääkärin mielestä voisin syödä surutta e-pillereitä, toisen mielestä en missään nimessä.

   Haluan muistuttaa, että en lähde kaupallisiin yhteistöihin jos ne eivät istu omaan blogiin tai omaan elämään. En ikinä esimerkiksi alkaisi kaupalliseen yhteistyöhön Lidlin tai vaikkapa muovikenkä-brändin kanssa. Listerinen kyllä, sillä käytän sitä joka päivä.

 3. Niin, ja epäilys suuvesien pitkäaikaisen käytön yhteydestä suusyöpiin on pitänyt minut kaukana ko.tuotteista.

  1. Mitä syöpiin tulee, sanotaan nitä tulevan vähän joka asiasta. Jos käytät tiettyä shampoota, syöt tietynlaisia ruokia, juot hiilihappovettä tai et käytä luonnonmukaista kosmetiikkaa. Näissä kaikessa piilee varmasti ihan samanlainen syöpäriski kuin missä tahansa muussakin asiassa.

 4. Hampaiden terveys on tosi tärkeää. Piilevät tulehdukset voivat esimerkiksi aiheuttaa sydänsairauksia. Jokunen vuosi sitten muuten kerrottiin että Listerine voi aiheuttaa tupakoitsijoille suusyöpää. Sitä ei kai pystytty todistamaan.

  1. Heippa,

   varsinkin niille jotka kammoavat hammaslääkäriä. Lupasin että en enää pidä vuoden taukoa, mutta nyt taas on kiire varaamaan aikaa.

   Uskon, että on se sitten millainen kemikaali tahansa, syöpäriski on kaikessa. Kaikessa itseasiassa mitä me teemme, syömme tai stressaamme. Olen varmasti aiheuttanut suurimmat syöpäriskini nimenomaan olemaan liian paljon näytön edessä tai syömällä karkkia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*